Vampires Suck (Movie Sux)


Trailer "Vampires Suck"




Efter Walle clinicen igår så åkte jag hem och sa hej då till Erik och Tony som drog iväg på Halloweenfesten, sen kom Nadia hit. Vi försökte hitta någon bra film att kolla på men det gick inte så himla bra för oss, datorn krånglade hela tiden. Sen lyckades jag inte koppla in datorn på TV´n heller så i fick titta direkt på datorn. I alla fall så hittade vi en film till slut "Vampires Suck" heter den. Det är nog den sämsta film jag sett, i alla fall bland dom sämsta filmer jag sett. Skämten var otroligt låga och inte det minsta roliga. Skrattade typ 2 gånger på hela filmen och resten var mest pinsamt att se. Filmen är en parodi på Twilight filmerna, och karaktärerna ser väldigt lika ut. Skådespelarna gjorde ett sjukt dåligt jobb, även om manuset sög så hade filmen kunnat räddas lite om bättre skådespelare hade valts. Fast å andra sidan så fanns det säkert inte en enda bra skådespelare som ville vara med i en sådan skitfilm. Den får betyg 2/10. Betyget på IMDB är 3,3/10 (http://www.imdb.com/title/tt1666186/)





Walleclinic today


Idag har vi haft Walle-clinic igen på ridbanan hela dagen. Det gick inte sådär super bra tycker jag, fick ingen bra känsla. Men Therese tyckte att det såg bra ut, och jag kollade på filmkameran efteråt och det såg inte lika illa ut som det kändes. Ridbanan är helt genomgeggig så han kändes lite småsur över det, även lite seg. Efteråt var all utrustning helt geggiga av sand, så det tog en stund att få rent. Sen passade man ju på att kika på när dom andra red sina pass. Riktigt kallt var det att stå där vid staketet, tappade känseln i alla fingrarna men det var det värt. Man lär sig mycket av att titta på när andra rider också. Måste få ordning på formen på Tailor, han känns väldigt tung att rida ihop just nu, och jag har inte riktigt koll på hur man rider ihop honom på en hand. Men det kommer väl med tiden hoppas jag. Filmklipp från träningen kommer senare.


Erik har åkt iväg på Halloweenfest med Tony nu, dom ska ut i ödemarken långt bort. Han har köpt Coola linser från "Fargadelinser" som ser ut som zoombieögon eller något liknande. Han skulle öva att sätta in dom igår och jag sa "Lycka till med det! *Ironi* "För jag vet hur lång tid det tog för mig att sätta i ett par färgade linser som jag köpte förut (4 och en halv timme), plus att ögonen var helt knallröda av irritation när man väl fick i dom. I alla fall så försökte Erik sätta i dom själv först men det gick inte alls så jag fick hjälpa honom. Jäklar vad svårt det är! Dom vänder bara på sig i ögat hela tiden och så ramlar dom ur. Efter någon timme hade vi fått i dom till slut. Så här blev resultatet:


 


Nya favoritblomman


Fick en Órkide i födelsedagspresent av mormor och morfar, den är lila och superfin. Ställde den i fönstret brevid min andra Rosa orkide i vardagsrummet. Båda passar superbra till gardinerna som vi har. Okideer är den perfekta blomman eftersom dom knappt behöver vattnas bara en liten skvätt vatten en gång i veckan. Dom andra blommorna som vi har har vi nästan haft ihjäl. Och bambun vi köpte är helt snustorr och  ligger ni i soporna. Så i fortsättningen blir det nog Orkider eller kaktusar.



Den nya Orkiden                                            Båda blommorna tillsammans



Kan du sluta glo eller?

Jag och Erik såg en film som heter "Red" igår. Det var en del kändisar med i filmen Morgan Freeman T.ex, och filmen hade fått 7,4/10 i betyg på IMDB, (http://www.imdb.com/title/tt1245526/)  det verkade ju lovande. Tyvärr tyckte jag inte filmen var bra alls, vet inte om det berodde på att jag hade en sån där dag när man inte orkar koncentrera sig men jag kom på mig själv med att tänka på helt andra saker och missa handlingen i filmen. Erik verkade tycka den var helt okej, men inte jätte bra. Tycker att alla filmer känns så onödigt långa nu för tiden, det är som att dom tror att ju längre vi gör filmen desto bättre blir den, vilket inte alls stämmer.

Vi gick och la oss riktigt sent igår, vilket ju var dumt eftersom vi skulle upp kvart i 7. Fy vad jobbigt det var att gå upp när klockan ringde. Slängde på mig några skitiga kläder i brist på annat och släpade våra feta röver in i bilen och körde som en Zombie till värkstaden. Efter det åkte vi direkt hem och la oss, men det var svårt att somna om, det tog säkert en timme. Sen när vi väl hade somnat så ringer min telefon. Det var från Trygg Hansa och hon hade massa jobbiga frågor om en försäkring, och jag var alldeles för trött för att orka svara ordentligt. Efter det så skulle jag iväg till Öppenvården och ta ett drogtest inför starten på Cozmoz alla måste som börjar där måste tydligen ta ett. Så jäkla jobbigt det var! En snubbe som står brevid toaletten och glor på mig när jag ska försöka kissa!Helt jäkla omöjligt det gick inte ens. Efter 10 minuter gav jag upp och fick dricka ett glas vatten MAX, sedan fick jag sitta i väntrummet en stund och så fick en gammal tant stå och glo på mig istället och då gick det bättre..


Sitter här med en kopp choklad med vispgrädde och minimarshmallows 



Städning av garderoben


Det känns som att man har varit ganska effektiv idag. Först har jag varit på möte på Cozmoz, och det gick väl bra antar jag. Fick träffa min handledare Ola som har hand om Underhållsgruppen som jag ska testa att vara med först. Sen visade en tjej där runt mig på Cozmoz vilket var helt onödigt egentligen eftersom jag varit där förut och vet varenda vrå. Sen skulle alla på Cozmoz på något möte, så då fick jag åka hem igen. Börjar första dagen på fredag. När jag kom hem så åkte jag och erik och lämnade in min kassa dator på service på Expert, dom ska skicka den vidare till Skåne eller något sånt så får dom titta på den. Hoppas verkligen att dom hittar något fel på den nu så jag inte får tillbaka den som den är. Vi åkte hem till Årby efter det och hämtade pappas bil (Gammelvolvon). Vi ska måste ha den imorgon för Erik ska lämna in sin bil på verkstaden imorgon biti klockan 7. De ska bli intressant att se om vi kommer upp då, jag kommer nog gå och lägga mig igen när vi kommer hem om inte jag ska må skit resten av dagen. Efter vi hämtat bilen så åkte vi och köpte ett nytt hamsterhjul till Sid, han blev värsta stokad och glömde bort att fortsätta sova (Han är världens tröttaste hamster) och sprang 2 timmar i sträck i hjulet och har varit vaken sedan dess. Hjulet gnisslade rätt rejält så jag hällde på rapsolja på skruvarna, och det blev kanonbra så nu låter det inget. Vi köpte 2 andra saker idag också men det får ni se senare.

