Kelda Toscansk Tomatsoppa

 

Okej jag har fått dille på den här soppan.Helt beroende, Skitgod! Prova!

 

Nu ska jag försöka vakna till liv och ta mig iväg till praktiken, undrar vad jag kommer få göra idag? I förrgår höll jag på att radera inaktiva användare i systemet, men när jag gjort 430 stycken (Tog 3 timmar) så inser dom att det måste vara något fel eftersom det skulle vara 400 stycket totalt sen inga fler. Men i min lista fanns det 405 stycken till, alltså 835 stycken, det är en viss skillnad. Så jag ska chilla lite med det där, tills dom har löst det. Jag får säkert vara nere i arkivet idag.


Hemska rotfyllning

Usch vilken jävla dag än så länge. Har sovit rätt oroligt i natt eftersom jag skulle till tandläkaren, vilket aldrig är kul såklart. Stina hade gjort klart rotkanalsrensningen som tog 2 och en halvtimme ungefär! Fyfan vad drygt det var! Detta gjordes innan Jul, hon sa också när vi gör själva rotfyllningen så kommer det inte alls göra ont och inte ta särskilt lång tid alls. Så det kändes ju lugnande, för det helevetet vill jag inte vara med om igen. I alla fall så vakande jag och idag och mådde illa, det är inte kul att må illa när man ska ligga i en tandläkarstol med en miljon instrument i munnen och i svalget. Tandläkaren jag hade den här gången sa: "Det kommer bara ta ungefär 40 minuter att fylla tanden eftersom det värsta redan är gjort, så det blir som en vanlig lagning" Okej vad skönt tänkte jag, så körde vi på. "du behöver inte bedövning heller för det kommer inte kännas eftersom kanalerna redan är rensade. MEN fyfan det gjorde skitont, kände varenda fil han borade ner, och dom fick lägga i lokal bedövning i varje filhål, och likförbannat gjorde det skitont! Och jag är ändå rätt härdad från sån här smärta då jag är van, men fyfan alltså. 1 timme och 40 minuter tog det! + då att jag inte mådde bra innan alls. Han gav mig beröm i alla fall och sa att jag gjort ett bra jobb som stod ut så länge. Så nu är väl äntligen skiten med den tanden klar.*peppar*
Har i alla fall inget ont alls, och liiite skönt är det ju att slippa vara bedövad i halva ansiktet så här efteråt.
Fick ta en lugnande, då jag blev så uppstressad över att det gjorde så ont, och tog sån tid. usch. Hemsk dag det här. :(

Ny Ryamatta och Eriks nya bil

Jag satte klockan på halv 9 imorse, för självklart måste jag snooza "kvinnosyndromet" minst en halvtimme och jag skulle ta mig upp vid 9, men kvart över 9 hade Erik fått nog av snoozandet och sparkade på mig haha. Så vi gick upp trötta som fan och satte oss framför tv´n. Efter ett par minuter blev Erik helt hyper och kunde inte sitta still, medan jag var trött som fan. Så han åkte iväg på egen hand, för att "tvätta bilen" . Jag skulle på medlemsträning med mamma trodde jag, men det hade blivit ett missförstånd så det blev inte så. Så jag ringde först Nadia men hon svarade inte.. så jag ringde Erik och han kom och hämtade upp mig, i en NY bil?! Haha den lilla luringen hade köpt ny bil, och lyckats hålla det hemligt sedan igår. Den var jätte fin, en Saab med turbo. Vi tog oss en vända runt Torsång längs vägarna och satt en stund på en bänk vid vattnet. Tyvärr blåste det lite vilket gjorde att det inte var så varmt, men annars var det riktigt vårväder i luften.

Vi åkte förbi Matts Mattor på vägen hem, och letade efter en Ryamatta till mitt vardagsrum, då min vita rya är helt skitig (aldrig mer en vit matta) och ska slängas. Vi hittade på en jätte fin röd, som det var 400 kronor rabatt på, men det är ändå dyrt med mattor alltså, särskilt ryor. Jag hittade en dörrmatta också som blev kanonfin i hallen.



Vackert väder!





