Efter renoveringsStädning och Lampköp

Vad synd att jag glömmer att ta kort med mobilen när jag är ute på mina upptåg,  men bättre med bara text än ingenting alls eller hur? Idag när jag vaknade (Bor fortfarande hos Erik) så var Erik borta, han hade vaknat rätt tidigt (=10:00) och gick då iväg till Gymmet med Tom. Han kom dock hem igen en stund efter jag vaknade. Min mage är helt cp idag, vill inte gå in på detaljer men den är helt urflippad, börjar fundera på om jag är lite laktosintollerant ändå, åt glass å drack mjölk å yoghurt igår. Hur som helst så fick jag i mig lite lunch sen kom mamma och hämtade mig. Hon hade varit på Coop och handlat ett par till backar till mina garderober och ett par skyddspluppar att sätta på metallfötterna längst ner på backarna. Idag hade vi som uppdrag att åka till Kupan och köpa lampor till hallen och en till vardagsrummet. Oj oj oj vad mycket folk det var, vi fick leta efter en parkeringsplats länge och hittade en långt bort. Det är ju löning och helg så då brukar det vara en del folk. Väl inne på lampaffären så får man nackspärr av att stirra upp i taket som en galning i en timme. Jag bestämde mig för en llika lampa som min golvlampa, svårt å förklara hur den ser ut, ni får helt enkelt se sen vid ett senare tillfälle när jag tagit "efter-bilder" på min lägenhet. Och till hallen så visste vi att det skulle behövas 3 lampor, för det är 3 hål i taket. Vi antog då att dom satt med jämna mellanrum och att två av dom satt ungefär där garderoberna är och en vid hatthyllan. Så vi köpte två runda spott´s att ha vi garderoberna och en vanlig vit kupa att ha vi hatthyllan. Men när vi väl kånkat dom tunga kartongerna till bilen som stod längst bort och upp i min lägenhet genom alla dörrar och hiss, så inser vi att hålen i taket inte alls sitter där vi trodde. Så det var bara att åka tillbaka med lamporna och till slut blev det en kupa vid hatthyllan och en lång spott´s rad vid garderoberna. Den dredje gluggen sätter vi igen bara, det räcker med två lampor. Det är så bra med lampaffären på Kupolen för både mamma och pappa känner ägarna väl så vi får alltid rabatt där.

Väl uppe i lägenheten så var det bara att börja torka golven, för det är slipdamm på precis allting. Sedan lyckades jag och mamma krångla tillbaka soffan där den ska stå, vi fick ta isär den i två delar först eftersom vi inte är så starka och den är svintung. Och så dit med bordet och alla kuddar och sånt. Sen bankade vi ihop dom sista backarna, och satte på vita träskivor längst upp på några av dom. Imorgon kommer Krister och ska fixa med elen och lamporna, så att jag kan flytta dit igen. Så jag och mamma tänkte att vi skulle förbereda lite och sätta ihop taklampan till vardagsrummet. Det var lite klurigare än vi trodde, den var i hundra delar och en pinne fastnade och vägrade lossna, men det gick till slut efter 45 minuter. Nu sitter jag här hos Erik, forfarande med ont i magen och saknar min vetekudde.


Vi ska snart beställa skjutdörrar som ska vara för garderoberna, och jag har lite beslutsångest vilken färg jag ska välja. Jag vill ha glasfyllning som det är på bilden, men frågan är vilken färg? Antingen svart, vitt, eller rött glas. Dom flesta väggar är ju vita i lägenheten och dom som inte är vita är svarta mmed lite rött på vissa ställen. många detaljer som kuddar och tavlor krukor osv är röda. Jag tänkte först ta vita dörrar, men det kanske vore bra med lite mer färg?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0