....

vad tråkigt det känns att en av ens närmaste vänner i princip har glömt av en. Kul att man "betyder" något.

Ikea-tur och Tandvärk

I förrgår kom Erik hit efter jobbet och myste lite. Sedan talade han om att han var tvungen att åka till Ikea för att köpa ett badrumsskåp till ettan han håller på att renovera.Jag sa att jag gärna följer med till Ikea för jag behöver lite grejjer till lägenheten. Så jag ringde mamma för att fråga om vi kunde låna deras bil (Combi) men hon svarade inte( Ute och red) så det slutade med att vi fick åka till Eriks pappas jobb och byta bil med honom så vi åtminstonde kunde ha takräcken på (ingen combi). Resan till Gävle gick bra, men tyvärr var vi ute i sista minuten som vanligt så vi kom dit lite sent. Klockan var nog kvart över 6 och dom stänger 8. Så vi virrade runt som yra höns där inne, lite smått irriterade på varandra för båda ville åt olika håll. Erik hittade i alla fall det han skulle ha, och jag hittade väl en del småkraffs men sedan fick jag syn på två korgstolar och skulle bli perfekta på min balkong. Så det fick bli ett köp. Jag fick lappen av tjejen som jobbade där och jag betalade i kassan sedan skulle dom hämtas ut i varuutlämningen. Som allt med Ikea så tänkte vi ju att det antagligen är förpackat i kartong. Men när tjejen kom ut med dom i varuutlämningen så kommer hon ut med två korgstolar staplade i varandra. HAHA! korkade som vi är så tänkte vi ju inte på att korgstolar går ju inte att ta isär i delar, det är ju EN del! Hur som helst så släpade vi ut dom till bilen och försökte få in en i baksätet, men det gick absolut inte. Ikea skulle stänga om 5 minuter, och där stod vi med två stora stolar och en liten bil! Efter mycket om och men hade vi fått upp dom på taket och lindat runt 40 varv med spännband hahaha...
Dom andra som stod på parkeringen skrattade åt oss, vi kände oss som MR bean när han har en stol på taket.
Vi fick köra i 70-80 km /h hela vägen hem, alla bilar bakom oss blev LIIIITE irriterade kan jag säga! ;)
Fick iallafall hela stolar med oss hem, dom höll som tur var.

Igår var jag och Erik hem till Årby och grävde mask i mammas växthus. Vi hittade väldigt många små som inte duger att ha på kroken. Men med lite tålammod hittade vi ett par större. Sedan drog vi iväg till Sången på Fisketur! Vi metade eett bra tag tills det blev riktigt mörkt, det nappade ett par gånger men ingen fisk ville fastna på kroken.

I natt har jag inte sovit någonting, har haft sån tandvärk. Den har blivit värre för varje dag sedan tanläkaren lagade ett hål. Hon har lämnat en springa mellan tänderna där det fastnat mat hela tiden och idag stod jag inte ut en minut till så jag ringde akut tandvården på Borlänge sjukhus. Jag fick komma dit klockan 1 . Hon talade om att min tandläkare hade lagat lite knasigt och att dom var tvugna att göra om det. 600 spänn blev det. Men hon sa i alla fall att jag inte borde ha ont från och med nu.





På våran mysiga fisketur, det blev ingen fisk!

Motorcykeltur

I förrgår så kom Erik hit efter jobbet runt lunchtid för han hade slutat tidigare. Då Gick vi på en promenad mot stan för att väcka mig till liv (liiiite trött!) Vi gick in på Djurmagazinet en sväng och skulle köpa kattsand till Sid. Men det var så himla dyrt, och eftersom jag är fattig så bestämde vi oss för köpa en hink och hämta vanlig sand någon annan stans. (Sid älskar att gräva i sand) så vi åkte hem till Skräddarbacken där dom hade en stor sandhög brevid Eriks föräldrars hus. Efter det så ringde pappa till Erik och frågade om dom skulle åka motorcykel, och han undrade även om jag ville förlja med. Jag har inte åkt med pappa en enda gång, trots att han haft motorcykel så länge. Jag vet inte riktigt varför det inte blivit av, jag har ju ett motorcykelställ som mamma köpt till mig som aldrig är använt. Den här gången sa jag "Ja" och både pappa och Erik blev helt lyriska haha. Jag och Erik åkte hem till årby så bytte jag om och Erik for iväg med bilen till Skräddarbacken och så åkte jag bak på pappas motorcykel dit. Jag får ju tyvärr inte åka bak på Eriks eftersom han bara övningskör än så länge. Vi tre åkte i alla fall en lång tur på säkert 7 mil halvägs till Falun och runt Torsång. Vi stannade och fikade i Torsång efter halva tiden, och då frågade pappa hur det kändes att åka, då sa jag " Jo kul, men det går så himla sakta " (vi hade legat runt 90 km/h kanske) Då skrattade han åt mig och sa att han skulle åka om Erik en bit och dra på som sjutton så jag fick känna. "Ja visst sa jag, inga problem" 
Och när vi kom på en raksträcka sen så sa han "håll i dig nu" och jävlar vilka  Gkrafter haha. 150 km/h gick det, skiträdd var jag haha. Klamrade mig fast runt magen på pappa, och blundade för jag vågade inte ens titta.  Tydligen ska det bara vara en bråkdel av vad motorcykeln ska kunna gå i, så jag vill inte ens veta hur fort det är!







