Sjukling och praktik-tjabbel

Jaha då sitter man här med influensa IGEN. Erik har ju varit sjuk nu dom senaste dagarna, så jag sade till om honom igår att "om tre dagar så ligger jag också sjuk" då svarade han "Nejdå det är nog ingen fara" Men jo, rätt hade jag minsann. Mår som en påse skit typ. Känns som att man har influensa väldigt många gånger per år, och varje gång så är det Erik som smittar mig. Självklart blir man sjuk när det är valborg i morgon också, det kunde ju inte varit på någon oviktig helg, nej självklart ska det vara på en viktig helg.

Idag har jag i alla fall släpat mig iväg till Cozmoz, för jag ringde Annelie och bad om ett möte idag angående praktiken/arbetsträningen. Jag blev förvånad när jag stötte på SötSara utanför Cozmoz-dörren. Vi pratade lite sen skulle hon in på möte med Malin och jag in till Annelie. Jag trivs inte där alls på praktiken som det är nu. Att sitta sminkmodell var ju i och för sig kul, men det var ju bara två dagar. Nu är det ju tillbaka till det vanliga igen, och jag känner bara NEEJ jag vill inte...Det känns dom att praktiken stjälper mer än det hjälper just nu och så ska det ju inte vara.

Vi har suttit och försökt komma på något annat ställe att vara på, men det är svårt att komma på något ställe då jag inte vill ha någon kundkontakt då jag tycker det är jobbigt att klistra på ett leende när jag mår dåligt. Och har man hand om kunder så SKA man vara trevlig, annars är det fel yrke. Dom flesta brancher man kommer på så är det ju affärer mest känns det som. Jag sitter och går igenom gula sidorna just nu och försöker komma på vad jag kan tänka mig, men inget känns lockande. Det är ju svårt att veta vad man vill när man inte provat på något heller. Hur som helst så känner jag att skönhetssalongs-biten inte känns helt rätt. I alla fall inte som jag mår nu, då det ju faktiskt är ett serviceyrke.

Pratade med Sara i telefon nyss och hon fick en timme på sig att fundera ut en bra praktikplats till mig  ;) . Ska ringe henne snart å höra vad hon kommit på!

.....

Fan vad jag hatar den här dagen och allt med den. Varför kan ingenting få vara bra för? Aldrig kan saker bara få gå bra, jämt ska det hända något som åter igen bevisar att jag inte förtjänar att må bra alls.


Orkar inte..drar täcket över huvudet och skiter totalt i att det är fint väder ute. Kunde inte bry mig mindre. Har en känsla att den här sommaren kommer suga lika mycket som dom senaste somrarna. Aldrig kan man få må bra, och självklart inte på sommaren.

Fia goes Negress

Den här mensvärken tar fan död på mig alltså. Blir galen! Värre blir det för varje månad också. Kanske måste få något utskrivet av läkaren.


Jag har legat helt död här i soffan idag, men så tyckte Erik att jag lika gärna kunde ligga död ute på gräsmattan, så vi tog en filt och en tidning och en skarvsladd så hivade jag ut epilatorn genom fönstret. Haha! Så jag har legat på gräset och epilerat benen i ren smärta. Men det fanns en baktanke med att göra det idag för då kan jag fokusera på benen istället för det magonda. Den låter dock som en gräsklippare så grannarna undrade nog vad jag höll på med.. och tekniskt sett så klippte jag ju faktiskt gräset...Det är så himla fint väder ute, solen steker som sjutton. Hade velat göra något, gå ut och gå t.ex,  men orkar inte det.


I förrgår så Skulle jag sitta sminkmodell igen på L o F. Leena ringde mig och bad mig hitta två personer till som kunde följa med, då hon behövde fler modeller. Jag ringde Sara, och drog med en tjej som heter Ronja
, så vi tog Ronjas bil dit. Det var samma tjejer som förra sminkningen, och Leena valde mig som modell. Hon skulle göra om mig till Negress! Jag kände mig lite rädd där när hon tog fram svarta färgen. Jag tittade inte i spegeln förrän hon var klar, och jäklar vilken chock jag fick. Man kände inte igen mig alls!

