Efter renoveringsStädning och Lampköp

Vad synd att jag glömmer att ta kort med mobilen när jag är ute på mina upptåg,  men bättre med bara text än ingenting alls eller hur? Idag när jag vaknade (Bor fortfarande hos Erik) så var Erik borta, han hade vaknat rätt tidigt (=10:00) och gick då iväg till Gymmet med Tom. Han kom dock hem igen en stund efter jag vaknade. Min mage är helt cp idag, vill inte gå in på detaljer men den är helt urflippad, börjar fundera på om jag är lite laktosintollerant ändå, åt glass å drack mjölk å yoghurt igår. Hur som helst så fick jag i mig lite lunch sen kom mamma och hämtade mig. Hon hade varit på Coop och handlat ett par till backar till mina garderober och ett par skyddspluppar att sätta på metallfötterna längst ner på backarna. Idag hade vi som uppdrag att åka till Kupan och köpa lampor till hallen och en till vardagsrummet. Oj oj oj vad mycket folk det var, vi fick leta efter en parkeringsplats länge och hittade en långt bort. Det är ju löning och helg så då brukar det vara en del folk. Väl inne på lampaffären så får man nackspärr av att stirra upp i taket som en galning i en timme. Jag bestämde mig för en llika lampa som min golvlampa, svårt å förklara hur den ser ut, ni får helt enkelt se sen vid ett senare tillfälle när jag tagit "efter-bilder" på min lägenhet. Och till hallen så visste vi att det skulle behövas 3 lampor, för det är 3 hål i taket. Vi antog då att dom satt med jämna mellanrum och att två av dom satt ungefär där garderoberna är och en vid hatthyllan. Så vi köpte två runda spott´s att ha vi garderoberna och en vanlig vit kupa att ha vi hatthyllan. Men när vi väl kånkat dom tunga kartongerna till bilen som stod längst bort och upp i min lägenhet genom alla dörrar och hiss, så inser vi att hålen i taket inte alls sitter där vi trodde. Så det var bara att åka tillbaka med lamporna och till slut blev det en kupa vid hatthyllan och en lång spott´s rad vid garderoberna. Den dredje gluggen sätter vi igen bara, det räcker med två lampor. Det är så bra med lampaffären på Kupolen för både mamma och pappa känner ägarna väl så vi får alltid rabatt där.

Väl uppe i lägenheten så var det bara att börja torka golven, för det är slipdamm på precis allting. Sedan lyckades jag och mamma krångla tillbaka soffan där den ska stå, vi fick ta isär den i två delar först eftersom vi inte är så starka och den är svintung. Och så dit med bordet och alla kuddar och sånt. Sen bankade vi ihop dom sista backarna, och satte på vita träskivor längst upp på några av dom. Imorgon kommer Krister och ska fixa med elen och lamporna, så att jag kan flytta dit igen. Så jag och mamma tänkte att vi skulle förbereda lite och sätta ihop taklampan till vardagsrummet. Det var lite klurigare än vi trodde, den var i hundra delar och en pinne fastnade och vägrade lossna, men det gick till slut efter 45 minuter. Nu sitter jag här hos Erik, forfarande med ont i magen och saknar min vetekudde.


Vi ska snart beställa skjutdörrar som ska vara för garderoberna, och jag har lite beslutsångest vilken färg jag ska välja. Jag vill ha glasfyllning som det är på bilden, men frågan är vilken färg? Antingen svart, vitt, eller rött glas. Dom flesta väggar är ju vita i lägenheten och dom som inte är vita är svarta mmed lite rött på vissa ställen. många detaljer som kuddar och tavlor krukor osv är röda. Jag tänkte först ta vita dörrar, men det kanske vore bra med lite mer färg?


