Julafton, Julgran och snöskotrar


Julafton igår
hemma i Årby! Mer om det och bilder kommer senare!

Är fortfarande irriterad för, för ett par dagar sedan red jag en tur runt Bysjön som skulle bli en trevlig tur, trodde jag. Jag blir så jäkla förbannad på alla skotrar, 5 stycken körde som jävla galningar i 200 blås runt kurvor och tunnlar där dom knappast hinner se om det är någon annan som FAKTISKT också befinner sig i skogen. Tailor blev ju skiträdd och jag fick slänga mig av i farten, medan vi hade en skoter i arslet! Så jävla förbannad ! Visa lite respekt för ryttare och andra människor som kanske är ute på en promenad! Kör på där det är bra sikt, men där ni inte ser sakta ner farten! Hade lust att dra av människan slänga upp honom på Tailor och gasa i arslet på hästen så kunde han få sig en rodeotur!

Så nu har jag fått avreagera mig!

För ett par dagar sedan klädde vi julgranen! Barr överallt! Jag trodde att själva poängen med att ha en plastgran är att man ska slippa allt barr, men den här barrade då värre! ;) .Vi hittade julgranskulor i en kartong, och så hade vi fått en ljusslinga av pappa efter Farmor och Farfar, tyvärr så upptäckte vi att den inte fungerade så pappa åkte förbi här med en annan slinga så nu ser julgranen riktigt söt ut här i hörnet av Vardagsrummet.






Våran söta gran med paket under!



Red Dotts


Röda små prickar på vitt underlag med svarta kanter. Lite fulfint kanske.. men Inspirationen tryter för tillfället. Jag har inte hittat någon bra pensel att måla med än. Köpte ju två stycken i olika storlekar från Panduro. Tyvärr så gick dom inte så jätte bra att måla med ändå. Det som har funkat bäst hitills är Eyeliner, men då är man ju begränsad till svart, plus att det ju inte ens är nagellack och det håller inte lika länge då. Undrar vad alla proffs använder för typ av pensel?


Röd: H&M

Svart: Mavala

Vit: Isadora Wonder Nail

 

 


The Town


Igår fick vi tips om en film som heter The town, med Ben Affleck bl.a .  Den handlade om ett gäng med killar som hade lite trasslig bakgrund som ägnar sig åt att råna banker och värdetransporter mer roliga outfits med täckta ansikten. Vid ett bankrån så tar dom en tjej (claire) som gisslan utifall att dom skulle behöva henne om polisen kom efter dom. Hon blir tramatiserad av händelsen och mår jätte dåligt. Den här tjejen bor i samma stad som rånargänget och Doug (Ben Affleck) träffar på Claire inne vid en tvättomat och blir kär i henne. Manuset är suberbra och skådespelarna gör en bra insats. Filmen är ganska lång (2 och en halv timme) men det är spännande hela tiden så man blir aldrig uttråkad. Filmen är riktigt bra tycker jag, helt klart en av dom bättre filmer man sett på mycket länge. Blake Lively (Från Gossip Girl) spelar en bliroll, som en riktigt trasig tjej. Även hon gör en bra insats. Filmen får betyg 7,5/10 och Imdb betyget är 7,8/10


 


Äntligen tjock TVn utslängd!

 



Efter ganska mycket tjat från min sida om våran fula tjockTV , så har Erik köpt en Platt tv istället för våran feta fula sak. En LG LED TV 42 TUM Superfin. Inte för att jag kan så mycket om Tv apparater;D. Nu ska vi inviga TV´n med en film, Lord of the rings blev det, jag somnade när jag såg den för några år sedan och Erik vill att jag ska se om den och ge den en till chans. Den är ju sjukt omtyckt av människor!




Skyline


Igår så hade jag och Erik myskväll och då skulle vi hitta en lämplig film. Jag älskar katastroffilmer och aliens som tar över Jorden  å sånt, så vi hittade filmen Skyline. Det var nog det sämsta skit vi sett på länge faktiskt. Riktigt dåliga skådespelare för det första, effekterna var inte heller särskilt imponerande och det märks att dom inte hade en så stor budget när dom gjort filmen. Ska man göra en Ailien film så måste det ju finnas en bra budget för att få till effekterna och ha RÅD att betala bra skådespelare. Man visste exakt i vilken ordning alla skulle dö osv, totalt förutsägbart. Vissa delar av filmen var rent skrattretande! Rekomenderar inte den här filmen. Filmen har betyget 4,6/10 på Imdb, den får betyg 3 av mig.