När vi kom hem sen så satte jag igång att städa garderoben som jag hade lovat mig själv. Alla kläder låg i en fet hög inknölat, ja ni ser själva på bilden. Tyvärr ger inte bilderna riktig rättvisa då det såg värre ut innan än det ser ut på bilden.



Innan såg det ut så här                                                      Efter städningen



Träningsfilm från Walleclinicen


Har lyckats få ut en träningsfilm på mig och Tailor sedan Waldemar Wass clinicen som vi hade för ett tag sedan. Det är tur att det är musik och på filmen så man inte hör mina skrik jag gör lite då och då när han spinner (Snurra fort) lite för snabbt. Det är kul att ha en rutinerad häst men ofta så känner man sig så himla kass när hästen knappt förstår vad man vill. I vanliga fall som är man ju alltid snäppet kunnigare än sin häst, men nu så är det ju tvärt om = han kan allt och jag kan inget! Inget var väl kanske att ta i, men jag har mycket kvar att lära. Med massa träning så kommer det väl att bli bättre. Walle kommer nu på Lördag till Övermora och har clinic igen. Therese våran medryttare ska också vara med på ett pass. Jag red en sväng idag, och antingen så är han sned eller så är jag det. Han skjuter över mig på ena sidan hela tiden och jag lägger all tyngd i den vänsta stigbygeln. Det är säkert jag som är den sneda, känns í alla fall så. 




Klicka på "Titta på Youtube"


Tuesday´s look



Todays look är:


Djurmönstrad Top från Gina Tricot

Svart midjehög kjol från Gina Tricot

Lila tights från Vero Moda

Röd väska från David Jones




Väskan är en gammal goding från ca 3 år tillbaka som är köpt på Väskshoppen av märket David Jones. Den här väskan är helt klart en favorit! Älskar färgen och axelbandet. Synd att den inte är lite större än vad den är, då hade man fått plats med lite fler saker (Har ju en miljon saker som jag bara måste ha med mig när jag ska någonstans).




Isadora Graffiti Nails


Blev sugen på att testa det senaste inom nagellack. Isadora har kommit på en ny ide som heter Isadora Graffiti Nails. Det är 2 nagellack som man har ovanpå varandra. Först ett vanlig baslack i valfri färg, sen tar man Isadora Graffiti Nailtop i valfri färg ovanpå den första färgen, och då krakelerar färgen efter ett par sekunder och bildar ett graffiti mönster. Själva iden är ju häftig, det känns inte som att det hänt så mycket nytt på nagellacksfronten på väldigt länge. Dock var det rätt svårt i praktiken att få på nagellacket så det blir snyggt. Applicerar man lite för mycket Nailtop så krakelerar det inte lika mycket som på dom andra naglarna och det ser lite konstigt ut. Det roliga med idén är att man kan välja vilka två färger man vill och få massa variation. Lacket krakelerar sig olika så varje nagel får ett unikt mönster.



Valde vit basfärg och grönt graffitilack              Får öva ett par gånger för att få det bra



Skakbild på djävulen

Nu är man helt ensammen i lägenheten i 2 dagar framåt. Erik har åkt till Sandviken med jobbet, hoppas han får det skoj där borta. Jag har spenderat någon timme med att städa lägenheten och diskat berget i köket. Nu är det dags att städa garderoben den är ett stort berg med kläder som är inknölade, det ser ut som ett bombnedslag. När man har sådan oordning i garderoben så är det inte ett dugg kul att välja kläder. Kan ta en bild på eländet sen så får ni se, och kanske en efterbild också. Måste ringa ett sånt där jobbigt samtal ni vet.. som man bara måste göra men skjuter fram det så långt det bara går, men nu måste det göras så det är bara att få fingrarna ur röven.
Hur sjukt läskig är inte den här bilden? Nadia tog en skakbild igår på kalaset (Man skakar på huvudet snabbt) på mig, och när vi kollade på bilden så har jag ett grönt bälte över ögonen. Ingen aning vart det kom från. Ser riktigt otäckt ut. Jag och Nadia har tagit väldigt många skakbilder genom åren och det är lika kul varje gång, synd att man får ont i huvudet efter ett tag haha.
Ser ut som djävulen tagit över mig



Nadia ser ut som att hon tappat ena ögat och läppen föll ner




Happy Birthday to me!

Grattis grattis till mig själv, 23 år gammal har man blivit nu. Känns riktigt jäkla hemskt faktiskt. När Erik väckte mig idag å sa "Grattis gumman på 23 års dagen! " Så var min respons "Håll käften." Men på något sätt har jag ändå förberett mig och låtsas i ett par månader att jag redan är 23 år redan så det inte  skulle kännas lika hemskt idag. Nu kanske ni tycker att jag är löjlig, men att vara 23 år redan känns riktigt hemskt och det känns som att man närmar sig 30 med stormsteg haha.. känner mig fortfarande som 18 år.
Idag har vi haft kalas hemma i Årby hos mamma och pappa. Dennis, Susanna, Nadia, Ronja, Bror, mamma, pappa, mormor, morfar och Erik blev hela gänget. Vi fikade och hade trevligt. Jag fick ett par kuvert med mest pengar, perfekt. Pengar är alltid bra att få. Det är ju inte som när man var liten och fick 30 paket med massa onödiga saker! Fick ett presentkort på en klippning på Moderna salongen också, det behövs verkligen! Sen av Erik fick jag En kylplatta som jag kan ha under datorn när man har den i knäet så den inte blir så varm. Sen fick jag ett sött hamsterhjul! Och så hade han lärt sig min favoritlåt The portrait av James Horner på piano! Jätte svår att lära sig och han har tränat som sjutton ! <3 Superduktig verkligen!
Nu ska vi ta och titta på Beck filmen som går på TV ikväll. Ni får se mer bilder senare !
Ni kan få se denna bilden på oss till att börja med



Gos mä Sara

Har hängt med Sara idag, vi var ute på en promenad och det var svinkallt ;D. Sen satt vi och fetade ner oss i vår soffa. Vi diskuterade gamla barnprogram, kom ni ihåg Pingu? eller IKA i rutan, jag var livrädd för henne när jag var liten , och jag vet att det till och med finns en Facebook grupp som heter typ " IKA i rutan förstörde min barndom". Simpor och grodfötter var ett annat läskigt barnprogram, kommer inte ihåg exakt var det handlade om men det var väldigt slemmigt minns jag.