Walle-Vinterclinic och Nya tapeter

I helgen så var det dags för en Walle clinic så här mitt i vintern. Men Walle passade på att stanna över dagen på väg hem från någon annan stad (Har inte koll på vart riktigt) och hålla clinic för oss som ville vara med. Vi som var med var Ullis,Ronja,Adelina,Sandra, och Jejja. Malin kom förbi och var stakeryttare. Underlaget var väl inte så där jätte bra på ridbanan, men det var bättre än det varit tidigare i vinter. Det gick att trava och galoppera lite grann. Medan vi stod och tittade på när dom andra red innan det var min tur så höll vi på att frysa ihjäl. Jisses vad kallt det var att stå helt still, jag var helt pissblöt om fötterna, så mina skor läcker nog. Malin tog dit ett sittunderlägg som jag och hon stod  trängdes på så det blev lite varmare åt fötterna. Sandra fick ett täcke att vira runt sig då hon bara tagit jeans på sig och inga täckbyxor. Jag hade bara valt att vara med på en lektion, eftersom jag knappt har ridit Tailor nu i vinter, vi har mest ridit ut i skogen och han har tappat rätt mycket muskler, så jag täntkte att en lektion får räcka. Alla fick träna på att rida på en fyrkant runt 4 koner, och att hästen då skulle vara rakställd och inte runda hörnen. Tailor kan dock redan dom där övningarna eftersom att walle ridit in honom, så jag lärde mig tyvärr ingenting på lektionen då Tailor gjorde övningen klockrent utan min hjälp..

Igår ringde målaren till mig och talade om att dom tapetserat och målat klart min lägenhet, så igår kväll åkte jag och mamma förbi där på väg till stallet för att titta hur det såg ut. Blev lite paff över hur haltapeten blev, det blev inte riktigt som jag trott. Men jag gillar den mer och mer, den är definitiv ovanlig i alla fall. Vardagsrums-fondtapeten blev superfin. Vita väggarna blev så himla mycket bättre än dom fula gula tapeterna innan. Garderoberna har dom målat vita innuti och slängt dom halvtrasiga plastlådorna som satt i, och slängt dörrarna. Så jag och pappa ska sätta oss och beställa skjutdörrar som ska vara istället. Blir nog kanonfint.
Jag bor kvar här hos erik ett tag till, för det finns inget lyse ens i lägenheten eftersom all el är urkopplad och vi inte köpt några lampor till hallen än.

Ikväll har jag varit till stallet och ridit Tailor på ridbanan då han får så lite motion nu för tiden, mamma hade varit där tidigare ikväll och mockat och gjort klart allt åt Tilli och Tailor så det vara bara att sadla och rida. Han var jätte snäll, men jag har ingen kondis what so ever så jag blev helt trött efter en kort stund. Men bättre med lite motion än ingen för hästen...och mig ;)



Walle var då ordentligt påpälsad


Här står vi fryslortar och tittar på, jag och Malin trängs på sittunderlägget.



Tailor och Tilli passar på att käka hö innan träningen


Som vanligt så blev det lite sadelprovning när Walle är här


Sandra inlindad i Tailors täcke


Adelina och Jackie

Sid har ett mission

Idag vaknade jag ganska pigg för en gångs skull, och Erik kom hem på lunchen och käkade. Sen skulle jag ta bilen till praktiken för jag skulle ha möte med min handledare Maja och min Coach Annelie. Men när jag kommer ut till bilen så vill den inte starta för 3dje gången den här veckan. Och jag var ju som vanligt i sista sekunden ut till bilen så jag fick springa till praktiken på 3 minuter typ, kom fram helt flåsandes och svettig.. jätte trevligt verkligen. Men sen när jag kommer dit så inser jag att Annelie är en kvart försenad... där fick man för att man skyndat sig. Hur som helst så roade jag och Maja oss så länge med att snacka lite och så. Sen kom Annelie och vi kunde ha vårat uppföljningsmöte. Det gick bra, vill inte gå in på detalj vad som sades. Men jag blir kvar där ett bra tag till coh dom är jätte nöjda med mig. Så det var ju kul att höra.

Erik kom och hämtade mig när jag slutat och så såkte vi till Ica Maxi och handlade mat, sen hem och så lagade vi Tacos. Nu är han iväg på grabbkväll så jag sitter här själv i hallen med Sid springandes på mina lår (har honom lös bara i hallen här). Imorgon ska jag försöka ta mig iväg till stallet och rida lite, har inte tränat på ridbanan med Tailor på hundra år känns det som, och i övermorgon kommer Walle hit på en snabbvisit och har vinterclinic på ridbanan. Har inte så stora förhoppningar att det ska gå bra direkt eftersom jag inte ridit ordentligt på så länge. Men therese red honom på ridbanan igår i alla fall så förhoppningsvis är han inte allt för seg och stel.