Matrix


Idag har jag varit till frisören, gick till Moderna Salongen eftersom jag hade presentkort där. Tyvärr blev jag inte alls nöjd, min utväxt syns fortfarande. Enligt honom så blir det så eftersom jag är helblekt innan och då när man gör täta slingor så suddas utväxten mest ut och försvinner inte helt. Sen sa jag att jag ville behålla längden på håret eftersom det tar sån tid för mitt hår att växa ut. Nu vet vi ju alla att dom flesta frisörer alltid klipper kortare än man sagt, och så är fallet även här.. Aja, det växer väl ut, och jag kommer snart ge upp det blonda och bli brunett så man kan färga skiten själv hemma, det blir betydligt billigare.

Nu över till en film.

Man har ju fått höra väldigt många gånger att Matrix är en film man bara "måste" se minst en gång i livet. Jag har helt missat att se filmen under uppväxten, trots att den är rätt gammal vid det här laget. Den kom ut år 1999 och har fått betyget 8,7 på IMDB, och jag har fått höra från många att det är en av dom bästa filmer dom sett. Jag hade nog lite för höga förväntningar på filmen, då jag inte blev så jätte imponerad. Effekterna i filmen är ju verkligen asballa för att vara en sån gammal film, och jag kan tänka mig att det måste ha varit jättehäftigt på den tiden. En del av effekterna funkar ju än idag. Vissa delar av filmen tycker jag är väldigt lik Inception, och andra delar mindre lika. Jag gillar ju Inception men den här filmen känns ändå inte som min typ av film alls. Vet inte varför jag tycker om den ena filmen men inte den andra, jag kom på mig själv ibland med att sitta och tänka på annat. Filmen får ju ändå ganska många plus för dom coola effekterna och bra skådespelarinsatser. Jag ger den betyg 6,4






Keith


Jag har precis tittat på filmen Keith, ett romantiskt Drama. Man har ju sett konceptet så många gånger förr, kärleksdrabbel in highschool, skillnaden här är att manuset är jätte bra och skådespelarinsatserna är super. Man får lite A walk to remember känsla av filmen. Imdb betyget är 7,5 och den får samma betyg av mig. Se den!







Grädde grädde och lite mer grädde


Imorgon ska jag styrketräna för första gången på 3 år! Genom Cozmoz får jag ju träna gratis en gång i veckan på SVEA träningscenter (Där jag jobbade förut), vi får väl se om jag klarar att gå hem efteråt. Jag och Erik har varit och handlat lite mat, man kanske ska titta i kylen och skåpen innan man åker iväg så man vet vad man måste köpa. Vi råkade missa den lilla detaljen när vi handlade idag.

Ja ingen kan då gnälla på att vi inte har grädde i alla fall!

 

 

 


Nail Technology

 

Idag har jag varit på Möte med Annelie från Cozmoz igen, det blir ofta möten nu när vi försöker hitta en praktikplats. I förrgår så ringde vi till ett ställe på stan som heter Nail Technology. Dom håller på med allt som har med naglar att göra, manikyr o.s.v. Han som svarade sa att dom redan hade en praktikant, men att han skulle fundera på saken och att vi skulle kika förbi där idag. Sagt och gjort så träffades jag och Annelie på stan idag och gick till salongen. Tyvärr så lät det inte på honom som att dom hade tid med någon praktikant. Han tog mitt nummer och skulle kanske höra av sig.  =(  Lite tråkigt faktiskt, tycker det är sjukt kul med naglar som ni kanske vet.

Idag ska jag och Erik åka hem till mormor och morfar på fika, för mormor fyller år idag! Tänkte köpa en orkidé till henne, hoppas hon blir glad. Cozmoz har tydligen någon grej att man får träna gratis en gång i veckan på Svea träningcenter tillsammans med en tjej som heter Maria från Cozmoz. Jag har ju inte direkt råd att köpa någon gymkort, så det är ju perfekt, även om det bara är en gång i veckan. Så jag ska dit nu på Måndag och träna.

 

 


World´s Greatest dad


Jag och Sara har nog sett den sjukaste filmen på länge med Robin Williams i huvudrollen, World´s Greatest Dad heter den. Den handlade om en pappa och hans son. Pappan Jobbar som Poesilärare på sonens skola. Hans son är den värsta ungen man kan tänka sig, riktigt hemsk mot sin pappa och alla runt om kring. Pappan har skrivit flera böcker och vill att något bokförlag ska nappa, men ikke. Hans son dör när han onanerar framför datorn med ett skärp runt halsen (Ja fråga inte ens), när pappan hittar honom så skäms han över hur han dött, och hänger då upp honom i taket för att det ska se ut som att han har hängt sig. Sen skriver han ett avskedsbrev, så det ska se ut som sonen skrivit det. Senare skriver han också en "dagbok" som han säger att sonen skrivit. Alla i skolan där sonen gick ogillade honom skarpt men nu när han är död och dom har fått läsa avskedsbrevet så, "älskar" alla honom helt plötsligt. Pappan talar tillslut om att det är han som skrivit brevet och dagboken, och då är han helt plötsligt jätte glad och hoppar ner i skolans pool naken? Va? fattar ingenting.