2 grader, svinkallt!

Sov riktigt länge idag, lite för länge men det var så varmt under täcket och alldeles för kallt utanför. När jag väl kom upp ur sängen så insåg jag vilken förjävlig mensvärk jag hade. Den var inte så farlig när jag låg still i foserställning i soffan så jag bestämde mig för att åka till stallet och rida när Erik kom hem med bilen från jobbet. När jag började röra på i mig och mocka så fick jag så jävla ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen så kröp in i bilen och åkte hem till Årby och la mig på soffan i 3 timmar och proppade i mig värktabletter, sen släppte det och jag åkte tillbaka till stallet för en ridtur. Lite onödig info det där kanske.. ber om ursäkt! Riktigt jäkla kallt är det ute nu, ridbanan var till och med frusen på ytan så det var ingen höjdare att rida på det underlagt, så jag skrittade ut en sväng istället. Hoppas att det blir varmare ute snart för annars får vi problem om ridbanan är frusen nästa lördag när Walle kommer hit och ska ha clinic. Tailor kommer inte få några vinterskor förrän efter nästa vecka så om det blir is ute så går det inte att rida alls. Efter stallet så åkte mamma hit med mat som mormor hade gjort åt oss, mamma passade även att hälsa på Sid
Mamma vill inte vara med på kort



♥ Hamstern är döpt ♥

Vi har haft svårt att komma på ett passande namn på våran söta hamster. Vi kallade honom Sid (Från Ice Age ) på skoj ett par gånger i början, och sedan dess så känns alla andra namn helt fel. Sid känns som hans namn nu, så så får det bli! Han hamnade i någon sorts trans i 1 minut när han satt brevid oss i soffan så då passade jag på att ta kort på honom.
♥ Stackarn blev helt bländad av blixten! ♥


♥ Kan man bli sötare än så här? ♥



Dagens Outfit

Idag har det inte hänt så mycket alls, Erik har umgåtts med Tony och jag har varit på djuraffären och köpt lite saker till hamstern. Vi behöver köpa ett nytt hamsterhjul då det vi har gnisslar förfärligt och det är lite för långt mellan pinnarna så jag är rädd att han ska göra illa sig. Riktigt kallt och blåsigt är det ute nu det känns att vintern är på gång.

Jacka: Vero Moda Kjol: H&M Väska: Guess Tights: Vero Moda Scarf: Vero Moda Linne: Gina Tricot


Väskan från Guess



Hamsterbäääbis


Hamsterbäbisen har blivit en del av familjen nu på bara någon dag. Han är redan skapligt tam, även om han har väldigt svårt att sitta still, men hamstrar har en tendens att alltid ha spring i benen. Han springer lös utanför buren här hemma och kutar runt som en galning och verkar ha hur mycket energi som helst. Om han är i buren så springer han i hamsterhjulet hela tiden ända tills man tar bort det, så får nog se till att han inte springer för mycket så han skadar benen eller något annat. Han har fortfarande inte något namn utan heter bara "Hamstern".
Försökte ta lite kort på honom men det är ju helt omöjligt när han inte sitter stilla. Bilderna blir bara suddiga.

Nu sitter vi och väntar på att min bror ska komma hit och hjälpa mig föra över alla mina saker på datorn till en extern hårddisk, eftersom jag ska lämna in den på Expert så får dom fixa det som är fel.



Han brukar sitta på huvudet och kasa ner för halsen        Han satt still för en sekund så jag kunde ta kort



En lång historia

Har funderat på hur mycket jag vill skrika om min hälsa i den här bloggen. Sjukdomarna är ju ändå en stor del av mitt liv tyvärr och jag är rädd att bloggen kommer bli väldigt opersonlig om jag aldrig skriver om det. Jag har varit sjuk i 3 år, det började med magsmärtor och jag sökte hjälp på vårdcentralen , doktorn talade om att jag hade magkatarr och jag fick testa 100 olika mediciner mot detta,men ingen hjälpte. Veckorna gick och jag blev bara sämre och började kräkas med jämna mellanrum och hade kroniskt illamående. Jag gick ner otroligt mycket i vikt och var verkligen jätte smal, anledningen var att jag knappt fick i mig någon mat på grund av illamåendet. Flera utredningar gjordes , gastroskopi, koloskopi O.s.v . Kom nu ihåg att allting tog en ENORM tid, mellan varje undersökning var det 3 månaders väntetid, mellan varje läkarbesök var det flera veckors väntetid. Jag tänker inte ens försöka ge mig in på att berätta hur det var, för det är helt omöjligt att förstå om man inte varit i samma sits själv.
Hur som helst så gick månaderna och jag låg på sjukhus otroligt många gånger, jag tror inte jag överdriver när jag skriver att jag legat på sjukhus runt 50 gånger på 3 år. Fick ha dropp och har till och med haft näring i en slang genom näsan en längre tid. Har legat på Akademiska sjukhuset i uppsala en tid också. För att göra en väldigt lång historia kort så fick jag diagnosen Svår funktionell Dyspepsi , alltså att magsäcken inte jobbar som den ska men man kan inte göra något åt saken. Läkaren talade om att man inte kunde göra något mer för mig, utan att jag måste leva med sjukdomen. Jag vet inte om ni kan förstå hur man mår när någon talar om att man måste leva med en sjukdom som gör att man kräks varje dag och har ett kroniskt illamående och måste tvinga i sig mat för att få i sig näring. Under hela den här tiden har man ju försökt hålla hoppet uppe genom att tänka " Läkarna kanske kan hitta någon medicin som fungerar, eller hjälpa mig på något sätt " men när läkaren ringde och talade om att dom inte kunde göra något mer för mig alls så rasade allt hopp och det var fruktansvärt. Vill inte riktigt gå in på detaljer men hamnade i en djup depression. Sedan dess har jag jobbat med KBT terapi för att försöka klara av dagen och leva med sjukdomen, har en underbar KBT terapeut som stöttat mig länge nu. Även familj ,pojkvän och vänner har funnits där hela tiden och stöttat bäst dom kan. Hela mitt liv försvann där för 3 år sedan, allt bara rasade och jag försöker nu att ta mig uppåt ett steg i taget. Har hittat en medicin som fungerar rätt så bra så kräkningarna har minskat rätt rejält.
Idag har jag varit på möte på Cozmoz ( Ett center som har disco för ungdomar, restaurang När-TV m.m ) angågende att jag ska försöka komma igång med lite praktik och se hur mycket jag klarar av att jobba. Även om jag är sjuk så är det inte bra att bara gå hemma, utan att försöka jobba så mycket man klarar. Tjejen på Cozmoz var trevlig i alla fall och tyckte vi skulle börja lugnt med några timmar i veckan som jag är där, sen ökar vi på med tiden om det funkar bra.

