Praktikstart och burbygge

Oj oj oj vad jag är trött! Kunde inte somna inatt för jag har vänt på dygnet, så jag somnade säkert runt 4-5 och jag skulle upp halv 7 för jag skulle till tandläkaren. Liiite tröött kan man säga att jag var, men jag är ännu tröttare nu ju längre dagen går. Erik har varit hemma från jobbet idag, hans mage är inte så bra idag. Vet inte riktigt vad det är frågan om.

Igår åkte jag och Erik runt och försökte hitta en simpel träskiva att sätta i nya Hamsterburen. Det är redan två våningar, men efttersom den är så hög så vill jag sätta dit en eller två våningar till så man utnyttjar hela buren. Att hitta en vanlig skiva kan väl inte vara så svårt tänkte jag... Tji fick jag! helt omöjligt tydligen om man inte vill punga ut med 800 spänn. Herregud jag vill ju bara ha en vanlig skiva, har inga krav direkt  bara den är tillräckligt stor och inte allt för tjock. Pappa kommer hit om en stund så ska han ta lite mått på den och så ska en snickare som pappa känner fixa en hylla :)

I Måndags började praktiken på Lust och Fägring. Jag var rätt nervös innan men lugnade ner mig ganska snabbt när jag kom dit. Leena och jag satt å pratade lite samtidigt som hon åt lunch, och vi kom överens om att jag ska vara där tre dagar i veckan till att börja med. Arbetsträning är ju meningen att det ska vara i lugn takt, så det inte går åt skogen. Efter det så visade hon mig alla produkter dom har och det var en HEL DEL kan jag säga. Hon sa att det är viktigt att jag lär mig produkterna utifall att någon kund frågar. Hur sjutton ska jag lära mig det? :S Var en miljon flaskor och alla såg likadana ut. Det var en liten boschyr till varje flaska, men information om produkten.
Aja det får lösa sig på något sätt, får väl satsa på att lära mig två varje dag eller något. Sedan så skulle Leena förbereda för eftermiddagskursen, så jag hjälpte henne att häfta ihop fem tygbitar i olika nyanser av samma färg. En vinter,sommar,vår och en höst färg. Hon ska använda dom för att visa kursdeltagarna hur dom ser vilken årstid man är, för att veta vilka färger man passar i. Efter en stund var det dags för Leena att ta hand om en kund, hon skulle tatuera dit ögonbryn då hon knappt hade några naturliga. Kunden fick halvligga i en stol medan Leena tatuerade med en pennliknande sak. Efter det var det dags att gå hem.

Svårt att säga om det kommer bli roligt än, känns som att jag kanske kommer få lite ont om saker att göra. Men det är ju alltid lite svårt i början på en praktik att ta för sig.



Hawaii Nails!


Jag har varit och Shoppat lite nya nagellack till min samling. Köpte ett svart China Glaze, ett Hallonrosa O.P.I och ett häftigt glittrigt-rosa också från O.P.I. O.P.I lacken är ju väldigt dyra lack, men dom sitter kvar så pass mycket längre på nageln att det är värt det, dom är väldigt lätta att måla med också. Det svarta China Glaze har jag inte testat än, men har hört av andra att det ska vara ett bra lite billigare alternativ.

I förrgår lekte jag inte lite Konad igen, Gjorde någon ful design som ni ser, inte särskilt nöjd alls! Men det kan ju inte alltid bli bra ;D, nu har jag testat det i alla fall. Jag vill så gärna ha riktiga nagelpenslar! Ni ser på det vita strecket att det inte fungerar så bra att måla snyggt med en tjock pensel. Tyvärr så satt designen bara kvar i ett par dagar då jag var tvungen att tvätta händerna med nagellacksbortagningsmedel för att få bort båtlack (Mer om det i ett senare inlägg)


