Är det en björn?

 

Igår ringde jag mamma och frågade om vi kunde rida ut tillsammans, så då ringde hon till Ronja och frågade om vi kunde låna Tilli, och det gick bra. Så mamma droppade förbi här med lite mat hon gjort och sedan åkte vi till stallet. Vi bestämde oss för att rida runt Bysjön, och hästarna var super pigga! Tailor knallade på så fort så inte ens Tilli hann med, vilket är ovanligt då det brukar vara tvärt om oftast. Sedan när vi skulle trava och galoppera då blev det en jäkla fart på Tilli som red först, för hon drog iväg i en sån hastighet så Tailor fick skengaloppera för att hinna med! haha.. lite smått läskigt. På tillbaka vägen när vi va framme på banvallen så stannade vi till och stirrade på den stora bruna saken framför oss, en björn trodde vi! Vi stod och glodde rakt fram och vågade inte fortsätta för vi var inte säkra på vad det var för något! Men vi vågade oss lite närmare och då såg vi att det var en tjej med bruna kläder som satt på huk! Haha... ja jag säger då det..

Nu ska jag och Erik kika på en film som heter Drive som har fått riktigt bra betyg på IMDB. Hoppas den är bra! Jag såg på Eternal sunshine of the spotless mind igår eftersom den ligger på topplistan, men fy va dålig den var. Ingenting å se. Väntade bara på att den skulle ta slut, den var jätte rörig och inte alls bra.

 

Jisses ! Tailor ser ju ut som en shetlandsponny på bilden?


En hemsk kaninhistoria

Jag är otroligt sugen på att skaffa råttor, ja "usch" tänker säkert många nu, men dom verkar vara underbara husdjur! Jag kanske inte borde ha husdjur egentligen,  jag tar ju bra hand om Sid, men med kaniner har jag inte haft någon tur direkt.

¤ Min första kanin dog av cancerknöl i ansiktet

¤kanin nummer två blev riven illa av våran katt Honey så hon fick avlivas

¤Kanin nummer tre gnagde hål på burgallret och försökte ta sig ut men fastnade med ögat i gallret och det slets i princip ut

¤kanin nummer fyra blev då så stressad av att bli ensam kvar i buren att den dog av stressen

¤kanin nummer fem skuttade på isen på våran ankdamm som vi hade till våra ankor, och isen brast och kaninen tog sig inte upp och frös ihjäl under isen

¤Kanin nummer sex blev ihjältrampad av våran häst och hittades morgonen efter

¤Kanin nummer sju rymmde och fick huvudet uppätet av en räv

¤kanin nummer åtta rymde och vi hittade aldrig på den

¤Kanin nummer nio fick över natten en flygfä som la ägg i rumpan på kaninen och dom kläcktes på morgonen och började äta av kaninens kött.(Det äcklligaste jag varit med om i hela mitt liv) och fick avlivas någon timme efter.



Det är otroligt synd om alla dom här kaninerna och det låter ju som att vi inte tagit hand om dom, men dom har haft ett bra liv med stora ytor och vi har helt enkelt haft en himla otur! Ska nog inte skaffa någon mer kanin..



Frustrerad

Åh jag blir så less, försöker ordna upp mitt liv, men det känns som att jag inte kommer någon vart. Jag har kommit upp tiill en viss nivå, som jag enligt mig har gjort ett jävla jobb alltså. Men sen är det som att jag inte kommer längre. Vet inte hur mycket jag vill gå in på i bloggen heller, men har fått diagnosen OCD eller tvångssyndrom, och då när det gäller just en sak. Det är inte så att jag behöver trycka på en lampknapp 10 ggr innan jag går ur ett rum eller så som det ofta är när det gäller OCD utan det handlar om något annat som jag inte vill gå in på. I alla fall så har jag varit på KBT igen idag och jag blir så frustrerad för det känns inte som vi kommer någon vart, hon pratar ett språk och jag pratar ett annat. Jag försöker förklara men det känns som om hon pratar ett annat språk. Självklart har jag ju stor respekt för att det är hon som är terapeuten, men ändå känns det inte som hon förstår riktigt. Jag vet ju själv hur jag BORDE göra för att bli helt frisk, MEN jag klarar det inte själv. Jag gör inte det jag borde göra även om jag vet att det är det som hade gett bäst resultat. För jag behöver någon som pushar mig. Så jag har kommit fram till att jag helt enkelt får anlita mig själv som terapeut till mig själv ;) ... ja man kunde ju önska..

Idag har jag först varit på arbetsträningen och har väl inte haft en sån jätte givande dag då jag var med Conny idag och han sa att jag skulle ordna med massa mappar på datorn och sortera in i rätt. Problemet var bara att dom bara fanns på hans dator och inte på min, så då var vi tvugna att lägga över filerna/mapparna på ett USB minne och då stod det " överförs 1% klar, tid kvar 1h 20 minuter", så vi satt och pratade om massa annat under tiden och jag kände mig lite i vägen för hans arbete. Tror jag hann jobba en kvart med mapparna innan det var dags att gå hem sen.