Vad är det med hamstar och att dom ALLTID har ett mission? Dom ska alltid någonstans HELA tiden dom kan inte stanna på samma ställe en stund utan gräset är alltid grönare på andra sidan så att säga.. (Sid klämmer sig mellan väggen och elementet och ålar sig upp till där jackorna hänger just nu)


Bankärende och fult foto i tidningen

Ops råkade göra bort mig lite nyss, men ingen skada skedd tror jag. I hope!

Idag har jag varit först till banken för att sätta in pengar på mitt konto så jag kan betala hyran till pappa, för jag hade nämligen råkat tagit ut allt i kontanter och hyran måste betalas över nätet. Men det gick snabbt för det var knappt någon kö där. På vägen ut från banken så kommer det fram en tjej och frågar om hon får ställa några frågor. "ja det går väl bra antar jag" svarade jag. Då började hon fråga frågor om jag tittar på programet "vi i femman"  "nej" svarade jag, sen frågade hon lite ålder å sån shit.. sen tog hon fram kameran och tog ett kort! Tack för den! ? Helt ofixad och hemsk är jag nu med på kort och har ingen aning om vart det kommer läggas ut, antaligen någon tidning? Hon försvann snabbare än blixen i alla fall.. kul! =(

Efter det så åkte jag till min lägenhet (Bor ju hos erik tillfälligt) för att hämta lite stallkläder i röran i badrummet (Alla mina prylar är inklämmda där) och målar killarna var där och dom hade hunnit måla hallen vit och dom hade börjat med vardagsrummet. Dom frågade hur jag ville att vi skulle göra med fönstren då dom är rätt gamla och därför har en rätt gul-vit ton. Vilket gör att dom ser lite skitiga ut om jag ska ha helt klarvitt på väggarna. Så vi kom överens om att dom ska göra lite tonad vit färg på väggarna så syns det förhoppningsvis inte lika bra att fönstren är lite äldre. Annars får vi väl måla dom vid ett senare tillfälle.

Efter det åkte jag hem och bytte om till stallkläder och åkte till stallet och hade hand om Tilli. Therese skulle ha han dom Tailor lite senare idag.

Jag satte på Tilli engelsk utrustning och red på ridbanan som faktiskt ser skaplig ut iaf. Hon skötte sig jätte bra, fin form även det går rätt fort nu när hon inte orkar trava sakta. Mamma kom sen när jag var klar och provade bosalen som hon beställt till tilli. Den passade fint.




Från hästryggen


Nya bosalen

RutigZebra

Idag när jag gick upp så var jag extremt trött, och jag vet inte varför? Gick inte och la mig allt för sent, sov bra, och gick upp sent men var ändå dödligt trött när klockan ringde. I alla fall så när jag väl kom ut till bilen och hade skrapat rutorna så vill inte gula faran starta, den knystade till lite granna, det var allt. Ringde pappa och han trodde att det berodde på att jag kör så korta vändor med den, typ till stan och sånt onödigt bara några hundra meter och då hinner aldrig batteriet ladda upp sig. Men det är ju helt stört, nu måste jag alltså åka runt stan 4 varv extra och slösa bensin bara för att batteriet ska hinna ladda sig. (Eller så kan jag ju börja promenera istället, men det låtsas vi inte om) Hur som helst så tog pappa hem bilen till Årby för att ladda den så blir utan den ett par dagar (Oh noo hur ska jag överleva;)? ) Jag fick ta en promenad till Transportstyrlesen idag, det var svinkallt kan jag tala om, hade ingen känsel i låren när jag kom fram, vilket INTE är bra alls! Har äntligen börjat bli frisk! Hostar lite än, men det låter i alla fall inte som jag ska hosta upp en lunga, som det gjorde för ett par dagar sedan. Idag har jag hjälpt Annika(Hon var inte där idag, hjälpte henne ändå) med att sätta in lite rättningsblad i pärmar osv. Rätt tråkigt idag faktiskt. Sen fick jag mej ett ASFLABB av en tjej som tyckte det var såå komiskt att jag tog bilen till praktiken varje dag! Hahaha.. ja är man lat så är man. ;)


Nu på kvällen har jag och Sid myst i badrummet. Och med "myst" menar jag honom springandes runt skitförbannad och försöka leta efter något som man MÖJLIGTVIS kan "bädda" med , för han var såååå trött! Stackaren blev ju väck en HEL timme för tidigt ikväll, Ojojojojoj, vad skulle han ta sig till? Han åt på ALLT... medan jag målade naglarna i form av zebraränder...




