Förfest hos kusin

Igår så var det dags för lite förfest hemma hos Nadia på Bullermyren. Erik var lite seg hem så jag kom dit lite senare, runt halv 10 men eftersom jag ändå inte kan dricka så gjorde det inte så mycket. Det var jag,Nadia,Madde å Sandra och Kissemissen Molly som "flyttat" in hos Nadia på eget initiativ. Vi pratade om kärlek och sex, som alltid blir Topic på alla förfester av någon konstig anledning, kanske för att alla är fulla. Lite senare dök Ronja Felicia?, och en till tjej som jag inte kommer ihåg namnet på upp. Vid tolv så drog vi oss vidare hem till Linda på Dagny för det var några som haft förfest där och vi skulle gå tillsammans med dom så vi kunde komma in gratis då dom är V.I.P . Men vi började känna oss lite stressade för klockan var över tolv och dom var rätt sega och skulle göra ditten och datten innan dom var klara att gå, så vi gick före dom ner på stan ändå.

När vi kom in på Klin så var det rätt folktomt tyvärr, men efter en timme så kom det jätte mycket folk helt plötsligt ! Fattar inte det där att folk går ut så himla sent! Var ju bara nån timme kvar då innan dom stänger ju. Vi dansade hela kvällen och satt även ute ett tag i en soffa som stod där när det blev lite för varmt på dansgolvet. Tydligen så blev man "paparazzi" fotograferad också;p och taggad på Facebook, tack för den haha.

Idag var jag helt förstörd när jag vaknade eftersom jag tog medicinen så sent som vanligt, men när jag hade vaknat till liv så ringde Ronja och undrade om vi kunde shoppa lite. Och själklart kunde jag det, så vi drog iväg till kupolen. Vi provade miljontals med klädesplagg, tyvärr hittade jag inget. Blir så kritiskt, hatar min kropp haha måste gymma ordentligt nu.
Här är paparazzi bilden:


Vacker röv det där... haha




Hemma hos Nadia

Här är kissemissen Molly som gosade med oss hela kvällen, kelsjukare katt har jag aldrig träffat


Sandra å Madde


Mobilnööööörd


Hos Linda

Hela gänget hemma hos Linda


Nya Gliddojjor till hästen

Idag när jag vaknade kände jag mig riktigt seg. Magen har betett sig lite illa efter att jag råkat dricka 8 dagar gammal mjölk (Hade oboy i så kände inget), men kära mamma var hit med blåbärssoppa som hjälpte rätt bra. Efter någon timme kvicknade jag till och tog en cykeltur runt på stan. Jag gick in på Kommnual facket och vågade tycka på knappen som det stod "LARM" på ( Jag vågade inte i förrgår), då kom det en snubbe och öppnade dörren och han gick iväg och talade med någon chef. Tyvärr så hade dom inte tid med någon praktikant då dom höll på att bygga om, så det var lite kaos för tillfället. Jag var välkommen att höra av mig längre fram om det fortfarande var aktuellt. Efter det så cyklade jag vidare till kupolen en sväng, köpte len solskyddskräm från Hawaiian Tropic som luktar kokkos (stavas?). Sen åkte jag hem och väntade tills Erik kom hem så jag kunde ta bilen till Kiropraktorn igen. Han gjorde samma behandling på mig den här gången, och han sa att jag kändes lite mindre stel i bröstkorgen. Men jag behöver fortfarande få två behandlingar till. Inte vet jag om dom blåser en på pengar, men jag känner mig åtminstone mycket mer rörlig, och det funkade även bättre att rida. Jag får ner mitt högerben bättre i stigbygeln. I och för sig så har ju Tailor också fått kiropraktor behandling så det kan ju ha hjälpt till en del.

När jag kommit hem från kiropraktorn så åkte jag och mamma till ridhuset med Tailor. Ullis och Adelina har dragit ner till Bökeberg på tävlingarna, så vi har alla hästar att ta hand om. Det blir ju en del mocka av kan jag säga. Idag hade dock Anders mockat åt alla hästarna så vi slapp det. Istället kunde vi ta transporten å åka. Tailor känns mycket bättre att rida, han känns mjuk och avslappnad. Vi åkte till ridhuset idag för att vi ville testa dom nya slideskorna som Peter satt på honom. Pappa har borrat hål i dom så vi kan ha broddar iskruvade när han är i hagen och ta ur dom och sätta i blindplugg när vi rider. Vi vågar inte chansa igen och köra utan brodd, då han skadade sig så rejält sist. underlaget i Lisselhaga är väl inte det bästa att slieda på, men vi lyckades få till ett par! Läskigt var det i början jag skrek å mamma skrattade hahaha. Det gäller ju att lära sig att få ner röven i sadeln och inte studsa så hemskt. Det var dock lite svårt då han grävde ner sig i gruset och det blev studsigt.