Kycklingfileér?


Sara har sussat på våran soffa i natt, vi vaknade as sent( Jag och Erik) så Sara har legat och glott upp i taket i 2 timmar i väntan att vi ska vakna. Sen drog vi iväg till Skräddarbacken för Sara skulle hämta lite grejjer hos Johan, sen åkte vi hem till Jonte och hämtade honom, å så drog jag och Sara å kikade på skor, men hittade inga fina direkt. Köpte en svindyr Magnum glass som inte var säskilt god alls. När vi kom hem hit till lägenheten så var Sara uberseriös och lekte med bröstinlägg som ser ut som kycklingfilér. Vi har suttit och diskuterat hamsternamn, Skunk, Baloo, Pelle Svanslös, Sid (ice Age)Musse eller svampbob. Vilket blir bäst?



Filéöron?        Alien?


Bilder från tävlingen

 

Här kommer två bilder från tävlingen som Mamma och Tailor vad med på ,Vansbro KM.

Gå över bron var ingen match för Tailor

 

Tailor i fingrimma och redo för halterklassen


Välkommen hem


Jag och Erik åkte iväg till djuraffären och hämtade hem hamsterpojken som jag reserverade igår. Åkte hem till mamma å pappa och hämtade hamsterburen som stod i garaget. Han har varit i sin bur i 1 timme nu och har utforskat varenda vrå. Han ska ju egentligen sova nu, men jag antar att det är lite för spännande att ha kommit till ett nytt hem. Han förstod sig på vattenflaskan och hamsterhjulet har han sprungit 4 varv i. Hoppas han inte är en gallerbitare, då kommer nog Erik bli tokig på natten när vi ska sova. Min förra hamster Speedy bet aldrig på gallret, han sprang bara i sitt hamsterhjul. Förhoppningsvis så kommer vi kunna ha honom väldigt mycket lös i badrummet t.ex det gäller bara att se till att han inte kan ta sig ner i avloppet eller något annat hyss. Snart kommer pappa hit och hämtar mig så ska vi åka och lämna in min dator på Elgiganten där vi köpte den för ett år sedan. Det är något fel på den, den stänger av sig i bland och blir helt kokhett och fläkten låter så illa att folk till och med har kommenterat "vad fan är det som låter så illa? "när dom varit på besök här. vi har ju garanti på den så det borde inte kosta något, hoppas att jag får tillbaka den ganska snabbt bara. Undertiden får jag väl använda Eriks bärbara dator.



Väldigt svårt att ta bra bilder när han sitter inne i buren, får ta bättre bilder sen när han är tam så man kan ta ut honom. Måste komma på ett passande namn, just nu heter han "Klätterapan". Någon som har ett förslag?



Ett nytt halsband

 

Jag har haft ett presentkort på Guldfynd i min plånbok väldigt länge nu, så bestämde mig för att köpa ett nytt halsband. Hittade ett silvrigt som det står   Hope,Faith,Belive,Love på. Det är ganska långt och hänger en bit nedanför boobsen.



Nya Shoes


Har inhandlat ett par nya skor från Scorett, har velat ha ett par platå länge nu, funderar på om jag ska behålla dom eller inte dom var lite dyra egentligen. Å andra sidan har jag ju svårt att hitta skor som passar mina missbildade fötter så man kan ju inte vara allt för kräsen. Vad tycker ni behålla eller lämna tillbaka?



Skorna är från märket TIAMO


Tips på bra smink




När jag inte använder mineralsminket från märket        Om man har en foundation som inte riktigt håller
Everydayminerals så brukar jag lyxa till det             hyn matt hela dagen så kan man svepa över det 
med en foundation från Clarins, heter                         här mattande pudret från Makeupstore. Det heter
Teint Eclat Mat. Jag har problem med väldigt             Micronized comact powder - Tranclucent. Det
fet hy som har en tendens att bli väldigt glansig            ser väldigt ljust ut i dosan men det spelar ingen roll
oavsett hur matt foundationen sägs vara. Men              för det är genomskinligt, det ger alltså ingen färg
Clarins foundation håller verkligen vad den lovar.         så alla hudtoner kan använda det. det här pudret
Hyn håller sig matt hela dagen och den har                  håller hyn matt hela dagen, och dosan har en smart
suverän täckning som döljer finnar och annat.              och stor spegel i locket som jag använder mig av hela
Dessvärre är den ju rätt dyr men då får man ju            tiden. Man behöver inte ta så mycket puder på borsten
överväga om den är värd priset, och det tycker            så pudret är väldigt drygt och räcker länge.
jag verkligen att den är.




Shopping med raraSara

 

Jag och söt-Sara har varit och shoppat en sväng idag. Känns skönt att ha en vän med som kan ge en smakråd, när man är osäker eller inte hittar något att ha på sig. Hittade en spetstopp och en svart hög kjol. Jag försökte hitta en vit bustier att ha under spetstoppen men det var helt omöjligt att hitta. Det fanns bara någon enstaka svart, men ingen vit någonstans. Så får köra på vanlig vit BH tills vidare, kan vara rätt snyggt om underkläderna syns igenom lite granna. Sara hittade ett par plagg på H&M också. Efteråt tog vi en megastor milkshake på Mc Donalds, och pratade lite skit. Det var 2 personer före i kön, men det tog fan en timme innan det var våran tur.