Sedan kom mamma och hämtade mig och så gick vi in på underverket och skulle hitta BH till mig, då jag inte äger en enda hel länge då alla bågar ramlat ur i tvättmaskinen (Vem orkar handtvätta?)

Barndomsrensning

I förrförrgår var jag först på praktiken, sen när jag kom hem så ringde Erik och ville att jag skulle följa med honom till Skräddarbacken för att rensa bland han och Annas gamla saker från uppväxten. Anna är hemma på besök nu ett tag så det var kul att träffa henne. Men jisses vad mycket prylar dom har sparat! Förstår inte hur Boel och Mats har stått ut med att ha alla prylar liggandes och ta upp all plats i källaren. Jag hjälpte dock inte till så mycket utan var mest DJ och spelade bra "städ-musik" ;)

I förrgår så åkte Erik till Örebro med Micke för att hälsa på Tobias. Erik har ju inte hälsat på honom än, så han kände väl att det var dags. Så eftersom erik var borta så passade jag på att ta en cykeltur till Ronja (bbrrrr, kallt!) Väl där så tittade jag på när Ronja bakade till Anna-Lena och hennes kille. Ronja kör cambridge och gillar å plåga sig själv med att baka och laga mat till andra ! haha.. knäppo.
Fick iaf smaka på mumsig hallon/mango paj och ett gott bröd. Sedan pratade vi lite och kom på att det var fredag och Idolfinal, så alla vi tittade på det. Sedan var det dags att cykla hem, och jag höll på att frysa öronen av mig! Det var nog inte så bra för min förkylning som äntligen hade börjat bli bättre men som blev värre dagen efter.

Igår kom Ronja hit och så skulle vi ta en cylkeltur till Kupolen men hon hittade inte sin cykelnyckel så vi tog min cykel och så fick hon skjutsa mig på pakethållaren, Ajajajaj på rumpan! Jag köpte bekväma trosor som man kan rida i och en mysig tubhalsduk. Jag skulle egentligen haft en til jacka men hittade ingen som passade helt hundra. SÅ jag får helt enkelt frysa.

Idag är det tvättdags klockan 4. Suck! Erik drog nyss till Skräddarbacken för att fortsätta rensa bland grejjer medan jag tvättar. Jag är sjukt sugen på kanelbullar!


Min mysig pälsväst!


Anna




Vilken otrolig städglädje!

Trasig mobil och kartongsortering

Nyss hemkommen från praktiken. När jag kom dit idag så visade det sig att Maja var på möte till klockan 3, så jag knallade upp till Annika istället och frågade om hon behövde någon hjälp. Då sa hon att dom hade sagt att dom ville ha hjälp nere på 1an med att sortera in ärenden i kartonger igen (Fick göra det i förrgår), så vi gick ner dit men då var alla på möte även där. Så i väntan på att dom skulle komma tillbaka så fick jag hjälpa Annika med lite mer korrekturläsning. Det här gången var allt utskrivet på stora planscher och sidorna var i en stor röra så det tog lite tid att hitta rätt, men det gick bra ändå. Idag har jag väl inte mått så där superbra så jag var lite tung i huvudet, så jag känner när jag läser texter att jag lätt glider i väg i tanken trots att jag läser, ni vet sådär att man kommer på sig själv efter ett par minuter och inser att man inte vet alls vad man har läst. Så man kan ju säga att det tog lite längre tid att läsa då jag blev tvungen att läsa om varje sida två gånger.

Klockan 3 så hade han kommit tillbaka på plan 1 (kommer inte ihåg namn) så jag gick ner dit och jag fick vara i ett rum som tillhör en tjej som är på semester just nu. Där inne låg alla ärenden som jag sorterat i nummerordning, sen skulle dom in i kartonger som skulle vara märkta precis med rätt siffor. Problemet var att alla kartonger nästan var fulla redan och då var jag tvungen att lägga till kartonger emellan och då fick jag märka om siffror och flytta och hålla på. Skitkrångligt och astungt (stora buntar papper väger mycket). Det var inte särskilt kul alls, och det är nog det jag tyckt minst om än så länge på praktiken. Dock blev jag inte klar utan jag ska fortsätta imorgon och nästa vecka.

Har nyss lagat mat, potatisgratäng och lövbiff, var länge sedan jag lagade det sist. Det blev gott faktiskt! Är ju väldigt skeptiskt till nya maträtter eller mat jag inte ätit på länge P.g.a illamåendet. Det är ungefär som en gravid som bara kan tänka sig äta vissa saker annars spyr hon, exakt så är jag.