Åh vad Less jag blir

Jag hatar min jävla mage mer än något annat i den här världen. Den har fått förstöra så mycket för mig, och när den äntligen hade skärpt till sig och jag har mått skitbra (Jämförelsevis) så har den nu packat ihop. Den blir så otroligt påverkad av hur jag mår, nu är jag nervös för praktiken/arbetsträningen så då lägger den av helt och jag mår så illa och kräks hela tiden. Åt lite mat och 4 timmar senare kräktes jag, och då hade maten definitvt inte ens lämnat magsäcken. Så jävla seg är den, fungera för fan jag behöver dig. Varför ska jag sätta sådana jäkla krav på  mig själv för? Jag har ju kommit en sån lång bit på vägen redan känns det som. Praktiken ska ju börja lugnt med bara 3 timmar varannan dag. Nu kanske ni tycker det låter sjukt lite, men för mig känns det övermäktigt. När man har varit borta från arbetslivet så lång tid så är det sjukt svårt att ta sig tillbaka. Självkänslan är ju totalt nere i botten. Jag kan inte låta bli att tänka att om jag vore arbetsgivare så skulle jag ALDRIG anställa mig själv om jag visste om hur jag är/mår. Nu är det ju bara praktik som jag har så dom betalar ju inget utan får gratis arbetskraft, så det känns väl lite bättre och lite mindre press.Sjävlklart är det okej att vara nervös, problemet är ju att jag får sådana jäkla symptom som är helt förlamande tack vare magen. Om det bara vore nervositet så är det ju bara att dra dit ändå.
Aja får försöka stressa av så får vi se om magen skärper till sig.

This day sux

Ridning på bana och i skogen med Lina

Åh att det aldrig kan få vara helt bra, nu har min mobilkamera tackat för sitt. Den fungerade utmärkt igår förmiddag, för då filmade jag ju en snutt när jag galopperade. Men efter det så har den slutat fungera, den blinkar bara varje sekund och så blir det svart. Det händer ingenting när man trycker på touchknapparna heller. Orka! Så himla krångligt att behöva skicka in den till CDON, och så går det säkert inte ens på garantin. För dom brukar alltid försöka hitta på något, att det t.ex beror på fuktskada eller något liknande.

Idag har det varit superfint väder ute igen, så först knallade jag iväg och bokade tvätttid IGEN, eftersom vi inte hann tvätta klart allting i tisdags. Sen körde jag iväg till stallet. Lina var där så vi gjorde iordning hästarna och red på ridbanan i nån timme. Tailor var väldigt medgörlig till att börja med, blev helt förvånad för han gick sjukt avslappnad och i bra form hela tiden. Men sen var det dags för galopp, och där har vi helt klart mer problem. Vänstervarv går helt okej, men i höger varv är det katastrof rent ut sagt. Jag sitter helt knasigt så han missförstår mig hela tiden och får för sig att jag vill att han ska byta galopp. haha.. ett tag där så böt han galopp i varannat steg 3 gånger ! Inte illa... men inte riktigt det jag ville :S.
Det gick i alla fall bättre på slutet, när han fick galoppera i lite mer tempo  för det tycker han inte är lika jobbigt. Efter timmen på ridnanan så ville Lina att jag skulle hänga med ut en tur i skogen, för hon har i princip aldrig ridit ut på Jackie då hon bara är 3 år. Vi red genom byn och sedan genom tunneln och längs banvallen och genom mörka skogen hem. Jag var lite orolig att stigen genom mörka skogen skulle vara kletig eller så, men underlaget var riktigt bra faktiskt. Jackie skötte sig rätt bra, men på ett ställe började dom tramsa lite och backa, men det gick bra till slut.


Galopp runt Bysjön, pigg häst!



Idag så har jag suttit och Pysslat med ett husbygge i The Sims 3. Mina simmar har samlat ihop tillräckligt mycket pengar för att det skulle räcka till ett superfint hus. Jag är inte klar än, men det ser fint ut än så länge! Haha lite geekigt kanske, men det skiter jag i för det är skitkul.

Mamma skulle ju egentligen på tävling idag tillsammans med Ullis och Ronja, men mamma hade varit klantig nog att ta på sig träskor när hon skulle sätta i motorvärmaren igår, så hon halkade på isen och slog sig rätt rejält. Hon har inte sovit något i natt knappt och kunde inte åka på någon tävling tyvärr. Så idag så ville hon att jag skulle ta honom, och han har vilat i 2 dagar så han var mer än superpigg kan jag meddela! Vi red runt bysjön, först tänkte jag strunta i det och rida på ridbanan istället på grund av alla snöskotrar som brukar vara ute. Jag har faktiskt blivit lite rädd för dom. Men jag gav mig sjutton på att jag skulle ut ändå, det var ju strålande sol!. Tailor ville inte skritta utan taktade sig igenom hela ridturen, och jag lät honom galoppera på i bra fart långa stunder för att han skulle bli trött. Men inte hjälpte det! Han var lika pigg ändå, trots att han var genomblöt i svett.

Han fick syn på några människor som var ute och åkte längdskidor på sjön, och dom var tydligen väldigt farliga och spännande. Han stirrade på dom en lång stund.

