Beslutvirr i hjärnan

Förlåt för lite dålig uppdatering här men jag tycker inte att det är någon ide att blogga när jag inte har tagit något kort under dagen. Jag förstår inte varför jag glömmer att ta kort med mobilen hela tiden? Jag har en känsla av att jag kommer ångra det om ett par år när man vill minnas tillbaka och gärna ha ett kort att titta på. Jag får sätta på notismeddelande på mobilen ett par gånger per dag från och med nu.

Jag kom nyss hem från praktiken och min hjärna är helt fullsmockad. Jag skulle vara uppe på 4:an med Annika idag och hjälpa henne kopiera beslut,( för ett par dagar sedan fick jag hjälpa henne med det, men då hade hon satt postit-lappar på alla papper som skulle kopieras och jag behövde överhuvudtaget inte använda hjärnan utan bara kopieringsmaskinen och mina fingrar att trycka på "print-knappen" ) men idag när jag kom upp till 4:an så var hon inte där utan det visade sig att hon var sjuk. Så en tjej som heter Lotta kom och sa att hon skulle ha hand om mig och att jag skulle få ta hand om massa beslutsmappar. Problemet var ju att jag aldrig gjort det innan och hon fick visa mig hur jag skulle göra och jag såg ut ungefär såhär :O ??????? hela tiden hon pratade. Jisses vad rörigt och vad många papper blandat från Transportstyrelsen,Länsstyrelsen,klaganden, och kommuner på olika platser i Sverige. Så olika papper skulle kopieras olika många exemplar och läggas i olika kuvert som skulle märkas rätt o.s.v.. Jag var riktigt förvirrad i början, men det var ju självklart sa Lotta, det hade tagit henne lång tid att lära sig sa hon. Men efter någon timme så klarade jag av att göra ett par beslut själv och lägga dom i postfacket. Jag HOPPAS verkligen att dom blev rätt, för Lotta hade slutat för dagen när jag var klar med dom.

På fredag kommer Annelie på besök på TS och hälsar på mig och min handledare för att göra uppföljning på hur det går, vi får se vad vi kommer fram till.

Åh blir så irriterad en knapp har lossnat från mitt tanjentbord , det är "upp" knappen som har ramlat bort. Den ramlade bort av sig själv när jag tryckte på den. Jag lyckades inte få tillbaka den själv så jag bad Erik prova och han höll på i säkert en halvtimme, men det var kört så jag ringde hit brorsan och han satt och fipplade hur länge som helst innan han gav upp. Det är inte bra platsknappen som är trasig utan fästet på datorn också .Så nu kanske jag måste byta ut hela tanjentbordet och det kostar 600 kr! GREAT! Fyfan... för en liten knappjävel..


På lördag är det dags för tävling igen! Det är KM i Lövåsen som jag och mamma ska vara med på!  Ska ta lite kort och blogga om det sedan.

Spontan biltur till Torsång

I förrgår var ingen bra dag alls, sov ingenting på natten p.g.a mensvärken från helvetet. När jag legat och vridit på mig i flera timmar så tittade jag på klockan och den var 7 på morgonen.. GREAT. Sen när jag gick upp hade jag grymt ont i halsen och huvudet och tog tempen och hade då feber tydligen. Så både mensvärk och förkyldning kändes ju inte så kul kanske. Men det var superfint väder ute så Erik kom ändå och hämtade mig och så åkte vi runt lite med bilen och körde ut till Torsång men det såg så proppfullt ut med folk, så körde en bit till och stannade till brevid vägen. Det var nån liten vattenpöl där som vi satt brevid. Mitt huvud kändes dock bara värre och värre så vi stannade inte allt för länge utan han skjutsade hem mig och så låg jag framför tv´n resten av kvällen. Jag mådde även dåligt igår men det kändes lite bättre efter att ha fått sova. Dock hade jag nog lyckats smitta Erik lite för han mådde kässt, men han följde ändå med till Årby en sväng så vi kunde fylla i lite papper på lägenheten, eftersom klant-styrelsen hade slängt bort papperen vi skickat in tidigare när dom gav avslag. Efter det drog vi hem hit och kikade på massa VÄNNER-avsnitt.