Förkyldningen har inte blivit bättre precis, eller ja jag har ju ingen feber nu, men snorar som sjutton och är tät i näsan. Jag har ju tagit nässprej alldeles för länge nu så får försöka sova i natt utan det ändå. En annan sak jag är lite ledsen över nu är att jag tappade mobilen igår igen i golvet för hundrade gången tyvärr så måste den landat med skärmen nedåt för det blev sprickor över hela skärmen tyvärr..... attans! Men jag får ju skylle mig själv som är så klantig att jag tappar den hela tiden (den är hal!) Den går väl egentligen att använda ändå, trots sprickorna. Men det finns risk för att få glassplitter i fingrarna! Får se hur jag glr om jag ska lämna in den på lagning för 1500 kr, men det känns inte riktigt värt det då en helt ny kostar 2600 kr.



KM i Lövåsen

Jag har varit riktigt krasslig dom senaste dagarna med feber och förkyldning, och av någon konstig anledning så blir jag alltid sjuk när det är dags för tävling! För i Lördags var det nämligen dags för KM på Lövåsen. Mamsen hade betalat anmälningsavgiften till mig på 800 kronor, så då var det bara å ta ett par alvedon och köra på trots utmattning. Mamma och Anders (Han ställde upp och hjälpte till) hade tagit kört dit sig själv och Tailor dagen innan och sovit kvar där i sovsalen, men jag hade ingen lust att sova över där så jag fick ta volvon av pappa och körde dit på egenhand på tävlingsdagen. Jag hade lite problem att hitta dit först, för jag körde fel ett par gånger. Jag har ju kört dit förut men det var med pappa och då körde vi en annan väg.

När jag väl kom fram så hade mamma varit med i Trail at hand och det hade gått bra, Tailor kändes lite pigg så jag sa åt mamma att rida honom ordentligt i galopp för att få honom att bli lite tröttare (jag hade ju inga krafter till det). Vi har ju pratat med Walle innan och han har talat om att han brukade rida fram Tailor i timmar och göra honom helt genomsvettig och slut och sedan låta honom vila en timma, sen rida honom genomsvettig igen, SEDAN gå ut och tävla. Annars så är han alldeles för pigg tydligen. Men efter att mamma hade galopperat runt ett tag och hon övade även på ett par bommar, så kändes han cool.

Då var det dags för Trail, för mammas del. Förra tävlingen var han ju helt crazy som vanligt på tävling, så allt gick åt skogen. Han stegrade sig vid grinden och så. Men den här gången så gick det hur bra som helst! Han var cool-lugn även vid grinden! <3

Sedan var det dags för mig att rida Western-riding , det var ett mönster med serpentiner först och 2 galoppombyten och även galopp över bom. Slutade på en Andra plats, jag hade provat att rida mönstret hemma med katastrofresultat, så jag är supernöjd! Han gjorde galoppombyten perfekt, även bomen gick bra!

Sedan var det dags för Pleasure, och det är ju verkligen inte min grej egentligen. Men det känns lätt att anmäla sig till då man inte behöver lära sig något mönster då alla bara rider runt på spåret. Jag har ingen bra sits tyvärr och Tailor har ju ingen pleasure kropp direkt. Det gick väl helt okej han gjorde det han skulle och jag satt antagligen rätt kasst. Sedan lyckades min hatt blåsa av också och landa i spåret (Måste köpa en ny som passar) och 2 minuter senare tappar en till tjej sin hatt, hahaha.. händer inte ofta. Tyvärr är jag lite förvirrad när det kommer till placeringar, men kan det ha varit den klassen jag kom 4a i ? Haha skyller på febern..

Sedan var det Reining- dags och han gick lugnt in på banan och spinn gick rätt bra, när det var dags för volterna höll jag mig inte centrerad och gjorde inte volterna framför domaren, vilket ju är väldigt viktigt i reining. Trots detta så lyckade jag vinna både KM och C i klassen.

Sista klassen var en Pay And Win Western-riding, vilket betyder att alla pengar som betalats i anmälningsavgift gick till vinnaren av klassen. Och jag lyckades kamma hem det! Så vann 400 Kronor, mina första prispengar haha..bra när man är fattig som jag.
Jag kanske ska vara sjuk alla gånger det är tävling då jag verkar prestera bäst haha..syns tydligt på bilderna att jag är sjuk :P

Som sagt så är jag förvirrad i vilken klass jag fick placeringarna och så men tog en bild på rosetterna iaf.


Km rosetten var riktigt stor och fin! Dom andra har jag inte riktigt koll på vilka som hör till vad. Men 4 st vinnar-rosetter känns ju superkul!


Vann lite prylar också, en brösta och örongrej till hästen, en hårgrej till mig och ett kuvert med pengar



Jag och Tailor i Pleasure


Prisutdelning


Inne på Reiningen och gör en spinn


Tailor lite sömnig i slutet av dagen efter 9 klasser


Mamma inne på Trail


Samling av hästar utanför ridbanan

RSS 2.0