Sara fick bli Hello Kitty, tyvärr fick jag ingen bild på det. Får se om jag kan lägga in en senare. Ronja fick bli Groda först, alldeles grön var hon. Såg ut lite som Shrek. Sedan fick hon bli en Häxa.





Vacker va!? hahahaha...




Ronja som Häxa och som Groda

Godisförbud och Promenad

Jag och Sara hade lite tråkigt så vi bestämde oss för att ta en promenad och mötas mitt i centrum. Sen gick vi runt där en stund och var OTROLIGT, och då  menar jag verkigen Lidande sugna på godis. Jag och Sara har nämligen ingått en pakt att vi inte får äta godis. Inge chips, ostbågar kakor eller liknande grejjer! Så då var vi ju jätte smarta som gick in på Konsum och gick runt alla godis och kakhyllor och sa typ "åååh kolla Marabou har gjort nya kakor åhh va gott! " Vi gick verkligen runt och plågade oss själva. Men till slut så gick vi till frukten och köpte ett äpple och satte oss på en bänk och tuggade på den utsöka frukten (NOT). Anledningen att vi ska hålla oss ifrån godis är att vi är totalt sockerberoende och det vill vi få bort så vi kan gå ner ett par kilo till sommaren. Dock har vi tyvärr fuskat någon gång redan, trots att vi bara hållt på en vecka. Sara hade en weak moment när vi gick hem till hennes pojkväns-lägenhet efteråt, och sa i princip " Men kom igen nu köper vi godis, skulle det inte vara gott med lite godis, vi skiter i det här nu!! " Men jag stod på mig och talade om att inte en jävla chans:P Mamma var hit med ett fyllt påskägg med godis igår och jag trodde jag skulle smälla av. Jag tog påskägget och la det i hennes hand och sa " Åk nu fort hem med ägget innan jag hinner ångra mig" Starkt jobbat av mig! eller hur?



Sara med den utsöka frukten och ett fejksmajl

 

Gnällig och otroligt godissugen, frukten hjälpte tydligen inte.


SCRE4M



Ikväll har vi varit på bio, vi skulle egentligen ha gått i helgen men det blev inte av... av olika anledningar. Men idag blev det av, och filmen vi såg var SCREAM 4 . Scream filmerna har ju alltid varit lite halvtattiga, men man är ju uppväxt med dom. Och att se nummer 4 nu när dom gjort den 10 år efter 3an, var ju bara ett måste. Erik var väl inte lika pepp på att se den som jag var, men jag drog med honom ändå. Det märks att det är samma regissör (Wes Craven) då filmen är uppbyggd på exakt samma sätt som dom tidigare filmerna. Mystiska telefonsamtal som lyder


"what´s your favorite scary movie?"
"Oh my god!.. who is this?! "
"I´m gonna slice and dice you"


and on and on and on...


Wes kör fortfarande på det här klassiska att någon människa dyker upp bakom ett hörn helt plötsligt och karaktären blir jätte rätt och hoppar till. Visst det kanske kan fungera rätt bra ETT PAR GÅNGER, men när man kör samma koncept hela filmen igenom så reagerar man till slut inte. Jag tycker även att det var en del kassa skådespelare med den här gången.

Filmens slut lyfter dock filmen en del då man blir rätt förvånad. Och filmen blev rätt spännande till slut.
Den största skillnaden mot dom andra filmerna är att det är en hel del ironi med i denna. Man skrattar till rätt rejält många gånger och ibland undrar man om det är meningen att den inte ska kännas seriös? Är dom ute efter att få oss att skratta eller har dom bara misslyckats med en scen?