 

Spetstopp från H&M , Hög kjol från Gina Tricot, tights Vero Moda

 

Närbild på Spetstoppen

Sara superglad i provrummet på H&M



Todays clothes


Känns verkligen som att mitt huvud ska sprängas vilken sekund som helst, är på väg att få influensa eller något känns det som. Måste ta tag i att städa lägenheten nu, sen ska jag iväg. Lägenheten ser ut som en bombnedslag just nu, massa karonger med saker som ska ner till våran gallerbur i källaren för här inne får det då definitivt inte plats. Vi har en väldigt läskig gubbe som bor ovanför oss, vi har lyckats undvika att stöta på honom i trappuppgången men idag så råkade vi öppna våran dörr precis när han var utanför. Han är väldigt creepy och kallar mig för "Gummsan". Han pratar med sig själv hela tiden och tror att Erik är kock? Vad han har fått det ifrån har jag ingen aning om.


Tröjan och scarfen jag köpte på HM för ett par dagar sedan, jeansen är från Veromoda



Dagens nagellack !





Kände att naglarna började bli lite slitna så jag klippte    Det svarta nagellacket kommer från Mavala och 
ner dom till en kort längd (För mig) och passade på att   heter Black 48. Mavala nagellacken är billiga och
måla dom svarta (Svart passar bäst om naglarna inte    lätta att måla med och torkar förhållandevis snabbt. 
är för långa) med vita prickar på. Brukar ju oftast          Nagellacken finns i små flaskor vilket är praktiskt
köra på fransk manikyr, men kände att jag ville ha        då man ändå tröttnar på samma färg och vill testa
lite förändring.




Dom vita prickarna har jag gjort med O.P.I Nail Lacquer. Egentligen så skulle jag behöva köpa en smal pensel som man kan göra kreativa mönster på nageln med, istället för den tjocka pensen som hör till flaskan. Får köpa det vid ett senare tillfälle. Slutligen så har jag penslat på O.P.I Top Coat som överlack för att få fin glans, och för att lacket ska hålla längre. O.P.I och Mavala finns att köpa på T.ex Kicks eller Åhlens






Tailor i barnprogram


Therese våran medryttare hade kikat på TV för några dagar och sett våran häst Tailor när han var med på ett barnprogram för hörselskadade. I programet så åker dom till Waldemar Wass och hans frus gård och får testa på westernridning och då är Tailor med! Det måste varit innan vi köpte honom. 04:06 minuter in i filmen är han med. vad snäll han är när flickan får prova att rida, men det visste man ju redan, goare häst får man leta efter. Försökte få in filmen direkt här i inlägget men det gick inte så ni får klicka på länken så kommer den upp.

http://svtplay.se/v/2186069/pi/del_2_av_10














Mukkler på armarna..




Jag sa åt Erik att sluta lata sig och gör något kreativt.  Då satte han sin feta röv på en stol framför sin
Då satte han igång att lyfta sina hantlar i 5 minuter      Keyboarden och plinka lite på Titanic låten, naaaw.
på min rosa filt på golvet, men han tröttnade snabbt.   Nu ska jag dra iväg till stallet och rida en sväng, får
Han är så söt när han ska "vara duktig och träna"och   se om det är någon där så man får något sällskap
så ger han upp efter en minut, som att det skulle ge     på ridbanan. Det är så tråkigt att rida själv
något alls.




Ny blå kofta



Köpte den här blåa koftan, den är ju väldigt enkel       Tänkte köpa den här toppen först, men ångrade
men eftersom den har en stark färg så blir den          mig. Vi får se om jag köper den sen istället. Den
inte tråkig. Ett skärp i midjan gör den ännu finare.      finns på HM för 149 kr. Vad tycker ni? hiss eller diss?
Köpte den på HM för 179 kr





Prisrosetter


Har varit hem till mor och far och kollat igenom alla lådor och kartonger som ligger travade inne i min brors rum. Det är alla saker som vi fick ärva eftter farmor och farfar. mamma är lite trött på att hela rummet är fyllt med kartonger, problemet är bara att vi har ju så liten lägenhet nu så kan inte direkt proppa in allting här heller. Får helt enkelt ställa ner saker i våran gallerbur som vi har här i källaren. Den är inte så jätte stor men det får väl plats endel i alla fall. Jäklar vad jag har frysit i natt, hur kallt som helst. Är nog dags att skruva upp värmen här nu, elementen är helt iskalla för vi stände av dom för det var så varmt. Skulle ju gått upp i natt och vridit på dom , men när man ligger där astrött så orkar man inte hur kallt det än är! konstigt det där...

När jag var hemma hos mamma å pappa så passade jag på att ta kort på rosetterna från tävlingen i Vansbro som mamma var med på. Placeringerna blev följande:


Trail at hand E 1:a

Trail at hand C 3:a

Showmanship at halter C 3:a

Trail walk & trot E 3:a


 






Shoppat!


Scarf köpt på HM 80 kr    Tröja köpt på HM 199 kr



Har varit och shoppat lite idag, täntke försöka haka på djurmönster-modet lite grann, men hittade ingen fin tröja som var djumönstrad. Istället så köpte jag en scarf som är djurmönstrad! Köpte en grå tröja också med skärp i midjan. Tyvärr blev det inga bra bilder, få ta bilder när jag har dom på mig sen istället. Lite småsugen att köpa päls-kläder också , finns överallt i alla affärer just för tillfället. Men vet inte riktigt om jag tycker att det är rätt, även om det bara är fejk. Det är ju väldigt snyggt i alla fall.



Filmkväll med Sara


Umgicks med Sara igår, vi var i Johans lägenhet medan han var på skateboard-kväll, och Erik var på förfest hos Tom. Vi bestämde oss för att hyra film, vi stod där väldigt länge och kunde inte hitta en enda film som verkade bra så tillslut så tog vi bara en. 101 kvinnor hette den och hela filmen skulle visa sig handla om sex. Den var inte särskilt bra alls tyvärr. Sex and death 101 var tydligen den riktiga titeln,och hade vi vetat det från början hade vi nog aldrig hyrt den haha.  Den handlade om en kille som fick en lista på tjejnamn till sin mail. Det var en lista på alla tjejer han haft sex med , och tjejer han skulle ha sex med i framtiden.
Filmen får betyg 5/10 och IMDB betyget är 6,1 http://www.imdb.com/title/tt0497972/

 



New Clothes?