Idag känner jag mig rätt frisk, ingen feber och mensvärken är i princip borta. Det negativa idag är att vädret suger, det är riktigt regnrusk ute. Mammsen ville att jag skulle ta stallet idag, men vi får se hur det blir med det. Det är ju inte så kul att rida i regnet.

Jag har börjat spela ett spel som heter wordfeud på telefonen, det liknar alfabet/Betapet, men det är ingen tidspress utan man kan lägga ett ord om dagen om man vill. Rätt beroendeframkallande är det, men det är synd att man inte kan få mer poäng om man prickar in flera ord på ett drag, för det får man i Alfapet.

Nu ska jag ta och städa lite här hemma, dammsuga och kalka av en spegel duschen (Ja fråga inte ens, det är inte min) och duschstången och handfatet.




Vi satt brevid vattnet


Sötnöt var extra söt


Så här mycket vill man vara med på bild när man är sjuk och skabbig


Erik kunde se lite glad ut, det händer aldrig annars!

Shopping med Nagge och Rojje

Jisses vad trött man blir på styrelsen här på Ringen. I förrgår ringde en i styrelsen till pappa och talade om att dom ger avslag, och att han inte blir godkänd att köpa lägenheten av föreningen. Anledningen var för att pappa vill hyra ut den i andra hand till mig, och det går tydligen emot deras stadgar. Så nu har pappa sagt till dom att "Jag köper den och sen ska jag bo där, jag ska skriva mig där " då blev dom lite tysta.. sen sa hon "Jaha ska du bo där helt plötsligt nu?"

Så nu ska dom ha möte igen NÄSTA månad. Så ytterligare en månad kommer gå nu innan vi får slutliga domen. Krångel krångel..

Igår så kom Nadia å hämtade mig (med Daniels Turbo bil) och så åkte vi hem till Ronja och hämtade upp henne också. Sen åkte vi till kupolen på en shoppingtur. Jag är i stort behov av en ny vinterjacka då jag haft min i ca 4 år och hälften av allt dun har åkt ur. Vi kollade först på dom vanliga affärerna vi brukar handla i, som VeroModa tex, men det fanns bara Vinterjackor som snarare kändes som höstjackor, dom var inte varma alls. Om det är - 20 grader ute kommer man ju att frysa ihjäl i en sådan jacka. Så vi gav upp och gick in på Stadium istället, där fanns det RIKTIGA vinterjackor, men jag hittade ingen som kändes helt hundra. Och ska man köpa en jacka för 1300 spänn så ska den ju sitta perfekt. När vi var klara på kupolen så köpte vi godis i vanlig ordning nere  på ICA . Sedan körde Nadia hem Ronja och sedan mig. Jag skulle iväg till stalllet och rida när mamma slutade jobbet (Måste ju ha en bil). Jag red på ridbanan med Ullis och Ronja. Dock kändes det mest som katastrof med ridningen. Tailor utnyttjar det faktum att han är smart och jag är korkad. Haha.... Han har slappat till väldigt mycket på senaste tiden, han vet väl att jag och mamma inte kan tillräckligt mycket så han utnyttjar det till att slippa jobba. Ronja red Tilli mest i skritt då hon behöver hitta formen och bygga lite muskler där innan man ökar upp farten.

Idag har jag praktik egentligen men har jätte ont i magen, det är den tiden i månaden, och då brukar även magen balla ur som fan. Usch..

USA naglar och inställd biltripp

Idag var det planerat att jag och mamma skulle åka till Tumbleweed i Sala (Westernaffär) och köpa nya jeans till mig. Jag red nämligen i förrgår och jag tyckte att byxorna skavde lite på ena skinkan, det sved lite bara men fortsatte rida ändå, när jag kom hem så rann det blod och jag hade världens skrubbsår. Så jag är i STORT behov av riktiga ridjeans. Tyvärr så finns det ju inte så många westernaffärer, utan den närmaste förutom Dalawestern är den som ligger i Sala. Som tur var så ringde mamma dit innan vi skulle åka och då talade ägaren om att dom hade extra-stängt idag för dom var bortresta. TUR att vi inte åkte dit utan att ringa.. lite jobbigt att åka 20 mil i onödan kanske.