Filmen ändå en 6,5, mest för att jag inte kan förneka det faktum att jag gillar Scream "fyrologin", men också för att slutet var rätt bra. Filmen har fått förvånansvärt bra betyg på IMDB = 7,6.







Fia goes tant

Jäklar vad dåligt jag har sovit i natt. Det är så jäkla varmt i den här lägenheten så man blir galen. Erik verkar dock inte ha några problem att sova, för han snarkade järnet. Vi öppnar ju fönstren på kvällen en stund, men det verkar inte hjälpa för efter någon timme så är det kokhett igen. Erik alstrar för mycket värme helt enkelt.

 

Idag så bar det iväg till praktiken igen, men den här gången så var det inte det gamla vanliga tråkiga utan idag skulle jag få sitta sminkmodell eftersom jag var sjuk förra gången jag skulle göra det. Idag skulle jag dock inte få bli snygg utan Leena skulle sminka mig till en gammal gumma. Det var tre stycken kursdeltagare idag som satt och stirrade på mig medan Leena sminkade. Jag hade ingen spegel framför mig eller så, så jag hade ingen aning om hur jag såg ut. När Leena var klar efter 1 och en halv timme så bad hon mig titta i spegeln. Och herregud som jag såg ut! Hellt sjukt vad man kan göra mycket med lite (mycket) smink. Hon satte även upp mitt hår i tantfrisyr och sprejade det så det blev grått, och så satte hon på mig en gammal sjal runt halsen som tanter brukar ha.

 

När jag kom hem från praktiken, så satte jag och Erik oss utanför vårat fönster på våra två brassestolar som Erik har köpt. Tyvärr så var vi lite sent ute, då solen nästan var borta och det var rätt kyligt. Hoppas verkligen att vi kommer ha mycket sol där längs väggen sen i sommar. Är lite orolig att huset mitt emot kommer skymma den.

 

Efter att ha suttit där i 20 minuter så åkte vi till Ica Maxi för den välbehövliga handlingen. Vi har en strategi nu för tiden att undvika att åka dit vid 5 när alla slutar jobbet för då är det så jäääkla mycket folk!

När vi handlat gick vi på BIO, mer om det i nästa inlägg.

 

 


(Jag har tagit av mig sjalen här)

Mammas 50 års fest!

I Lördags var det dags för mamma att fylla 50 år, och ha stooor fest ute i MC stugan. Tyvärr så kunde inte Eriks föräldrar komma då han mamma ringde på förmiddagen och talade om att Erik pappa åkt på hjärtflimmer och dom var på sjukhuset. Han har haft problem med det förut och äter medicin för det, men nu hade det hänt igen. Han mår bättre nu och är hemma som tur är. Trots att dom inte kom, så var vi ändå 38 personer! Stugan var jätte mysig, och mamma å pappa hade dukat upp två långbord som vi satt och åt vid. Det var en del hästfolk och en de grannar och jobbvänner.  Susanne och Raoul satt mitt emot mig,Erik,Nadia och Ronja, det var kul att prata lite med Susanne det var ju ett tag sedan man sågs. Förutom när vi sprang på varandra på Aubiose Rean, men då hade ingen av oss tid.

Efter maten var det dags för tårta, mammas jobbar kompis hade gjort en tårta i form av en Westernboots, jätte fin var den! Efter fikat så skulle vi leka lekar! *Suck* ;)
Vi var fyra lag som fick tävla mot varandra två och två. Jag fick anta utmaningen mot min Bror såklart! Vi skulle stapla muggar i en pyramid utan att dom ramlade och sedan med en hand dra ihop varje rad tills alla muggarna stod i varandra. Det gick inte så bra! Uppenbarligen byggde jag väldigt snett, så det ramlade mot slutet hela tiden. Fick erkänna mig besegrad av bror...

Mot slutet av festen skulle Nadia iväg på krogen, så jag och Erik skjutsade hem henne till Linda och jag och Erik åkte hem och tog en nattmacka. Sen var det bara att åka tillbaka till festen och plocka ihop all mat och det. Det blev sjuuuuukt mycket mat kvar, typ hälften. vet inte hur dom hade räknat.