Förstår mig inte på Hockey

Byggkillarna kom aldrig hit igår, dom skulle komma efter halv 2 så vid 4 började jag undra vart dom hade tagit vägen så jag ringde pappsen som försökte få tag i dom men ingen svarade :S väldigt mysko, inte ens chefen svarade. Det kan ju ha hänt någontign.. jag vet inte.. Nu är det ju helg så nu lär vi vänta till måndag innan vi får tag i dom. Aja det är väl ingen brådska direkt. Folk har tydligen suttit uppe hela natten för att kolla på Hockey, folk gick å la sig 7 i morse typ. Jag har väldigt svårt att förstå sånt där då jag tycker att hockey utan tvekan är bland dom mest tråkiga sporterna att titta på. Sverige vann tydligen så det var välrldens liv (Hela facebook uppdateringar som "jaaaaaa sverige förhelvete vilken bra match!!!") Erik somnade runt 7 också så han var lite trött tydligen. Saknar honom massa men vi kan inte träffas än innan jag blivit frisk för jag vill verkligen inte smitta ner honom för då när jag väl blivit frisk så smittar säkert han mig igen. Det brukar bli så med oss, att allting bara går runt. =(


Skulle vilja göra om bloggdesignen vill ha vit bakgrund, men det var ett himla jobb för mig att göra om den när jag inte kunde något alls, men jag lyckades ju få ihop något skapligt bra eller hur? Är ju bra att ha något att pyssla med när jag är sjuk.

Väntar på byggkillarna

*varning för gnällinlägg igen*




Åh vad sjukt less jag är på influensan! Försvinn från min kropp! Men antar att jag får skylla mig själv när jag festade på nyår och bar tunga kartonger på praktiken innan jag var helt frisk. Man ska ju inte anstränga sig på en gång för då kommer det tillbaka. Hostan tar död på mig, orkar inte ens hosta mer då jag kväljer varje gång.
Sitter här och väntar på att pappas byggkillar ska komma hit och ta bort den konstiga plankan i mitt sovrum som sitter mitt på väggen, den är jätte ful och vi har ingen aning om varför den sitter där eller vad som är bakom. Så det ska bli spännande att se. VI måste ju ta bort den eftersom det ska målas där inne sen. Börjar dock fundera lite vart dom tagit vägen klockan är ju 3 snart.. aja dom dyker väl upp.

Igår fanns äntligen Pretty little liars och Switched at birth ute att ladda hem. Har varit så tråkigt när det har varit sändningsuppehåll i USA. Sen på kvällen var det premiär för The Voice Sverige. Det var väl helt okej, har sett Amerikanska versionen så jag visste lite innan hur det skulle vara. Stör mig dock på Uggla som bara är dryg som tror att han är bäst.




Så här ser plankan ut, man skulle ju kunna tänka sig att det är en dörröppning som dom har satt igen, eftersom det sitter lampknappar där brevid. Men enligt Sara (Som har bott på ringen i en likadan lägenhet) så hade hon en dörr öppning där fast den satt MITT på väggen och inte på sidan. Plus att på andra sidan plankan så är mina köksskåp? P.S Ni ser också det otroligt vackra tapetvalet som någon med extremt dålig smak har valt.


Bäcksvart mörker bland kartonger

Men... det var mig en jobbig influensa, det verkar som att den har tagit om nu. Det började ju bli bättre, jag hade mindre ont i halsen och huvudet. Men nu verkar den ha fått fäste igen , jag har skitjobbig hosta ont i halsen och förkyld som faen. Jag var i alla fall på praktiken igår, och jag var med Annika för hon är tillbaka på 50 % nu, och behövde lite hjälp (plus att Maja är ledig forfarande så jag kan inte vara med henne). Det verkar som att rätt många är hemma på TS, det var ett par där på "mitt" plan, men många har tagit ut ledighet. Det är det som är bra om man är statligt anställd att man får mycket mer ledighet och massa andra förmåner. I alla fall så fick jag hjälpa Annika med att vara nere i källaren och leta bland kartonger efter olika JTF häften som stod uppskrivna på en lista, för dom ska sorteras i nummerordning (T.ex 3. SIGNALER ) och sättas in i pärmar och skickas till olika ställen i Sverige. Problemet i källaren var att det inte finns några fönster och lamptimern var satt på 5 minuter. Så efter dom minuterna blev det kolsvart! Och då fick vi leta oss fram i bäcksvart mörker efter lampknappen, vi var ju ändå där i någon timme så det blev lite drygt.

