Dumma mobil!

Förlåt för extremt dålig uppdatering här senaste veckan. Min bror har ju hjälpt mig att formatera om hela datorn eftersom den varit så seg och inte kunnat spela upp HD filmer trots att den ska ha kapaciteten att göra det. Han tog hem datorn och började pilla med den, men det gick inte så bra den krånglade med uppdateringar osv. Till slut lyckades han få in windows 7 (haft Vista innan) och jag fick hem den igen. Men den blev kokhet skitsnabbt och dog av överhettning en miljon gånger, nog för att den har varit varm ofta innan, men inte så pass att den dör av överhettning flera gånger per dag. Min bror tog tillbaka datorn och han har haft den i en hel vecka och suttit fan dag som natt och krånglat och försökt lägga tillbaka Vista, men datorn har något problem med Uppdateringar, den fastnar där så det tog väldigt mycket tid för honom att fixa till den. Nu äntligen har jag fått den tillbaka och den funkar galant! Den har inte dött av överhettning en enda gång.. pjuh. Jag var lite orolig där ett tag att jag skulle behöva köpa en ny dator, vilket jag inte alls har råd med, har inte råd att köpa varken ny tv eller ny mobil.

Idag skulle jag varit på terapi kvart över 9, men cp mobilen har inte väckt mig (vet inte om jag ska skylla på telefonen eller på mig själv) den brukar ju haka upp sig när alarmet ringer eller när någon person ringer till mig, och då slutar ljudet att fungera. Vaknade klockan 10 och insåg att jag missat terapin, FAN alltså.. Psykologen ringde, men hon lät inte arg eller så (svårt å se henne arg framför mig, hon är lite timid och försiktig, men bra) men det kändes ändå korkat av mig att ha tagit upp en tid som någon annan hade kunnat få. Nej nu blir det till att åka till Jula och köpa en riktigt ringklocka, då jag inte litar på min mobil längre.


Tillis nya fodervärd och biltur till Torsång

I Lördags så vaknade jag och Erik ganska sent, han åkte direkt iväg till Skräddarbacken för att han skulle skjutsa sina föräldrar till tågstationen. Jag satt och myste på balkongen med glasrutorna stängda, då blir det riktigt varmt där inne och det känns precis som sommar! Det blir lite fail när man öppnar ögonen och inser att det är snö ute;D. Erik kom tillbaka efter ett tag och så åkte vi iväg med hans nya kära bil på en tur, det blev Torsång som vanligt, det är så fint där ute, vi satt på en bänk vid vattnet och myste. Det var skönt att det inte blåste så mycket, det känns som en väldigt tidig vår! Hoppas den är här för att stanna! . Det slutade med att vi köpte en glass på macken (haha) och åkte till Skräddarbacken och satt vid husväggen och solade lite, Jonas tittade förbi också men han försvann snabbt in till Claes. Sedan blev vi tvugna att åka så att jag skulle hinna rida innan solen gick ner, jag var i stallet rätt länge. Ullis och Anders var duktiga att skrapa av det översta lagret is på ridbanan med traktorn, så nu smälter isen förhoppningsvis snabbt så att man kan rida där ordentligt snart.

I söndags så var det dags att säga farväl till Tilli, Josefine och hennes kille kom till stallet till klockan 12 ungefär. Vi tog in Tilli och borstade lite, sen gick vi igenom alla saker som dom fick med, täcken,borstar,sadel osv. Vi lämnade med massvis med täcken, så nu har hon då så det räcker i alla fall. Sedan lastade vi henne och jag och mamma körde först med transporten fram till Falun, sedan saktade vi in så att Josefine kunde köra om och visa vägen till Enviken där dom bor. Det var en himla väg att köra, den svängde höger, vänster hela tiden och upp och ner, Nissan som är väldigt gammal nu orkade knappt upp för backarna. När vi kom fram till gården så var den en brandt isbacken ner till stallet. Vi förstod att vi skulle få problem att komma upp sen, men det var ett senare problem. Vi fick se stallet och hälsade på Joesfines mamma och några andra släktingar ( En släktgård där alla bor i olika hus)  och lastade in alla prylar och sedan släppte vi Tilli i hagen hos hennes nya hästkompisar. Dom har 2 islänningar och en connemaraponny, alla är väldigt gamla. Tilli blev genast 3 år gammal igen och sprang med svansen rätt upp och såg ut som en arab. Hagen var jätte stor och hon sprang längs staketet runt hela hagen för att kolla hur stor den var. Ponnyerna hängde inte riktigt med, och verkade undra vad det var för knäpp typ som kommit? Hur som helst så gick vi in och skrev kontraktet och pratade lite, dom hade ett mysigt men gammalt hus som skulle renoveras. När vi kom ut igen så stod Tilli i ena hörnet av hagen och dom andra stod i andra delen av hagen. Men det brukar ju vara så att det tar ett tag för dom att bekanta sig med varandra. Det verkade hur som helst gå väldigt lugnt till.

Idag ska jag ha terapi sen är det praktik som gäller. Det går bra med terapin, hade som uppgift att gå upp på morgonen runt 8-9 och äta frukost. Det var skitsvårt första dagarna, men har gått skapligt sen.

Mys i solen

På väg till Enviken, nästan framme.

Tillis nya hage med nya hästkompisar.


RSS 2.0