När vi skulle åka hem så blev det lite problem med att få hem alla bilar då bara 3 av oss var nyktra och vi hade 5 bilar där av någon konstig anledning. Så det blev endel turer fram och tillbaka innan vi äntligen kunde gå och lägga oss (och ta min medicin 4 timmar för sent, var helt död nästa dag)


Raoul och Susanne mätta och belåtna.

Quuutie right?, Ronja i bakgrunden med kameran i högsta hugg! Ronja åt ingen mat för hon bantar så hon satt och tuggade tuggumi hela kvällen ! haha.

 

Erik fin med skjorta och nya Röda snygga byxor!

 

Den fina tårtan som mammas jobbarkompis skapat!

 

Dags för paketöppning! Många fina saker fick hon. Här får hon en ljuslykta.

 

Nu ska jag iväg på en promenad och möta Sarabara, vi ska knalla iväg till Kupolen och köpa nytt Top Coat till mig så jag tappade min i badrumsgolvet igår och tydligen så var den gjord av glas... så nu luktar det nagellack i hela badrummet.


Brorsans födelsedag och Lera

 

På bilden ovan ser ni den vackra lervällingen som jag smart nog lyckades parkera fast bilen i idag. Jag har varit i Årby hela dagen idag, mer än så kan jag inte säga då en viss person läser min blogg och får inte veta mer än så. jag fick låna pappas volvo att åka hem i, och vi har ju en "gästparkering" här utanför vid vändplanen på gräset. Det har tyvärr blivit väldigt lerigt av alla bilar som står där. Men inte tänkte jag så mycket på det utan jag parkerade där utan att tänka efter. Senare skulle jag och Erik på födelsedagsfika hemma hos bror min, och jag skulle då ta volvon dit. Tyvärr så var det helt kört för bilen satt helt fast i leran. Erik försökte också få loss den, men vi misslyckades. Pappa var inte allt för glad kan jag säga ! ;=) .


Vi tog Eriks bil istället, och åkte på trevligt fika med Mormor,Morfar,Mamma,Pappa,Anders och jag och Erik



Anders hade gjort en god tårta med jordgubbar.



Allihopa samlade vid rumsbordet. (Lägg märke till att Erik sitter och läser en hästtidning;))

 

 

Efter kalaset så följade mormor, morfar och pappa efter oss med Blåa bilen hem till lägenheten för att hjälpa oss få loss gamla bettan. Vi hade tänkt att använda bogserlina och dra upp bilen, men pappa fick loss bilen på första försöket! Wierd... Vi skyller på att leran antagligen hade fryst lite.

 

På lördag är det dags för mammas 50 års fest ute i MC klubbstugan.38 personer blir vi! Kommer nog bli skoj. Imorgon är det dags för praktiken igen. Har varit där ett par gånger nu, först kändes det lite tråkigt och som att jag inte hade något att göra och stod mest där och kände mig dum som inte gjorde något. Men igår så fick jag lära mig kassan lite granna. Rätt krångligt var det, så det tar nog ett tag att lära sig den. Jag ska även få börja svara i telefon och så där. Vet dock inte riktigt vad jag ska säga eftersom jag i princip inte kan svara på en enda fråga som kunderna ställer... men men det löser sig säkert med tiden.