Jag med Saaben i bakgrunden

Älsklingen


Dörrmattan




Vardagsrumsmattan


Filmkväll mä Malin & Sara

Igår fick jag äntligen träffa Malin igen! Va så länge sedan sist, nu när hon bor i Uppsala. Jag Malin och sara hade mysfilmkväll! . Jag drog till Sara själv först för att vänta på Malin som skulle skjutsa Anton till Hockeyträning. Sara och Johan var barnvakt åt Johans systers son. Jätte söt pöjk.  Efter en stund kom sötMalin dit, så då drog vi först iväg till Hemmakväll för att försöka hitta någon film, och det är ju lättare sagt än gjort när det är 3 viljor och det faktum att jag och Sara kollar på VÄLDIGT mycket film, och har sett det mesta. Till slut kom vi överens om Wrong Turn3 då ettan var sjukt bra. Vi letade en stund och hittade på den bland gamla thrillers-hyllan. Sen drog vi till Ica Maxi och Sara och Malin gick totalt crazy bland godis,chips, å glassen. Herregud! Svullkväll;D. Pizza från Hagapizzeria skulle dom ha också !. Vi kom hem, och satte igång filmen, 10 sekunder in i filmen får en tjej en pil rakt genom ögat och genom tutten, splash och kött och blod å slakt överallt, fyfan alltså. Vi kollade nog max 2 minuter av filmen så stängde vi av för ingen klarade av att titta mer! BLÄ! Sen ringde vi Hemmakväll och sa att skivan var repig och fick en annan film ... hahaha.. inte vårat fel att dom lånar ut dåliga filmer *Vissel*
Vi lånade istället Prom Night, den var sevärd. Mest spänning, och inte så mycket slakt. Hade skitkul igår i alla fall som alltid med dessa härliga gurls.

Idag var det dags för tandläkaren igen klockan 8 på möra.. jag fick en tandläkare jag inte haft förut då muchen (Mitt och eriks smeknamn för våran tandläkare som är tjej och har mustach) tydligen är mamma ledig. Den tandläkaren jag fick var en riktig kossa! Fyfan alltså.. fattade ingenting av vad hon sa, hon lyssnade inte på mig överhuvudtaget och bröt på något konstigt språk. Hon sa att jag måste slappna av i tungan, vilket jag gjorde såklart, men så sa hon " du jävlas bara med dig flytta tungan annars kommer jag göra sår" helt cp var hon. Har varit hos tandläkaren sen jag var 2 år och INGEN annan har någonsin påpekat att jag skulle ha tungan i vägen. Nej usch! Vissa borde inte få jobba medmänniskor.

Nu väntar jag på pappa som är seg som vanligt som ska komma hit och hjälpa mig borra i sementväggen och sätta fast min hallbyrå, så att jag slipper ha alla möbeldelar liggande över hela golvet. Han ska sätta upp min tavellist också ovanför tvn så jag kan ställa upp min röda tavla.

Förövrigt ska jag försöka vända dygnet normalt nu, med hjälp från terapeuten. Ska försöka få i mig frukost också, så ska gå upp 8 eller 9 åtminstone varje morgon, även på helgen till att börja med.





Inne på Hemmakväll


Mallan och Endast Saras mage då huvudet tydligen inte fick vara med på bild:D

Jourtandis och Inredningsprylar

Gääääsp! Har sovit jätte dåligt i natt, jag har aldrig haft sömnproblem innan men nu på senaste tiden tycker jag att jag får fler och fler nätter där jag sover dåligt eller inget alls. Men det var så himla varmt när vi gick och la oss, och vi var för lata för att orka öppna balkongdörren. Är det inte konstigt det där, att man hellre ligger kvar och plågas istället för att gå upp och fixa problemet? Som när man är kissnödig när man lagt sig men inte orkar gå upp utan att man hellre ligger kvar i en timme tills man inser att man faktiskt MÅSTE gå upp..;)

Hur som helst så drog Erik iväg och gymmade när vi hade gått upp idag, och jag ringde till Akuttandvården. Sköterskan sa att eftersom att fyllningen redan var borta så var det ändå försent ur bakterisynpunkt då bakterier kommer ner så fort fyllningen lossnar. Men hon tyckte jag kunde komma in ändå för att fylla igen tanden så att jag kan äta mat ordentligt. Jag åkte dit till klockan ett, och var där i max 10 minuter. All fyllning hade inte lossnat som tur var, utan bara en bit. Så det ska inte ha kommit ner några bakterier så jag kommer inte behöva göra om rotkanalsrensningen. Pjuh!!!!

Igår var det Melodifestivalen igen, fyfan Ranelid gick direkt till final tillsammans med Molly. Hur fan röstar Sverige egentligen? Är det ett skämt eller? Han sjöng inte överhuvudtaget utan pratade genom låten medan nån blond bimbo sjöng lite då och då mellan hans snack.

Nu Sitter jag här helt seg, och borde hoppa in i duschen snart. Detta kommer nog inte bli en så produktiv dag.

Här kommer lite inredningsbilder:


Här är Hallbyrån som jag lyckats sätta ihop nästan hela helt själv utan hjälp! Stolt! En miljon skuvar var det som skulle i, och grannarna blev nog lite småsura på mig  eftersom jag höll på sent på kvällen. Men det var mest skruvar som sagt och bara lite hamrande. Dock kan jag inte göra klart den helt eftersom den ska skruvas fast i väggen då den har två ben bara. Mina väggar är betong så pappa måste låna borr av Krister sen.