När vi kom tillbaka till stallet så kom Ullis Och Ronja hem från tävlingen, det hade gått fint sa dom :)

Vi får se om jag och Erik ska gå på Bio ikväll, för att fira 4 års dagen som vi hade i Torsdags. Jag vet inte om det går någon bra film, men det vore ju kul att testa på att kolla på en 3D film.

Här är ett galoppklipp! Fort går det!


Manikyr på Sara

Idag har jag knallat iväg till Cozmoz (Jäklar vad halt det är ute nu !) och varit på möte med Annelie Och Jennie. Det gick ganska bra, gick igenom lite om praktiken, med busskort å sånt. Sen efter det så väntade Sara på mig i Centrum så köpte hon lite mat på Sibylla och så gick vi hem till våran lägenhet. Jag skulle hjälpa henne att sätta på Gele-tippar på naglarna, från märket Depend. Tyvärr gick det helt åt skogen för vi gjorde helt fel, men vi skyller på den otroligt korkade förklaringen på baksidan av förpackningen. Hur ska någon förstå vad som menas?. Aja hon fick i alla fall naglarna och jag gjorde en fjäril på varje nagel så såg det lite bättre ut. Jag tog inget kort, för detta behöver inte diókumenteras, detta glömmer vi helst, haha!

Igår ringde jag till England, beställde ju buren från en annan sida den här gången. Och dom svarade på första försöket! Jätte trevlig var han, tyvärr så kunde dom inte skicka buren för det finns risk att den går sönder på vägen hit till Sverige och då blir det svårt att byta den. Så trött jag blir! Stackars Sid får ingen bur verkar det som. Det kanske inte är meningen att han ska ha någon?. Jag hittade buren på en annan svensk sida också men det blir 1000 spänn dyrare! Sjukt! =(

Igår firade jag och Erik 4 år! 4 år! Kan ni fatta, helt sjukt. Han fick en parfym av mig och jag fick en fin vit Orkide av honom. Sen köpte vi hem kinakäk och tittade på den sämsta filmen på länge, vi stängde till och med av den efter halva. True Grit hette den och den går på Bio nu. 8,0 är betyget på IMDB, Wierd....

 


Blue Polka

Den fina svartvita designen jag gjorde har börjat slitas bort från naglarna, så det vara bara att sätta sig och göra en ny design. Det blev KONAD igen, jag testade dom franska tipparna -plattan den här gången. Valde den med prickar på. Jag målade först naglarna med basecoat, sen vita ändar, sen fick det torka ordentigt. Då var det dags för prickarna, och jäklar vad knepigt det var att placera stämpeln exakt på rätt ställe! Prickarna hamnade lite snett ibland. När det hade torkat så var det dags att stämpla det röda märket och jag avslutade med en silver dekoration i form av en blomma.

Idag ska jag och mamma åka till ridhuset med Tailor, hon kommer och hämtar upp mig klockan ett. Mamma ska vara med på Trail mania tävlingen, så hon måste träna på bommar och sånt. Jag måste dock träna på formen, särskilt i galopp. Total katastrof var det när jag red igår, blev nästan galen och det vara bara att ge upp och sadla av innan allt skulle gå ut över hästen. Jag hoppas att problemet delvis är på grund av hur underlaget på ridbanan ser ut, men jag misstänker att det nog är jag som gör helt fel och det är därför det blir pannkaka av allt.

I förrgår var det dags för final i Melodifestivalen. Det fanns ju egentligen inte ett enda bidrag som ens var lite bra, som vanligt. Men jag var ju tvungen att hålla på någon så då fick det bli Erik Saade, för hans dansnummer är rätt okej och han är snygg, så det går nog kanske hem i övriga Europa.

Nu ska jag göra mig iordning. PUSS!


KONAD på Nadia, och praktikUpdate

Tillbaka efter min lilla "Bloggpaus". Jag har legat i influensa, som konstigt nog satt sig mest i nacken och skallen då jag knappt kunnat röra mig, ännu mindre sova. Febern är nu helt borta och nacken är mycket bättre! Tur man har en pojkvän som kan ge en nackmassage med den underbara Aloevera lotion.

Jag fick väntade på att Leena skulle ringa, men hon gjorde det aldrig så jag bestämde mig för att ringa själv. Det första hon sa var att hon hade haft så mycket att göra att hon helt glömt bort det. Hon sa också att jag gärna fick ha praktik där. Det är ju inte förrän vecka 13 så det blir lite slötid tills dess. Men så förra veckan så ringde en tjej därifrån och frågade om jag ville passa på att sitta "sminkmodell" för Leena skulle ha en make up kurs i kurslokalen. Jag talade om att jag gärna ville sitta som modell, och att det säkert skulle vara lärorikt. Tror ni inte på fan att jag åker på influensan dagen innan, och ligger som ett kolli dagen jag skulle dit. Jäklar va dåligt det kändes att ringa och säga att jag inte kunde komma. Självklart kan man inte hjälpa att man får flunsan, men ändå. Det känns som att man alltid blir sjuk precis när man ska iväg på något viktigt.