 


Hundvakt,Vattentunnel,Rädd hamster

Den fina lilla bäcken


Tar en lite paus från den otroligt jobbiga shoppingen ;)



Ovan är två bilder från igår. Jag och kusin skulle ju ut och springa (haha vem försöker vi lura?) runt sportfältet, men eftersom Erik blev kvar ett bra tag i 1:an så hade jag ingen bil. Lat som jag är så orkade jag inte gå till kusin, och kusin orkade inte gå till mig. Så kusin och Fia gick en sväng på kupolen i stället. På vägen till kupolen så skulle vi gå under tunneln och möttes av en liten fin bäck av vatten! Vi stod där ett bra tag och funderade hur vi skulle göra, en gubbe skojjade med oss att man skulle haft en båt. Efter en stund så insåg vi att det var för jobbigt att gå runt hela vägen till den andra tunneln så vi bestämde oss för att bli lite blöta. Det gick ju rätt bra med stora bamsekliv. Vi gick runt ett bra tag i affärer men hittade inget speciellt så där. Köpte refill tandborstar (två st) till min eltandborste, då tandläkaren i princip tvingar mig att använda den, då det tydligen är mycket bättre en en vanlig tandborste. När jag nu har en stående i badrumsskåpet så kan jag ju lika gärna använda den eller hur. Problemet var att när vi gick in på apoteket så ser jag prislappen. 120 spänn!! för 2 jäkla borstar? Köpte dom ändå, var ju tungen. Nu ska jag inte byta borste på 2 år, lite äckligt kanske, men nödvändigt.

Idag har ringde Anders och undrade om jag kunde vara hundvakt för han skulle jobba. Jag har ju sagt att jag gärna har Isak här, men att det inte får vara för tidigt på morgonen. Anders börjar ju ofta 5 på morgonen, och då funkar det inte så bra för mig då jag mår som skit så tidigt på morgonen. Men idag så började han 5 så det passade ju utmärkt. Jag tog Isak med mig till stallet, för mamma hade inte tid att ha Tailor idag. Jag longerade honom på ridbanan en stund i leran. Tyvärr så var det för kletigt så jag gav upp ganska snabbt. Jag gick på en promenad med Isak runt byn inan jag åkte hem. Isak ligger här på golvet bredvid mig och sover. Sid sitter i sin bur helt vettskrämd, han har suttit blixt stilla hela dagen från när Isak kom hit. Jag och Erik har försökt att få honom slappna av, men han känner hundlukten och är vettskrämd. Stackarn! Han blir väl lugn när Isak åker härifrån om en timme.


Isak utanför Stallet, han väntade mest på att få åka hem igen kändes det som.


Häst rädd för vattenpölar

Im in löööööv with Konad Nail Art! Det är så jävla kul att pyssla med! ;P Ska öppna salong här hemma och fixa folks naglar haha. Ska lägga ut lite bilder på grejjerna man använder sig av när man stämplar.

Igår red jag ut en sväng i skogen med Tailor. Klockan var 7 så det hade nästan hunnit blivit mörkt och det var rätt kasst väder, och hästen var rädd för precis allt som gick att vara rädd för. Han tvärnitade för alla vattenpölar, så till slut så blev jag så trött på honom att jag höll ena handen i hornet och i andra handen hade jag tyglarna, då fick han tvärnita bäst han ville. Men han var riktigt duktig när det gäller en grej i alla fall, Reflextäcket lossnade på ena sidan så det släpade längs hans bakben när vi galloperade, och jag märkte inget. Han var inte ett dugg rädd utan när jag upptäckte det så kunde jag bara sitta av och sätta fast det. Duktig polle!

Erik är i lägenheten och fixar nu, han vill väl bli klar någon gång antar jag. Jonte hade hittat en lägenhet på Hemnet som ligger i samma hus som Eriks 1a, som var skitsnyggt inredd och renoverad. Den låg ute för riktigt mycket pengar, så Erik blev lite taggad nu att försöka klämma ut så mycket pengar ur den som möjligt.

Snart ska jag åka till Kusin och så ska vi ENLIGT HENNE gå runt sportfältet, SUUUURE! Lata Fia kommer inte orka gå runt sportfältet det kan jag tala om. Vi får väl se om hon lyckas övertala mig. Kommer suta med att vi går och köper godis på macken och snackar skit.


Vad snyggt blå bilden blev!

 

BLaCk ANd WhIte BuTtERFly

RSS 2.0