Här är ett litet klipp på ett stopp



Eurovision och Sliedskor

 

I Tisdags var det dags för Semifinal 1 av Eurovision song contest. Jag är ju en riktig shlagernörd kan jag säga, och har varje år tittat på alla bidrag på youtube flera gånger innan det faktiskt sänds på tv. I år var det faktiskt riktigt hög kvalité på bidragen (jämförelsevis mot tidigare år) Erik Saade som tävlade för Sverige var med på Semifinal 2 som sändes i Torsdags. När alla bidrag hade sjungit så var det dags att få veta vilka 10 bidrag som gått vidare till final. Alla nio platser hade blivit fyllda och det var bara en plats kvar och Sverige hade inte blivit uppropat än! Jäklar vad nervöst det var, och man hann ju tänka flera gånger om att vi skulle missa finalen precis som förra året. Men till slut skrek programledaren "Sweden" , och man kunde pusta ut.

På lördagen var det då dags för final och jag och mamma och pappa åkte hem till brorsan och käkade ostbågar och tittade. jag hade nog förväntat mig en 6 placering som bäst kanske. Men under halva röstningen ungefär så låg vi 1a! Det slutade med en tredje placering efter att ha blivit nerputtade av Italien från andra platsen.

bästa resultatet på många år för Sverige =)

 

Idag så skulle hovslagaren komma till stallet och sko Lillebror och Tailor. Mamma jobbade så pappa gav mig skjuts dit så hann jag rida honom medan han skodde Lillebror. Det började ösa ner regn när jag red, så jag blev pissblöt! men Tailor var jätte snäll å rida! Han verkar gilla regn! Jag blev helt iskall för håret var pissblött medan jag väntade på att Peter skulle bli klar med Tailor. Vi satte dit Slides bak, men pappa hade gjort broddhål bak så han kan ha blodd i hagen så han inte skadar sig igen. Nu gäkker det  bara att hitta något bra ställe att slieda på. Lövåsen kanske.

 

 






Praktikletande och Solning

Igår så var jag först iväg på möte på Cozmoz hos Annelie. Vi diskuterade om vart jag kunde söka praktikplats någonstans. Det stod helt still i skallen på oss båda. Jag vill inte vara på något ställe där man måste ha hand om massa kunder när jag mår illa, för det tyckte jag var jätte drygt på Lust&Fägring. Jobbigt att vara jätte glad och klistra på ett leende när man inte mår så bra just den dagen. Så jag och Annelie pratade om att ett ställe med adimistrativa uppgiftter kanske skulle passsa mig bättre. Hålla på med pappersarbete och en del data jobb skulle jag nog tycka bättre om. Då kom vi att tänka på något fackförbund. Så igår var jag iväg på en promenix till Kommunals fackförbund som ligger vid gamla skatteverket. Jag gick in där, men det var låst? Det fanns en knapp som det stod "larm" med stora bokstäver på, men jag vågade inte trycka så jag gick till Mäklarhuset istället och hörde om praktik där. Chefen var inte där så jag skulle komma tillbaka senare, och senare skulle det visa sig att det var en riktigt otrevlig chef som gick mitt i vårat samtal typ. Nej Mäklarhuset vill jag aboslut inte vara på.

Igår efter mötet gick jag då till Tunabyggens kontor med Ronja som sällskap (vi skulle sola efter). Killen i receptionen sa att han skulle ge mitt nummer till någon och att den personen skulle ringa upp mig. Undrar bara när det blir, om 3 veckor eller? Hoppas den ringer snart.

Sedan gick vi till Må Battre och solade en halvtimme. VARMT!, inte blev jag brun heller, det känns inte som det tar något på mig. Ronja kom ut helt röd och brun.

På eftermiddagen for jag iväg till stallet och tog en lugn ridtur på Tailor, då han fått kiropraktorbehandling för fyra dagar sedan och får bara ridas försiktigt. Jag skrittade genom byn och en kort sväng på ridbanan.
Påkvällen hade jag och Ronja bestämt att vi skulle springa runt älven (Jo du läste rätt?!), men det började regna, så vi bestämde oss för att kolla på film och vräka i oss godis istället här hemma. Det blev Harry Potter och dödsrelikerna, tyvärr var den inte bra alls då den var seg och väldigt deprimerande/grå.