Nu är jag ledig resten av veckan , och ska kurera mig så jag blir frisk någon gång.


Nytt år, nya möjligheter

Nu ska jag berätta lite om Nyår.

Jag var ju rätt krasslig med hosta förkylning o.s.v, så jag var inte särskilt pepp på att festa alls, men det var ju ändå NYÅR så att säga. Är det någon gång man ska festa så är det ju på Juldagen/Nyår. Erik var tyvärr inte så pigg heller. Och klockan 5 på eftermiddagen visste vi fortfarande inte vad vi skulle göra, om vi ens skulle göra något eller bara mysa hemma. Men Erik kom i alla fall hit och så klädde vi på oss lite fina kläder och jag pratade med Sara och hon ville hänga på oss, så det slutade med att vi drog hem till Eriks kompis Micke och hans tjej Mathilda och så hängde vi där ett tag vi 4. Lyssnade på lite musik och försökte hitta någon fest. Micke kände någon som hette Mathias som var på en fest i Övermora hos någon "Mia", då ringde det en klocka hos mig ;=). Mia? I Övermora? Det kunde inte vara annat än att det var min f.d stallkompis, så vi tog Mickes pappas bil dit (Jag var ju nykter) och knackade på hos Kerstin(mias mamma bor där), det var rätt mycket folk där om man säger så. Dock var det en rätt lugn fest, vilket var bra då jag inte ens var på speciellt mycket partyhumör. Alla satt mest och snackade, och jag visade mina otroliga gitarrskills i köket. Sen klockan 12 så drog alla ut på stallplanen och fösökte kollla på fyrverkerier (Dock såg man ingenting för hela övermora är täckt av dimma från pappersbruket) medan Tailor glodde ut genom fönstret från hans box. Jag gick in till honom och kollade till honom(Ullis och Anders var ute där och hade satt på radion i ett försök att dämpa ljudet av alla raketer). Tailor var den av hästarna som var mest rädd verkade det som, men han var nog mest orolig över att det var jättemycket folk som stimmade utanför fönstret. Den nya hästen som Ullis och Ronja fått hem på foder som heter Diva, verkade helt lugn.

Runt 1-halv 2 tog jag Erik och Sara bilen hem, och lämnade fulla Micke och Mathilda kvar på festen;P Men dom tog sig hem sen på något sätt.:D

Nyåret var väl helt okej, bättre än å bara sitta hemma i alla fall. =)



Förferre hemma hos Micke, Mathilda och Sara i någon intressant diskussion


Änt vi för söta?


<3


I Övermora, tror nog att jag kanske gått i samma klass som han där? bra att ingen av oss minns;)


Tapeter bestämda!

Ännu en jobbig natt utan sömn, herregud jag som aldrig haft sömnproblem innan. Men jag är ju lite ovan att sova här hos Erik, plus att hans säng är mindre så det blir lite trångt. Men när jag bodde här ett halvår förut så hade jag ju inga problem att sova, så det är nog mest att jag är ovan nu och har vant mig med mer spejs när vi ska sova. Skulle egetnligen till praktiken idag första dagen efter ledigheten men jag är helt förstörd då jag inte ens sovit en timme.. så jag orkar inte gå dit idag.

Efter mycket velande fram och tillbaka så har jag nu bestämt vilka tapeter det blir i min lägenhet.

Den här blir det i vardagsrummet bakom min soffa!
Jag har svarta röda och vita detaljer i rummet



Den här ska vara på väggen bakom hatthyllan i hallen.

Dom passar väldigt bra ihop då båda har USA som tema. Det ska bli så skönt att bli av med dom sjukhusgula tapeterna som är nu, och dom fläckiga rosa/vita tapeterna i hallen. Jag mailade precis målaren om vilka tapeter han ska beställa, så förhoppningsvis hinner han få hem dom inom en vecka. Det ska bli kul att köpa mer möbler och sånt, är riktigt tomt nu där hemma. Jag har inte ens tagit hem min tv-bänk från erik än så min fula tjocktv står på ett pyttelitet bord.
Sitter mycket och kollar på www.Styleroom.se och får inspiration från designintresserade människor. Jag ska låna mammas systemkamera sen och ta före bilder på lägenheten, för jag tror att det kan vara kul att ha kvar.

Ska göra ett  inlägg om Nyår sedan när jag kommer hem.

RSS 2.0