Pjuh!

Har varit iväg i går morse till ATG med Tailor, jag hade inte sovit på hela natten tack vare att det var enormt mycket tåg som väckte mig hela tiden. Plus att det verkligen är 100 grader varmt här inne på nätterna trots att jag har altandörren öppen ? Väldigt mysko eftersom det inte varit särskilt varmt utomhus. I alla fall så tog jag mig iväg och mötte upp mamma i stallet. Hon hade släppt ut hästarna på morgonen och sedan mockat och borstat Tailor blank och fin. Sedan for vi iväg mot ATG. Vi hade bokat tid där eftersom Tailor inte har känts helt ren i traven och galoppen när vi ridit. Plus att vi tyckte det syntes att han haltade när man bara gick med honom.

När vi kom fram till ATG så fick vi faktiskt komma in den tiden som det var sagt! Första gången någonsin tror jag, i vanliga fall brukar man alltid få vänta en stund extra. Antar att det hade att göra med att det var en morgontid. Jag hatar ju morgontider eftersom jag mår så jäka kasst då, men det fanns tyvärr ingen annan så det var bara att pallra sig iväg.

Maria (veterinären) Gjorde böjprov på alla benen och jag fick springa på spring-gången flera gånger med Tailor. Han markerade knappt. Vi Longerade även honom och då såg hon väl ytterst lite att han haltade. Han såg mer trippig och stel ut sa hon. Hon tog i alla fall två röntgenbilder på bakbenen och dom visade ingenting eller ytterst lite. Hon sa att det var ingen belastningshälta utan en rörelsestörning, som kan vara svårt att svara på vad det beror på. Men hon sa att "vi ger honom kortison och tuppkam som vi sprutar in i leden, sedan skrittar du i två veckor och sedan kan du köra igång som vanligt" Hon tyckte även vi skulle ta bort slideskorna bak eftersom hon tyckte dom såg ut att "trycka" mot strålen, och att det kanske var dom som var problemet.

Fika med Ronja och Cozmozmöte

Inatt har jag sovit absolut NOLL, inte sovit ens en minut, riktigt jobbigt var det! Jag bara låg och vred och vände på mig, och blev irriterad på alla tåg som kom, och hur jäkla kokhett det var inne i sovrummet. Det kändes som att Erik sov ungefär lika dåligt som jag gjorde. Jag skulle upp kl 8 för vi skulle till ATG med Tailor (Mer om det i ett senare inlägg), så när klockan var 5 och jag inte somnat än så blev det ännu svårare att sova för då tänkte jag bara " Nu är det ingen ide och somna för snart ska jag upp" ;)

Har gått runt lite som en zoombie hela dagen, men nu har jag varit vaken så länge så nu är jag mer övertrött. Jag har i alla fall först varit på Cozmoz möte idag. Mötet var med både Annelie och Jenny, jag hade helt glömt bort mötet idag för konstigt nog så låg det inte inlagt i min mobilkalender. Jag brukar alltid vara väldigt noga med att lägga in möten där så jag blev lite förvånad när Annelie ringde och påminde mig om mötet. Först pratade jag och Annelie lite ensamma om hur sommaren varit och så. Sedan kom Jenny och vi hade praktikuppföljningsmöte. Vi talade om att jag ska gå till Transportstyrelsen på  måndag och höra om chefen Maarit kommit tillbaka från semestern. Jag hoppas på ett JA från henne att jag får ha praktik där på den adimistrativa avdelningen. Jenny frågade även hur det gått med lägenhetsletandet och jag berättade att jag fått lägenhet men att styrelsen i föreningen måste godkänna oss först.