Tävling i Fagersta

Tyvärr så har jag lyckats tappa min digitalkamera i golvet för första gången någonsin, och självklart var linsen ute och såklart så skulle den landa precis på den så den blev sned. Nu går det inte att ta in linsen och det går inte att ta kort :(. Vet inte hur jag ska göra nu, om jag ska lämna in den på service, frågan är ju vad det kommer kosta. Jag har ju haft kameran i ca 4 år, så den har ju gått ner mycket i värde. Borde väl egentligen köpa en ny kamera men har inte riktigt råd med det just nu. Så det är därför det är lite dåligt med uppdateringar här på bloggen, det är helt enkelt inte lika kul att blogga när man inte kan ta kort.

I Lördags var det dags för tävling för mig och mamma i Fagersta. Mamma tog häst och transporten och åkte till Fagersta tidigt på morgonen, då hon skulle vara med i förmiddagsklasserna. Jag tog egen bil dit efter lunch. Jag trodde att det skulle bli svårt att hitta, det var ju ändå 8 mil dit. Men det gick ganska bra faktiskt. Väl där så berättade mamma att Tailor betett sig hemskt inne på tävlingsbanan. Han hade varit galen vid grinden och vid bommarna hade han fått panik och nästan stegrat sig. Lika galen hade han varit i dom andra klasserna, så mamma blev diskad två gånger.

Jag var anmäld till två klasser på eftermiddagen Western Horsemanship D och Reining D. Först funderade jag på att stryka mig när jag hörde hur han hade betett sig, men jag tänkte "what the hell, vi testar". Jag och mamma trodde att min klasser skulle vara runt 4-5 på eftermiddagen kanske, men så tittade vi på startlistorna och inser att det är 20 startande i både Trail D och Western Riding D. Detta kommer då ta 2 och en halv timme minst! Det måste ju vara något form av rekod i anmälningar =) Jätte kul verkligen ! Men lite drygt att vänta så länge. Jag tyckte synd om mor som hade fått hålla i hästen och vänta heeeeela dagen, eftersom vi inte hade någon hage att ställa honom i. Efter mycket väntan så bestämde jag mig för att efteranmäla mig till Western Riding D, då det var så tråkigt att vänta att jag ville ha något att göra. Jag kunde mönstret redan innan eftersom vi tränat det på Meja. Det gick ganska bra för iss, Tailor hade lugnat sig något, men drog iväg i galoppen på sista snett igenom. Vi fick en 9onde placering av 20 startande. Helt okej. Sen var det dags för WH D, och det gick inte alls! Domaren hade valt ett jätte svårt mönster, det var trav galopp och skritt om vartannat i halvcirklar. Vi tränade på det mönstret i Lisselhaga någon dag innan och jag kunde knappt genomföra det. Både jag och Maja Halse tyckte att det var ett aldeles för svårt mönster att ha på D nivå. Tailor laddade som fan i galoppdelen så det blev katastrof. Kom sist i den klassen tror jag. Sedan var det bara Reiningen kvar och jag hade inga förväntningar alls trots att det ju är hans specialitet. Det gick väl ganska bra i början även om jag hade fullt shå att försöka lugna ner honom. Han var nära att resa sig i spinnen. Men det gick bra ändå. Tyvärr så  misslyckades jag med ett galoppombyte och han böt inte, vilket jag inte ens märkte?! Så red runt ett helt varv i fel galopp, och det får man jätte mycket minus för. Trots det så kom jag 5a av 11. Hade jag inte ridit i fel galopp så hade jag kanske fått en bra placering ändå.

När reiningen var över så var klockan hur mycket som helst. Det tar ju en timme att åka hem också, och vi hade ju inte ätit nån middag. Kom hem runt 11 på kvällen, och jag dog nästan av hunger. Kastade i mig mat.

Har inga bilder tagna med min kamera utan mamma skickade några från sin. Fler bilder kommer i något annat inlägg.




Transporter uppställda, vår den gröna längst till vänster. Tailor kunde inte sitta fast han vandrade runt hela tiden



Sötmulen



Den eviga väntan på att klassen ska börja. Riktigt varmt var det i solen med svarta kläder, lite för varmt faktiskt.



Hästen ser cool lugn ut, men skenet kan bedra..

RSS 2.0