Hela filmen är så himla sjuk, man vet inte om man ska skratta eller gråta? Det måste vara den sjukaste filmen jag sett på länge. Det här ska alltså vara en komedi? Öh ? Va?! Vart är det roliga? Först tycker man så himla synd om  pappan eftersom sonen är så elak, men sen utnyttjar han sin son när han dött. Helt helt helt sjuk film. Rekomenderar den inte (Nu har jag ändå berättat hela filmen så ingen vill väl se den, lika bra). Den har fått betyget 7,1 IMDB.






Not the best feeling


Jag har precis kommit hem från möte med min handledare Annelie, vi var på ett ställe på stan som heter Naturlig skönhet. Angående att jag kanske skulle börja på praktik där. På stället finns frisörer hudterapeut och massör.  Det var 2 stycken tjejer som var chefer där, och vi träffade båda två. Den ena tjejen var väl rätt trevlig å så, men den andra tjejen var riktigt otrevlig och gick på jätte hårt. Man kände sig inte alls välkommen där utan det lät helst som att hon ville slippa få dit någon praktikant. Den är ju den andra tjejen som ska ha huvudansvaret för mig, men hon jobbar bara 25 %, så det är ju den andra tjejen jag kommer spendera mest tid med och det kommer jag deffinitiv t inte tycka om. Hon pratade massor om hur jobbigt det var med praktikanter och att det mest var att torka damm på hyllorna och fylla tvättmaskiner. Det kändes inte alls bra, och Annelie sa när vi kom ut därifrån att hon också hade fått samma känsla. Vi pratade lite och bestämde att vi ska kolla runt lite på andra ställen och gå på en del möten så kan man välja det ställe som känns bäst. Vi har inte tackat nej till Naturlig skönhet än utan vi avvaktar bara.

Snart ska jag träffa kusin så ska vi göra den sista julshoppingen. Ska bara vänta på att Erik ska komma hem med bilen. Han borde komma hem innan 4 i alla fall.







Kall ridtur


Igår blev det en kall men härlig  ridtur runt bysjön, jag snabbade mig till stallet så fort Erik kom hem med bilen. Jag tänkte att jag skulle hinna rida runt sjön innan det blev mörkt, så det blev snabbsadling. Tyvärr så hann det mörkna på vägen hem, men det är så mycket snö nu så jag såg ganska bra ändå. Det blev i princip galopp hela vägen, jätte härligt. Han är så underbar den här hästen! Han gör allt man ber om, och funkar utmärkt att rida ut på ensam. Nästa gång ska jag filma medan vi galopperar tänkte jag! Så får ni se hur härligt det är. Idag har jag och Erik tvättat hela kvällen, suck. Det behövdes verkligen kan jag säga, vi har fått vända käderna ut och in nu på slutet eftersom vi inte hade några underkläder kvar! Groose! Hmmmmm vi kanske inte ska vänta så länge med att tvätta nästa gång. Sen efter det så var vi hem till Årby, Eriks föräldrar var där å hade middag med mina päron.


Spanar ut, det syns inte på bilden men Tailors öron är helt genomfrusna.



Julstök


Okej jag och Erik har nog tillverkat det fulaste pepparkakshuset hittils! Vi brukar ju vara så jävla bäst på att göra fina pepparkakshus. För två år sedan så tillverkade vi hela pepparkakshuset från grunden, sjukt jobbigt och det tog hela dagen! Men fint blev det! Nu hade vi färdiga delar att jobba med och ändå blev det inte särskilt bra haha. Vi brände sockret och lyckades smeta socker i hela köket. Hur vi ska få rent stekpannan med stenhårt stelnat socker återstår ju att se...men huset smakar säkert gott sen och det är ju huvudsaken eller hur? Jag måste göra ny Limekola sen också för jag har RÅKAT äta upp alla, sjukt gott. Jag har varit och bokat tid hos frisören idag, tyvärr var han fullbokat alla dagar i princip, så det blir om ett bra tag.



Framsidan, snyggt va?                                                  Från sidan



Flower Power @--`-,-


Har ingen som hellst inspiration just nu, men försökte ändå komma på något motiv att måla på naglarna. Kom till slut fram till att bommor säkert skulle bli bra. När jag var på kupolen så köpte jag 2 nya penslar i 2 olika storlekar som jag tänkte säkert skulle funka att måla detaljer med, men nja.... det funkade inte så bra som jag hoppats. Jag vet inte vad man ska ha att måla med? Undrar vad alla proffs använder.



Lacken är Depend Nailpolish Rosa och Grön. Det vita är Isadora Wondernail White,och O.P.I Top Coat



RSS 2.0