Efter mötet på Cozmoz cyklade jag hem (100 m) och ringde Ronja, och så drog jag och hämtade upp henne och så åkte vi till kupolen för en fika. Det blev waynes coffe. Svindyrt är det ju där inne men jag har varit så himla sugen på att prova det senaste bakverket som kommit till sverige, Macroner. Nej inte makaroner, utan Macroner. Ska vara någon blandning av maräng och biskvi typ. 12 kronor styck kostade dom! Rena rånet! En is-the köpte jag också 56 spänn blev det till slut. Macronerna smakade helt okej, choklad var godare än hallon, men jag måste nog ändå säga att vanliga maränger är godare. Men nu har jag ju testat i alla fall.

Efter fikat så kunde vi såklart inte låta bli att gå i affärer, och jag hittade ett linne inne på Wear it som ska slå igen den här veckan. 60 % rabatt var det på linnet. Det var som dragkedjor på axelbanden, rätt häftigt. 120 kr blev det =)

Efter shoppingen hyrde vi film på hemmakväll, och köpte Ben & Jerrys såklart. Filmen vi såg hette "Life as we know it" 6,0 i betyg på IMDB. Lite lågt tycker jag, den förtjänar en 7a då den var riktigt rolig emellanåt.


Snygg min man gör då, redo att prova hallon-macronen


Ronja med systemkameran i högsta hugg!!


Hallon och choklad

Pappa 54 år och Sågmyra-utflykt

Igår var det dags för pappa att fylla 54 år! Gamla gubben! Jag mådde tyvärr väldigt dåligt igår så jag låg mest och vilade i soffan. Grillkalas hemma i Årby började egentligen vid 4 men eftersom jag var dålig, så åkte jag och Erik dit vid 6 tiden ungefär. Jag hade varit runt på kupolen dagen innan och hittat presenten, en korg fylld med lite smått och gott. Pappa blev glad för den! Ganska snart efter vi kommit dit så åkte Dennis,Susanna,Andreé och Ronja hem för dom skulle iväg till Säterdalen och titta på Erik Saade som tydligen skulle uppträda där. Vi andra som var kvar (Mormor,morfar,Anders,mamma,pappa och Erik) spelade kubb! Som vanligt så var det tjejerna mot killarna, och vi vann ! Tack vare mig ! Jag är bäst på kubb, i alla fall igår haha!

På kvällen skjutsade jag förbi Erik hemma hos Tony , för dom skulle ut på krogen. Erik frågade om jag ville hänga på såklart men jag var inte allt på partyhumör tack vare magen, så jag åkte hem hit istället och tittade på skräckfilm! "The Roommate" hette den, och jag fick tipset i en blogg. Den hade fått sjukt lågt betyg (4,2) men trailern var riktigt bra tyckte jag så jag gav den en chans. Det skulle jag inte gjort för den var inte särskilt bra alls.

Idag vaknade jag upp och mådde mycket bättre, så då ringde jag Erik. Han skulle bara käka (Vilket tog två timmar) sen kom han hit och så drog vi iväg till Sågmyra, Lager 157 och Bubbleroom. Vi hittade ingenting faktiskt, var inte så imponerad av Bubbleroom heller. Det är mycket finare kläder på nätet. Lager 157 gick vi snabbt igenom, och det kändes mest som att det var killkläder?

otroligt vackert väder har vi idag också, spöregn och rätt kallt är det. Men trots vädret så blev vi fikasugna så vi åkte förbi Torsång på vägen hem och köpte ett wienerbröd och en halväcklig fruktsmoothie. Vi satt ju såklart inomhus eftersom det regnade så hemskt.




 

Helt osminkad och vacker, haha


på våran biltur till Sågmyra ,lockig och blöt av allt regn


Glad chaffiiisss


Typisk Svensk sommar

Bild på Mitt soffbord

 

Här ovan är en bild på mitt nya soffbord. Lite väl "spejsat" kanske, men det är jäkligt snyggt! Något opraktiskt kanske eftersom det är lätt att ställa något på kanten och vipps så ligger mattallriken på golvet ;) ( har bara lyckats med det en gång än så länge)

 

Idag har jag först vart runt på stan och kupolen och köpt födelsedagspresent till pappa. Köpte en tom korg och sedan köpte jag olika saker att lägga i den och sätta celofan runt och knyta ihop. Blev ganska bra tycker jag, hoppas han blir nöjd bara. Vi ska grilla imorgon hemma hos päronen, Tror dennis susanna och Ronja kommer också. Får se om Erik hänger med också.