Så jag har inte gjort så mycket alls idag, har fixat lite med naglarna för det var ett tag sedan. Bild längre ner..

Praktiken går rätt bra, har fått kopiera en himla massa papper och satt in ALLT i 7 pärmar... så 7 to go imorgon. Sen är det färdigt och jag hoppas jag slipper göra det något mer. Har nämligen väldigt ont i handen efter att ha tryckt på hålslagarmaskinen minst 3000 gånger.

Mamma har hämtat hem våran gamla westernsadel från Peter på Dalawestern. Vi hade den till Tilli förut innan vi lånade ut henne på foder, men nu när Ronja har henne på foder så behöver dom ju en sadel, och våran förhoppning är väl att hon fortfarande ska kunna ha den. Peter har ju haft den ute för försäljning hur länge som helst men inte fått den såld, så det kanske är lika bra att vi tar tillbaka den.

Nu ska jag kika på Final Destination 3, har kollat på 1an och 2an igår. Ska kika på alla 4 så jag kan titta på 5an som går på Bio sen.




Tjejkväll och Hästprat

Igår drog jag iväg till stallet och gjorde iordning söthästen, sedan red jag på ridbanan. Den har varit riktigt blöt och eländig innan, men igår hade den äntligen torkat upp någorlunda. Tailor kändes riktigt sammarbetsvillig faktiskt, och jag red honom ordentligt svettig. Vi har ju köpt nytt bett och en ny röd padd till honom, så han är riktigt snygg nu.

Tilli har vi hämtat hem till stallet nu då kicki och Sofie inte har tid med henne, Ronja och Ullis ska ha henne på foder tills vidare. Hon har aboslut inga muskler och ser rätt eländig ut nu så hoppas vi kan få upp hullet på henne. Hon blev helt galen i allt gräs när vi släppte henne i hagen, hon hälsade inte ens på dom andra hästarna.

Idag har jag mamma,pappa och anders varit på fika hemma hos Nadia och Daniel i deras lägenhet i skräddarbacken. Både Daniel och Nadia fyller ju år ungefär nu, så vi passar på att fira båda samtidigt. Det var mysigt med fika, men jag gillar inte smörgåstårta så jag käkade mest kladdkaka och sånt ;)

Efter det så for jag hem och lagade lite mat, å då ringde Malin och undrade om jag ville följa med till Coco Thai med Sara Hanna och sofie, jag hade ju precis käkat så jag tog en cola bara..

Riktigt roligt hade vi för det var längesedan vi träffades allihopa, det är alltid någon som inte kan. Efter det gick på vi på en promenad några hundra meter bort till Hannas nya lägenhet. Skitfin var den! Jätte fräsh. Efter det så följde Malin mig hem hit  och så tittade vi på slutet av Die Hard som gick på tv, och myste lite med Sid samtidigt.




Sötnosen


På väg ner mot ridbanan


Vårat nya bett


Padd i min favoritfärg


Praktikstart påTransportstyrelsen

Nu har jag börjat min praktik på Transportstyrelsen. Jag var där i fredags för första gången och fick då först sitta inne på kontoret med Chefen ( Maarit) och Maja (handledaren som jag ska ha) och dom berättade då allt möjligt om Transportstyrelsen, tex i vilka städer dom finns och vad varje avdelning gör. Dom babblade på ordentligt och det var väldigt mycket information på kort tid, särskilt svårt var det att ta in eftersom jag var rätt nervös och då blir hjärnan lite blockerad. Men jag antar att dom inte förväntar sig att jag ska kunna allt, utan att det mer var för att jag skulle få en liten uppfattning om vad det handlar om. Efter vårat lilla samtal så Visade Maja mig runt på dom olika våningarna i huset (4 st) och jag tror inte jag överdriver när jag säger att jag säkert hälsat på 60 personer minst. På varje våning var det ju hur många kontor som helst, så det blir endel folk. Jag hade även fått ett eget kontor med mitt namn på skylten, det ni! Haha.. nej men det var väl mest för att dom hade ett tomt kontor över.