Belle Dress SEK 699, Jones & Jones - NELLY.COM

Annie Dress SEK 579, Renée London - NELLY.COM

 

Är jäkligt sugen på att beställa kläder från nelly eller kanske Asos. Nackdelen med att beställa från Asos är att grejjerna skickas från England och då kan det ju bli lite knepigt att skicka tillbaka, eller byta storkek. För alltid är det ju något som inte brukar passa. Det har aldrig hänt att man kan ha precis allting. jag gick runt på kupolen idag och försökte hitta något snyggt, men det fanns verkligen ingenting! men då vet jag att jag är väldigt kräsen också. Tyckte ingenting satt bra utan allt satt fruktansvärt fult! Ingen bra dag att leta kläder kanske haha. Det är så skönt att beställa från nätet för då får man se hur alla plagg ser ut på en kropp. men då är ju modellen jäkligt snygg också så alla kläder sitter jätte bra. Är lite sugen på spetsmodet som är nu, även djurmönster modet är rätt hett. Är lite inne i en mörk-färg period och kan tycka att det är väldigt snyggt med svarta klädesplagg. Bara dom har någon snygg speciell detalj.

 

Här är jeansen som jag köpte igår på Veromoda. Jätte sköna är dom, och jag hoppas dom inte ger med sig.




Marilyn Monroe tavla


Förlåt för dålig uppdatering , har haft lite mycket att göra. Igår var jag och erik och köpte en tavla till vardagsrummet. En stor tavla att ha ovanför soffan, bra pris var det också. Vi hängde upp den och den passar bra ovanför soffan, men ska kanske sänka ner den en bit, vi får se. Har knallat runt på kupolen idag också och letat efter jeans eftersom dom jag köpte senast har gått ut sig 3 storlekar minst! Så dom badar jag i numera.. lite trist. Hittade i alla fall ett par på Vero Moda som jag hoppas inte kommer gå ut sig lika mycket som dom andra gjorde. När jag var på kupolen så passade jag på att lägga alla mina 50-öringar i en Rädda Barnen bössa. Man kan ju inte handla för sina 50 öringar längre så då är ett bra tips att lägga dom i bössorna, för det går fortfarande! Sitter och kikar på Idol nu och Jay är så jäkla bra han kommer nog vinna hela skiten! Tycker Daniel är väldigt söt också och kan nog utvecklas mycket i tävlingen. Jag har väldigt svårt för finlands-svenska, så därför stör jag mig lite på Elin, men inte bara därför utan jag tycker inte hon sjunger särskilt bra även om hon ser ut som en artist. Fick höra ett rykte om att någon av snubbarna i Idol är anmäld för kvinnomisshandel?.... undra vem..



 



Everydayminerals

 



Jag vill tipsa om ett bra mineralsminkmärke  -Everydayminerals- . "Mineralsmink vad är det för skit?" tänker du. Jo äkta mineralsmink (Finns många kopior, med ikke bra ingredienser) är smink som inte innehåller något onaturligt, utan bara naturliga mineraler. Eftersom sminket inte innehåller några främmande ämnen så kan man sola, och sova med det utan att tvätta bort. Everydayminerals är det märket som jag har använt länge nu. Det finns Foundations,concealers,ögonskuggor,Rouge osv. Alla produkter är rena mineraler. Det man oftast får höra när man föreslår mineralsmink för någon är "Men hur ska mineraler kunna ge tillräcklig täckning? ". Man kan få precis den täckning man vill, vill man ha lätt täckning så tar man lite pulver, och vill man ha mer täckning så tar man mer pulver. Min hy har blivit hundra gånger bättre sedan jag började med mineralsmink, eftersom hyn kan andas och inte utsätts för massa tilltäppande ämnen. Sen brukar jag alltid slarva med att skölja av sminket på natten, men nu när jag använder mineralsmink så behövs det ju inte!

För att ta på foundation så har man ut lite pulver i locket på burken och för runt Kabukiborsten i cirklar så allt pulver kommer i borsten. Sedan Har du på foundationen med cirklande rörelser i hela ansiktet, med fokus på problemområden. Foundationen finns i olika formulas beroende på hudtyp. Allt ifrån blank finish till matt finish.


Så här ser min foundation, och den mjuka Kabukiborsten med äkta hår ut



Man kan olika storlekar på alla produkter, och på ögonskuggorna har jag valt "sample" när jag beställt. Alltså bara provburkar men dom har räckt väldigt länge och jag tycker inte att man behöver köpa stor storlek på ögonskugga. Min foundationburk är i "Full size", men den är väldigt dryg och räcker länge.



Här är dom ögonskuggor som jag har beställt nyligen

Ögonskuggorna är pigmentrika och sitter kvar länge, och det finns en uppsjö av färger att välja mellan
Mineralsminket beställer man från

www.Everydayminerals.com

 


Robinson 2010



Imorgon är det premiär för Robinson 2010. Robinson gick ju på SVT när man var liten, och jag kommer ihåg att alla kompisar satt som klistrade framför tvn när det sändes. Själv så förstod jag inte hypen över Robinson utan tyckte det verkade som ett trist program, och gav det aldrig en chans. Förr, förra året började jag följa Robinson i brist på annat och insåg att det ju är ett underhållande program även om det känns som att det börjar spåra ur totalt nu. Det blir bara värre och värre förhållanden att leva i för dom deltagande, dom lever i misär. Man får se människor som ligger helt utslagna och kräks och svimmar, då är det inte ett underhållande program längre! För varje år blir det bara värre och värre och jag är lite rädd för hur sjutton deltagarna ska överleva detta året. Jag tänker ge Robinson en chans i år, men kommer sluta följa det om det visar sig bli Misär-TV. Det som  känns kul är att dom faktiskt blandar alla olika sorters människor i samma grupp och ber dom sammarbeta och komma överens. Robinson måste vara en otroligt tuff utmaning och jag beundrar alla som vågar prova, för jag skulle aldrig göra det.



Här är årets deltagare




Såhär säger tre av deltagarna:

Daniel Sjökvist

36-årig egenföretagare från Gotland, med fru och två barn. Driftig och händig byggare och fixare.

Vad är det som gör dig till en överlevare?
- Inget problem att äta vad som finns och jag kommer att göra allt för att hitta det, och vinna!

Heléne Ekelund

47-årig lärare från Trollhättan, med make och tre barn. Beskriver sig själv som en ”positiv krigare”.

Någon sorts människor du har svårt för?
- Lata personer som utnyttjar andra.