 

Jag har varit hundvakt idag också, nu mot kvällningen. Anders jobbade och jag hade tråkigt så jag sa att jag kunde ha Isak. Jag var ute och gick med honom på promenad i regnet. Gick över järnvägsspåret och runt lite bland husen, blev en rätt kort tur eftersom det började regna mer.

 

Erik har varit och åkt wakeboard (tror det hette så) idag med ett par vänner, det hade tydligen gått bra för honom, riktig talang.

 

Nu ska jag ladda ner ett par avsnitt av The Voice, har börjat kolla på första säsongen.

 


Tapetletning och Bäsnabad

Igår vaknade jag först upp brevid sötnosen, så satt vi och chillade en stund på balkongen i värmen. (Det var en riktigt varm dag igår!) Sedan åkte Erik iväg till ettan och fortsatte renovera. Själv så umgicks jag med Sötnosen Ronja. Hon tog en promenad hit i värmen och tittade på lägenheten och hon drack massa vatten ;D. Sedan gick vi mot stan och Maxim för att köpa glass! Tyvärr var mjukglassmaskinen trasig, men vi köpte kulglass istället, och självklart den godaste toppingen till, Noisette! Mums! Jag måste köpa en sådan flaska sedan som jag kan ha hemma.

Jag och Rojje fick lite lust att kolla på tapeter, så vi drog till Flugger färg och kollade igenom massvis med kataloger med prover i. Det finns hur mycket som helst att välja mellan så det känns som att jag aldrig kommer kunna bestämma mig för vilka jag vill ha. Många av dom är väldigt dyra också, vilket kommer bli dyrt även om jag bara ska ha en fondvägg. Väggen bakom tv´n i vardagsrummet är väldigt stor nämligen. Vi hittade en jätte häftig tapet som såg ut som att man tittade ut genom ett fönster i New York eller något. Såhär såg den ut:

Bilden blev lite suddig, men man ser ju på ett ungefär hur den ser ut.

Vid det laget så höll jag och Ronja på att smälta bort så vi gick hem hit och tog bilen iväg till Bäsna och badade. Erik drog med mig dit igår, jag hade aldrig varit där innan men det var jätte mysigt! Liten badplats, men det var en brygga och en flytbrygga lite längre ut. Varmt i vattnet var det också.

Det kändes inte som att det var lika varmt i vattnet som när jag och Erik var där, men det var kanske för att solen gick i moln ett tag. Jag lyckades få i Ronja i alla fall! Hennes första bad för i år, helt otroligt:P
Vi badade inte så jätte länge utan låg mest och glassade i solen, och tittade på några barn som hade "simskola".


Fisketur i Sången

I förrgår så skulle jag och Erik först åka och bada och vi funderade på att åka till Dammsjön först, men det slutade med att vi åkte till Deras sommarstuga i Sången! När vi kom dit så hälsade vi först på eriks moster kerstin som var där, hon brukar vara där hela dagarna på sommrarna. Vi bestämde oss ialla fall för att skippa badandet och ta en fisketur istället! Problemet var att vi inte hade köpt någon maggot, så det vara bara att ta spaden och börja gräva! Men tyvärr så insåg vi ganska snart att det inte finns någon mask i snustorr sandjord, vilket hela skogen består av. Så vi tog med dragspö istället. Först var vi (Erik) tvungna att tömma båten på vatten, det hade visst regnat en hel del, för vi (Erik) fick jobba länge med att ösa ut vatten. Sedan bar det iväg på sjön, vi åkte en bra bit bort ganska nära en liten ö och där började vi fiska. Jag fick inte ett enda bottennapp vilket är helt otroligt för att vara jag! Tyvärr så fick jag inte heller någon fisk. Vi fiskade i och för sig inte så länge, så vi skyller på det.

När vi kom hem så gjorde vi den mest knäppa grejjer jag gjort i hela mitt liv tror jag, men kul var det ! haha, mer än så kan jag inte säga.

Nu är Erik ute och joggar i Mellsta, själklart frågade han om jag ville följa med men jag är alldeles för lat! Fet och glad.




Är vi inte för söta?


Nice wiew hah?


Båtmästaren Erik sköter spakarna


Man ser ju vilken talang jag är


Chilli´n in the Sun

RSS 2.0