Bild på taklampan i vardagsrummet, man ser lite av min fondtapet också.


Min Aloevera växt som jag köpt, och en kantig                    Pappa satte upp gardinstång och                               kruka                                                                               drapperi för sovrummet.



Köpte en skohylla på Mio, det stod i instruktionerna "Vi rekomenderar att man är två personer att sätta ihop denna" Vadå? Varför då tänkte jag, det kan väl inte vara så svårt? Men alla pinnar vinglade åt alla håll å kanter, och att försöka passa in i alla hål ensam var svårt, men det gick!


En mysig Hallmatta från Mats mattor



Bilder på lägenheten i helhet kommer dröja tills jag är klar med allt!

Tandjävlarna jävlas och Solig galopptur

Okej jag hatar mina tänder, och min tandläkare. Jag har ju gjort kanalrensning och provisorisk ifyllning inför att vi ska göra en rotfyllning senare. Rotkanalerna rensades för ett par månader sedan och sedan efter Jul skulle vi göra rotfyllningen.För två veckor sedan hade jag tid för rotfyllningen, men så ringer dom från Folktandvården och berättar att tandläkaren är sjuk och att dom kommer höra av sig med en ny tid. Idag svalde jag en stoor bit tand kändes det som, och kände efter med tungan, då är hela innehållet i tanden borta alltså den provisoriska lagningen. Det är helg såklart.. som det alltid är när det händer något med tänderna. Så tandläkaren har stängt. Blir väl att ringa imorgon när jag vaknar till akuttandvården IGEN. Fan va less jag blir... Om dom inte hade avbokat mina tider hela tiden så hade jag sluppit detta! Och det jobbiga med det hela är att, om lagningen är helt borta så är rötterna blottade och då måste dom göra om rotkanalsrensningen IGEN! Det tog 3 timmar ungefär.. fyfan.

Igår red jag ut på Tailor runt Bysjön, red "åt fel håll" den här gången som omväxling. SKITFINT väder var det!=) Soligt och varmt och vit pudersnö på åkern i full galoopp! Tailor hade spetsade öron framåt och jag rejsade på som fan! Det är så härligt med Tailor att det finns ingen tendens ens att sticka oavsett hur fort det går, så man känner sig så säker på honom. Han var helt genomsvettig när jag kom tillbaka, det rann bakom öronen på honom. Jag var rätt svettig själv också.. hade klätt mig lite för varmt.

I natt har jag sovit hemma hos Erik, igår såg vi Tower Heist, den va väl helt okej.. men inte mer. Den får en 6a. Sen har jag åkt till Rusta och kollat på matta, dom har en rödaktig som inte är allt för dyr, MEN den har lite fel röd färg tycker jag. Men jag var till Mats Mattor i förrgår och kollade och dom har flera röda mattor, men dom är ju mycket mycket dyrare...har rätt lite pengar kvar nu av det lilla jag har sparat, så jag måste bestämma vad jag ska lägga dom på. Jag har en tavla, en byrå och mattan kvar att köpa. Vill gärna ha ett fint överkast också, men dom verkar vara snordyra! 1000 spänn för ett överkast?! E ju helt sjukt, har kollat på flera ställen, och det är vad dom verkar kosta. Kollade på Rusta idag, dom hade ett lila för 500 spänn, halva priset i alla fall..

Nej nu ska jag gå ner och tvätta två maskiner tvätt...


Ridsällskap av Ullis och Emelie

Igår skulle jag egentligen till tandläkaren klockan 2, och eftersom att jag skulle dit så hade jag ingen praktik. Men efter mycket om och men så visar det sig att jag inte hade någon tandläkartid, och eftersom Maja inte planerat att jag skulle komma så var det lika bra att vara hemma. Så jag tog en tur till stallet, men gulafaran var lite dryg att köra när rutan fryser till is för att fläkten inte funkar, så man får stanna och skrapa den lite då och då. (Annars kör jag in i bilarna framför) . Tur att mamma och pappa är iväg till örebro och tittar på bil till dom, någon kraftig bil som kan dra två hästar i transport. OM dom kommer hem med en bil så kan jag nog låna pappas silvriga och så säljer/skrotar vi Gulafaran (<3). Det blir alldeles för dyrt att reparera fläkten, vi får helt enkelt inse att den är för gammal och skruttig. Ialla fall så tog jag som sagt en tur till stallet och där fann jag Emelie och Ullis, Emelie skulle rida Diva och Ullis Brorsan. Så jag hängde på dom på ridbanan. Det var lite kallt men supersoligt och fint. Tailor skötte sig bra.