Gurkan Gasi

26-årig arbetssökande från Västerås. Gift. Skämtsam glidare som tar det lugnt.

Varför ville du vara med i Robinson?
- Jag vill testa mig själv, hur mycket jag orkar.






Daniel Sjökvist

36-årig egenföretagare från Gotland, med fru och två barn. Driftig och händig byggare och fixare.

Vad är det som gör dig till en överlevare?
- Inget problem att äta vad som finns och jag kommer att göra allt för att hitta det, och vinna!

Heléne Ekelund

47-årig lärare från Trollhättan, med make och tre barn. Beskriver sig själv som en ”positiv krigare”.

Någon sorts människor du har svårt för?
- Lata personer som utnyttjar andra.

Gurkan Gasi

26-årig arbetssökande från Västerås. Gift. Skämtsam glidare som tar det lugnt.

Varför ville du vara med i Robinson?
- Jag vill testa mig själv, hur mycket jag orkar.


Rött täcke till pojkhäst

 

Jag och mamma var iväg i förrgår till stallet och välkomnade den nya tjejen Adelina till stallet, hon flyttar in med sina två hästar. Sen bestämde jag mig för att rida ut. Vi kom dit ganska sent så det blev mörkt väldigt snart, Ingen fara jag har ju pannlampan tänkte jag... men insåg ganska snart att batteriet var helt dött. Spela roll tänkte jag å red i väg ut i skogen, HELT BÄCKSVART, såg ingenting var som en svart vägg framför mig. Tailor verkade inte bry sig överhuvudtaget utan knallade på precis som det vore dagsljus. Jag fick endel grenar i huvudet kan jag säga eftersom jag inte såg något, det var lite läskigt faktiskt. Red lite längre än jag tänkt från början så Tailor såg väldigt lättad ut när vi kom hem igen.

Tailor är helt omöjlig att köpa täcken till, jag tror vi har varit till Aubiose (hästaffär) säkert 100 gånger och bytt storlekar på täcken, men inget passar. Så tillslut så bestämde Aubiose att dom skulle beställa hem två täcken från Bucas eftersom det är dom som passat bäst hittils. Igår hämtade vi täckena, och dom passade! Det ena var dock Rött! Tjejjig färg på en pojkhäst ;D . Men jag älskar rött så det gör absolut inget!

 

 


Tailor i sitt fina nya RÖDA täcke                                   Han ser då nöjd ut



Gardiner och klaffbord


Idag har min mormor varit här och hämtat mig så åkte vi hem till henne och morfar och sydde upp våra gardiner till lägenheten. Dom har varit för långa och släpat i golvet, men du så blev det bra.
Efter det så kom  min morbror Dennis hit och hjälpte oss med klaffbordet i köket, som han som ägde lägenheten hade börjat med men inte gjort klart. Den nissen kan inte ha tänkt till alls, för dom 2 skivorna är på olika höjd till och med. Dennis har funderat som sjutton på en lösning hur man kan sätta dit ett stöd så det går att fälla upp. Han kom på en lösning att man sätter dit ett stöd som man kan ta bort sen och fälla ner bordet om man vill. Det blev helt okej, vi ska bara måla stödet i en finare färg så blir det kanon!


Dennis pysslar med klaffbordet


Gardinerna som vi sytt upp


Toy Story 3


Nu har vi kikat på Toy Story 3, efter den väldigt roliga Toy story 2 så hade man ju rätt höga förväntningar på 3an. Filmen var bra, men den var inte alls lika rolig som 2an utan mer sorglig. Inget dåligt i sig, men jag och Erik föredrar när animerade filmer är skapade med rätt mycket humor. Det långa glappet ( 10 år mellan filmerna) mellan 2an och 3an märktes inte av direkt. Dom har lyckats hållt ihop filmerna bra ! 3an känns mycket "mörkare" och seriösare än dom två tidigare filmerna. 3an är den som har fått bäst betyg av filmerna 8,9/10 IMDB , men vi håller inte med då vi tycker 2an var den bästa. Det som är skönt med animerade filmer är att dom inte är så långa! Alla filmer som görs nu blir bara längre och längre, och varför skulle en film bli bättre ju längre den är? Man hinner ju för sjutton somna/tröttna innan filmen tar slut. Vi ger i alla fall Toy story 3 betyg 6,9/10


 

 


 


Träning för Waldemar Wass


Vi hade Clinic (träning) för Waldemar Wass för ett par veckor sedan. Waldemar Wass är en Reining (En tävlingsgren inom westernridningen ) tränare som vi köpte Tailor av. Walle har ägt Tailor nästan hela hans liv och tävlat honom upp till EM. Att få upp Walle till oss och ha träning är ju guld värt eftersom han vet precis hur Tailor fungerar. Mamma red ett pass och fick rida det andra passet. Walle fick rida en sväng på sin trotjänare också.




Uppställda innan träningen                                            Walle red en stund


Ursäkta ful-minen                                                       Mamma och Tailor


My duties

 

 



Fläta i luggen




Tänkte ge ett tips på hur man snabbt kan piffa upp håret om det känns lite trist, och att det känns som det bara hänger där. Man gör en inbakad av "luggen" Man börjar längst upp vid benan längst fram och tar 3 partier hår och vid varje nytt tag tar man med lite nytt hår och flätar med.Till slut har man flätat ända bakom örat och då kan man fästa flätan med ett vanligt hårspänne/hårnål som man kan försöka gömma bakom örat. Det är väldigt svårt att förklara hur man flätar, i text men jag hoppas att ni vet hur man gör en inbakad fläta.
Flätan tar bara ett par sekunder att göra och man ser genast mycket mer fixad ut.

Måste ta mig iväg till frisören snart och klippa mig mitt hår börjar bli riktigt slitet nu. Ska inte ens nämna när jag klippte topparna senast.