I Måndags var det då dags för första praktikdagen, och eftersom Maja var på möte just den tiden jag skulle dit så fick jag vara med en tjej som heter Annika, hon höll till på den översta våningen. Jag fick hjälpa henne kopiera massvis med papper. Det var olika beslut som dom skickar till kunder. te.x "Orvar Bertilsson får härmed tillstånd att parkera på Lindåkersvägen 11 B, vi beslutar att bla bla bla . osv. " Det var otroligt många beslut som skulle kopieras, för tydligen så får man enligt lagen inte skicka det elektroniskt utan allt måste finnas på papper... jätte bra för miljön, verkligen. Flera ton papper om dagen måste dom gå igenom. Jag lärde mig kopieringsmaskinen och i vilken ordning papperen skulle ligga efter ett tag.  Eftersom jag bara är på praktiken två timmar än så länge så gick tiden väldigt fort. Och idag (Onsdag) har jag nyss kommit hem därifrån. Annika har haffat mig hela veckan då hon behövde en del hjälp. Jag har fått suttit och korrekturläst i två timmar. Jag fick sitta med en handbok på vänster sida och ett avskrivet häfte på höger sida, och så fick jag sitta med en linjal och kolla rad för rad att allt var rättstavat och exakt lika i både boken och häftet. ibland var det små fel, som tex att dom missat ett kommatecken. Då fick jag markera med en röd penna vart det var fel.

Efter praktiken cyklade jag i regnet till konsum på stan och köpte godis då jag har blivit otroligt sockerberoende igen, men jag orkar inte ta tag i det just nu. Sen var det bara att trampa hem hit och börja tvätta. Har satt igång 2 maskiner, och nu ska jag sätta in en lasagne i ugnen.




Tandvärk

Här var det dåligt med uppdateringar nu känner jag. Men det är ju MIN blogg, så ni får helt enkelt leva med att jag ibland har bloggpauser.

Känner mig otroligt less nu, och jag ska berätta varför:

För 2 månader sedan var jag till min vanliga tandläkare och hon gjorde en provisorisk lagning av en tand som "kanske" skulle behöva rotfyllas, men hon testade att laga den tillfälligt för att se om den kunde läka inifrån. 2 veckor senare så började jag få tandvärk, men jag stod ut och tänkte att det går kanske över. Men tyvärr så blev det bara värre, och jag ringde då till min folktandvården och sa att jag måste få en tidigare tid (Hade en tid inbokad i slutet av November) eftersom jag hade fått ont. Hon talade om att det fanns minsan inga tider före Oktober, så jag skulle ringa akuttandvården istället. Jag ringde dit och fick komma på en gång, hon sa att smärtan berodde på att det hade fastnat mat mellan lagningen så hon gjorde om den  lagningen. Jag frågade om den inte skulle rotfyllas? Då sa hon " nej den ska inte rotfyllas utan den här lagningen är permanent. 1000 spänn blev räkningen på.

1 vecka senare, alltså nu har jag fått jätte ont igen på samma ställe! Ringde Folktandvården och som vanligt finns det inga tider utan det är akut som gäller. Fick komma dit idag, då säger den här tjejen att den måste rotfyllas och att den andra tjejen gjort fel som bara lagat vanligt. "varför kan ni inte rofylla skiten nu då så jag slipper ha ont"? frågade jag.

"Nej det måste din ordinare tandläkare göra, så ring och be om en tidigare tid"
"men det finns inga tider ju?! , ringde ju dit idag"
"ja, jo det är lite fullt för tillfället...."
"ja?,"
"Men ta värktabletter, så blir det nog bra .. jag öppnar upp tanden och lättar lite på trycket så får din vanliga tandläkare laga sen..räkningen blir på 500 kr till.."


Så nu ska jag alltså gå med tandvärk till NOVEMBER?! , helt dumma i huvudet är dom. Tandvården är precis lika illa som den vanliga Sjukvården..

så 1500 kr till säkert ingen nytta alls. Jag hoppas verkligen hon har rätt nu att det hjälper efter hon öppnat upp tanden. Jag är bedövad än, så vet inte om jag har ont..hoppas verkligen inte det. Har jag ont så ber jag pappa ringa Jax isället och be om en tidigare tid, då blir det nog fart, han har ju pondus.





RSS 2.0