Hur som helst så var jag till stallet som sagt idag.. skulle rida Tailor först men han vill inte komma in nu för tiden? Känns som att han hatar mig... Så jag gick in till Tillis hage istället och hon vill minsann ut på en ridtur! Satte på henne den engelska utrustningen eftersom jag tycker det är den som funkar bäst på henne, det är ju den hon är van vid. Jag red på ridbanan först, hon var duktig och gick i fin form, men JÄKLAR var skumpig och vinglig hon är, helt omöjllig att sitta bra på. Och då ska man ändå komma ihåg att jag ridit dressyr på henne och haft alla dressyrträningar utan stigbyglar. Tappat sitsen har man helt gjort sen man började med Western också. Efter en stund på ridbanan kändes hon trött (Ingen kondis) så jag red ut runt byn och under tunneln. Fint väder idag.


Emelie och Diva


Vackra väder!


Ullis och Brorsan " Du tar väl inte kort va?"

Ullis fjärskar lite för pollarna efteråt

Ikea-Tripp

I söndags hade jag och Erik planerat att åka till Ikea. Så när vi vaknade åt vi lunch sen åkte vi hem till Årby och snodde mina pärons bil. Vi tänkte att det är ju lite lättare att packa i en kombi, om vi hittar möbler som vi vill köpa. Det var faktiskt lite mysigt att åka bil, även om jag hatar att åka då jag är åksjuk, men det är ju bara 10 mil så det var ju lugnt. Vi åkte runt 2 hemifrån och dom stänger klockan 6 så vi hade betydligt längre tid på oss denna gången än förut, när vi kom dit en timme innan stängning ;). Jag skulle ha en byrå, en sänggavel, en skohylla och en liten byrå till hallen. Jag hittade en vit byrå med röda dörrar som vi tyckte såg ut att passa i mitt vardagsrum (Ofcrs hade vi inte mätt väggarna, för vem behöver det när man har ögonmått?) Så den köpte jag, sen hittade jag en sängstomme som inte kostade allt för mycket (Inget på Ikea är ju dyrt). Någon skohylla hittade jag inte, det fanns en som var byggd att man även kunde sitta på den och ta på sig skorna, men den var inte så snygg så jag hoppade över det. Erik fyllde en Ikea kasse med massa kraffs bara ;), och ett litet sängbord.

Sist av allt gick vi runt på "Ta det själv lagret" och hämtade alla delar till byrån och Eriks sängbord. När vi gått genom kassorna hade vi en timme till godo. Skönt att slippa stressa. Men när vi kommer ut till Bilen så går inte bakluckan att få upp! Skiten har fryst fast, för pappa envisats med att tvätta bilen;) . Så vi fick klämma in alla kartonger genom ena bakdörren. Sen var det bara att åka till Varuutlämmningen och hämta sängramen, dom kartongerna fick Erik spänna fast på takräcket.
Vi kom väl hem runt 8 ungefär.

I förrgår kom Erik hit på kvällen och jag han trodde att vi skulle mysa och kolla på film, men jag förstörde hans planer lite med att droppa bomben att "Vi ska bygga ihop sängen ikväll siddu!"
Så i 2 och en halvtimme skruvade vi i hundra skruvar, men vi gjorde bara fel en gång och fick ta isär, så jag tycker att vi var rätt duktiga!



Ett fejksmajl, för det är ju skitkul att bygga säng ;)


Tadaaaaa! Färdig, sen var det bara att sätta i sängarna.

Slipdamm på allt

Idag har jag träffat terapeuten för andra gången, vi gick igenom hemuppgiften jag fick förra veckan och hur det gått och så. Vi satte upp olika mål. Jag fick även en ny uppgift inför nästa vecka.
Hon verkar väldigt kunnig/Välutbildad och förstår mig väldigt bra. Känns dock lite halvmysko att hon nästan känns yngre än mig, men hon är nog äldre men har ett ungt utseende.

Igår var jag till min lägenhet och torkade av fönstren och dörrkarmar och sånt från slipdamm och spackel, det är blått pulver lite överallt. Sen städade jag inne på toaletten, det har jag visst inte gjort på ett tag för det tog 2 timmar ungefär. Alla flaskor(Ja jag äger flera hundra olika produkter som jag knappt använder) var jätte dammiga så jag torkade av alla och ställde tillbaka dom i ordning och mamsen hade köpt förvaringskorgar som jag la dom i för att det skulle bli lite mer ordning. Jag har fortfarande golven kvar att dammsuga och torka en sista gång, golvet inne på toaletten är vitt av damm. Jag passade även på att ta med Sid dit igår, jag tog med honom i den lilla buren som han haft här hos Erik. Det var ett himla mäck att få in buren i bilen snabbt som sjutton(så han inte skulle frysa) och bära den genom alla dörrar upp till lägenheten (överdelen på buren sitter inte fast med underdelen), han blev nog lite kall, men det tog ju ett par minuter bara så jag hoppas inte han tog någon skada av det.




RSS 2.0