Puss


Utgång, outfits

Jag och Erik hade inte alls tänkt att gå ut igår , vi var ju barnsliga hemma och tittade på Toy story 2 ! Men när vi hade kikat klart på filmen så var klockan bara halv 12 och vi (Jag) blev lite sugen på att gå ut en sväng på stan och kolla läget för att se vart vi hamnade. Jag slängde på mig en klänning, och jag har nog aldrig fixat mig för en utgång på så kort tid någonsin. Det var skönt med en promenad och vi träffade på Tony, Tom och Micke som var på väg till S2, så vi hängde på in. Det var tydligen något knasigt tema för det var glitter överallt och något liveband. Det var väl inte sådär superkul direkt, men skapligt mycket folk och jag tror vi stannade lite över en timme. Sedan ville grabbarna dra iväg till Flamingo istället, men jag å Erik drog oss hemåt istället. Så himla skönt att bo på stan, så det bara var en kort promenad hem. På vägen hem stötte vi på min bror och hans vänner som var lite väl runda under fötterna!, men det var trevligt! Såhär såg våra outfits ut för kvällen:

Tisha: HM

Jeans: Jack & Jones

Klocka: Present från syster

Klänning: Bubbleroom

 

 

 

 

 


Toy Story 2

Jag och Erik kikade på Toy Story 2 igår, vi var ju tvunga att ta reda på om den var lika bra som Ettan. Jag kan tala om att den var bättre än ettan! Skrattade väldigt mycket genom hela filmen. Dom små "bi-rollerna" kommer med sjukt roliga kommentarer hela filmen igenom. Sen att dom gör en så rolig grej som att visa "Feltagningar" på en animerad film när eftertexterna rullar säger väl allt. Animeringen är som vanligt riktigt bra för att vara så många år sedan. Den får betyg 7,7/10 av mig och IMDB betyget är 8/10

 

 

 

 

 


Tips på bra nagellack!

Jag har alltid älskat att pyssla med naglarna och genom åren så har man ju provat rätt många nagellack. Dom nagellack som överlägset suttit kvar längst, och är lättast att måla med är O.P.I lacken. Flaskorna är rätt stora och tar inte slut så fort som andra lack brukar göra. Brukar oftast måla fransk manikyr och det vita är perfekt för det. Dom flaskor det står "matte" på har en mer matt ton och dom stannar inte lika länge på nageln. Dom som det inte står matte på är mer glansiga och håller väldigt länge. Överlacket ger fin glans.


O.P.I lacken finns att köpa på T.ex Kicks





Fransk manykyr är ju ganska basic, och jag börjar tröttna på det lite. Om man tittar runt på nätet kan man hitta mycket inspiration till roligt designade naglar. Vad sägs som dessa godingar?



Har kikat runt på lite och det finns mycket snyggt/sött som jag är sugen på att beställa. Vad sägs om dom här T.ex?






Bilder på lägenheten


Har finally tagit lite kort på lägenheten, och jag upptäckte att det var väldigt svårt att ta bra bilder som ger lägenheten rättvisa. Dom här korten får duga så länge.. det saknas endel möbler och det finns knappt några tavlor än så länge, men det kommer!









 

 

 

 

 

 





















































































































































































































 


Idolprat





Hello Darlings! Idag vet jag inte riktigt vad som händer, Erik har åkt iväg till lägenheten som han håller på att renovera för att sälja och tjäna pengar. Som jag har fattat det så är det väldigt mycket jobb kvar, vilket är lite dumt eftersom han måste betala hyra på den varje månad trots att ingen bor där. Han fick den till så bra pris så han kommer nog göra en rätt stor vinst på den skulle jag tro.

Vem hejjar ni på i Idol? Jag tittade igår, såklart Idolnörd som man är haha. Det här är det enda året hittils som jag verkligen inte tycker att det finns någon riktigt bra guldklimp i högen (Förutom Jay då som är asbra och unik) Jag tycker ingen av tjejerna har en unik röst alls, och väldigt många sjunger falskt.

Jag och 3 tjejkompisar sökte faktiskt till Idol för ett par år sedan som en kul grej. Vi visste såklart redan innan att vi inte skulle gå vidare, men såg det som ett minne för livet. Vi ställde oss i kön kvällen innan runt kl 23:00 om jag minns rätt. Sen stod vi där hela natten och vi hade verkligen jätte skoj! Sen på morgonen var man ju något förstörd efter att ha varit vaken hela natten. Sen efter några timmar så kom programledarna, dom försökte få kön att skrika och det var omtagningar 100 gånger. Sen tillslut fick alla springa in. Väl inne skulle man då försöka sminka sig och fixa kläderna, vilket var omöjligt då dom få toaletter som fanns var helt okuperade av flera hundra tjejer som skulle sminka sig samtidigt. Egentligen hade det inte spelat någon roll om man sminkat sig eftersom inget smink i världen hade kunnat hjälpa det trötta ansiktet.

Eftersom vi hade stått rätt långt fram i kön så blev det ganska snart våran tur att bli inkallade i ett rum med 5 stolar där man fick sitta i ett par minuter sen blev en person inkallad och dom andra fick hoppa ett steg åt höger till stolen brevid ända tills det blev ens egen tur. Då fick man gå in i ett rum där det satt 2 personer ( inte riktiga juryn) 3 kameramän och en fet Idolskylt på golvet som man skulle stå på. Sen var det bara att sätta igång att sjunga, och har man inte sökt till Idol så kan man inte ens föreställa sig hur jäkla nervös det är att stå där med kameror upptryckta i fejset. Jag har total blackout från den stunden och kommer bara ihåg att jag inte hade gått vidare.

För er som inte vet så får alla som söker först träffa olika jurygrupper som bedömmer om man går vidare eller inte. Dom som går vidare till den riktiga juryn är dom personer som är Jättebra eller Asdåliga. Dom jätte dåliga går vidare för att det är bra TV.

Har du gått vidare så får man träffa riktiga Juryn dagen efter, och alltså stå i kö igen men då en betydligt kortare kö.




Spenderat dagen med att..

 


 

 

 

 


Träning på ridbanan

Jag och mamma var på ridbanan och tränade lite. Hon ska ju vara med på tävling imorgon och ville ha lite hjälp. Det var verkligen ett svårt trailmönster ( Trail är när man ska ta sig igenom en bana med olika "hinder" som t.ex Bro, Grind, bommar, slalom runt koner. Konerna står väldigt tätt, och hur man ska kunna ta runt dom i trav är för mig helt obegripligt, tur att jag inte ska ställa upp iaf ;D. Jag testade att rida reiningmönstret som är med på tävlingen, tailor är ju specialist på reining så han blir lite väl taggad när det är snabba galoppvolter. Måste lära mig att få honom lite lugnare eftersom man även måste rida långsamma små volter.

Man skulle verkligen vilja ta sig till ett ridhus snart, så man kan träna ordentligt. Ridbanan vi har är ju rätt fin och ganska stor, men underlaget är inte så bra om man ska göra snabba vändningar eller stopp.










RSS 2.0