Idag har Nadia varit här och försökt pigga upp mig, vilket hon alltid lyckas med! Hon övertygade mig om att hennes naglar behövde en renovering. Så jag försökte mig på KONAD NAIL ART igen, det gick väl inte riktigt som det var tänkt. Blev inte särskilt bra alls om jag får säga det själv. Det svåraste hittills är att få till placeringen av motivet exakt där man vill ha det på nageln. Det är särskilt svårt om man ska ha flera olika motiv, då hamnar dom ofta lite på varandra. Särskilt om nageln är liten.

Men, men "Practice makes perfect" som man brukar säga.

Nu måste jag bara fixa mina naglar också , men orkade bara med henne idag;P Man får ganska ont i huvudet av ångorna från allt nagellack och borttagningsmedlet.




Panerad Rödspätta och Djurmagazinet

Om jag får praktik på Lust och Fägring så kan dom tidigast ta emot mig vecka 13 (har inte fått något svar än). Så Annelie tyckte att jag skulle leta en annan praktikplats så länge, utifall att jag får nej på L&F. Så Igår gick jag till Djurmagazinet och frågat om praktikplats, tyvärr så var inte Lennart (Chefen) där, så jag skulle återkomma på Måndag. Djurmagazinet känns som ett roligt ställe att ha praktik på. Jag älskar ju djur så det är perfekt, sen ligger det ju mitt i stan och vi bor ju vid stan så det passar ju utmärkt. Eftersom Leena från L&F inte ringt mig än så har hon nog glömt bort det (hon varnade för dåligt minne), så har hon inte ringt mig i morgon förmiddag så ringer jag själv. Det känns lite jobbigt att "tjata" men jag vill ju veta hur det blir, så jag vet om jag behöver leta efter ett annat ställe att var på.

Efter Jag hade varit på Djurmagazinet så åkte jag hem och lagade mat med Erik. Vi Hade rödspätta i kylen som mamma köpt till mig för ett bra tag sedan. Jag har aldrig tilllagat det i hela mitt liv, så jag har ingen aning om hur man gör. Plus att Erik HATAR fisk! Jag lyckades i alla fall övertala honom om att han faktiskt kan behöva få i sig lite fisk. Vi lyckades panera fisken bra =) Det blev jätte gott!

Efter maten så drog jag iväg till Må Bättre och körde ett träningspass. Tyvärr så glömde jag vattenflaskan hemma så det blev lite lagomt drygt att springa till handfatet och dricka hela tiden, så jag försökte att inte köra så mycket konditionsträning, utan körde mest styrka.



Panerad rödspetta, kokt potatis, sallad, gurka och sås gjort på gräddfil. MUMS!

Testar konad nail art




Jag har ett bra tag nu velat köpa "Konad nail art". Det är en speciell teknik med stämplar som man använder för att få naglarna att se riktigt proffsiga ut. Jag beställde ifrån www.Nelly.se, som mest har kläder med även mycket annat. För att använda konad så behöver man rätt mycket prylar. Först behöver man flera olika bildplattor, det ser ut som en rund metallplatta med olika figurer inristade. Sen behöver man speciella nagellack som har en speciell konsistens som liknar gummi. Man behöver också en skrapa och en mjuk stämpel. Först så kan man måla nageln i den grundfärg man önskar (jag har valt svart/vit som ni ser), och man använder vilket vanligt nagellack som helst. När det har torkat så väljer man ett motiv ut någon av plattorna. Sedan penslar man på ett lager speciallack på motivet och drar av överflödigt lack med skrapan. Sedan får man var snabb att trycka stämpeln på mönstret så fastnar motivet på den. Sedan trycker man på stämpeln på nageln i en rullande rörelse. Klart!

Det kanske låter som att det inte skulle  vara så svårt, men jag kan meddela att det tog en himla massa tid och det blev fel väldigt många gånger. Ni ser på bilden att hela mönstret i bland inte riktigt har fastnat. Nu var det här ju min första gång, och jag har hört att det tar ett bra tag att lära sig göra det snyggt. Så jag får ha lite tålamod. Sjukt snygga naglar får man i alla fall, och det här har blivit väldigt populärt, särskilt i Asien.

RSS 2.0