The Tourist

Vi har väntat på att den här filmen skulle släppas så vi kunde kika på den, då den verkade lovande. Det är en Action med Angelina Jolie och Johnny Depp, två stora stjärnor som oftast brukar vara med i bra filmer. Första halvan av filmen var väldigt seg, den släpade sig fram och det hände inte särskilt mycket. Depp spelade en roll som jag inte alls tycker passade honom. Hans speciella talang kommer fram i "konstiga" roller där han får spela lite Freaky, tyvärr så var det här en alldeles för alldaglig roll. Manuset känndes inte särskilt spännande alls, och konversationerna stakade sig fram. Båda två är ju duktiga skådespelare så dom gjorde väl det bästa dom kunde av det dom fick. Slutet var dock bra, med en liten twist. Filmen har fått 6,0 i betyg på IMDB, den får 5,7 av oss. Man kan tycka att med bra skådespelare och rätt mycket pengar bakom så förväntar man sig en toppenrulle. Lite besviken.





Party på Klin

Igår var det party party för hela slanten. Det var förfest hemma hos Linda som bor på Dagny, det var Sara,Linda,Nadia,Koffe,Bella och jag. Riktigt roligt var det med mycket skratt. Dom där personerna har absolut inga hämningar, vilket känns riktigt skönt faktiskt att det aldrig är pinsamt eller stelt bara kul! När klockan närmade sig 12 så gick gick vi till KLIN, det ganska nyöppnade stället som jag inte hunnit vara på än. Riktigt frächt och nytt kändes det, kul med lite omväxling. Det var mycket folk där inne och väldigt bra drag på dansgolvet! Vi mötte upp Erik och hans kompisgäng där inne också=). Tony blev liiiiite för full och var sjukt underhållande hahaha. Han minns dock inget av gårdagen, vilket kanske är tur. När klockan slog 2 så åkte vi därifrån och körde i driven på Donken och köpte hamburgare, sen åkte vi hem och la oss.

Idag skulle jag träna på Må Bättre igen, och det stod på hemsidan att receptionen hade öppet till klockan 8, men när jag kom dit så var dörren låst. Jag blev lite småsur och tycker väl inte riktigt att man kan stänga receptionen när man känner för det om det står att dom ska ha öppet. Hur som helst så gick jag någon timme på kupolen i väntan på att någon skulle komma dit. Sen var det bara att träna, och jäklar vad trött jag är nu!

sötNadia och sötSara

 

Sara och Linda

 

Me, och nej jag drack inte, får ju inte med medicinen ;P



Tavelmålning med Kusinvitamin

Jag och Nadia kom på den briljanta idén att måla tavlor ! Vi åkte iväg till Biltema (LOL) och köpte tavelduk (Heter det så?) penslar och Akrylfärg. När vi kom hem hit till lägengeten så lade vi ut massa tidningar på golvet och satte igång. Jag hade G- i Bild på högstadiet så jag ska väl knappast skryta med min talang! Jag tänkte att då kör jag på ett motiv man inte kan misslyckas med , simpla hjärtan. Det gick åt skogen redan från början, jag ville ha mörklila bakgrund och tyckte att jag tog den lila tuben, men tydligen tog jag en blå tub haha. Så det var inte mycket annat att göra än att köra på blått. Vi köpte 2 tavlor var som ska sitta bredvid eller lodrätt ovanpå varandra på väggen. Nadias tavlor blev jätte fina och mina satt vi bara och skrattade åt ! HAHA. Men kul var det! Och färg hade jag precis överallt! Jag målar tydligen med hela kroppen! Hade tänkt att tavlorna skulle hänga i vardagsrumet, men eftersom det blev blå bakgrund så passar dom inte alls in där. Dom får nog hänga i sovrummet där dom inte syns så väl. Erik skrattade lite och tyckte jag var söt, aja ;) Erik tyckte att färgen stank så hemskt, men det visade sig vara Nadias fötter ! ;)




Självklart hade vi godis som tilltugg, som jag nu ska träna bort på Må Bättre



Mina NOT so vackra tavlor, men lite sötfula? ;D


Nadias mästerverk

Öm överallt!



Okeej jag kanske har startat lite väl hårt nu med träningen. Jag kom ju knappt upp imorse för att jag gymmade igår i 2 timmar nästan. Men när jag gått upp idag så ringde Ronja och undrade om jag ville följa med och träna på Må Bättre, eftersom hon tydligen har träningskort där. Äh "Suck it up" tänkte jag och så drog vi och tränade i en timme. Jäklar vad ont det gjorde att göra situps eftersom magmusklerna ( Dom obefintliga) ömmade så mycket! haha! Ronja visade mig Rumpmaskinen också, som jag letat efter men inte fattat vilken det var. Lite kul ut såg det nog ut när man stod där och sträckte bak benet och röven upp i vädret. Vi körde igenom dom flesta muskelgrupper i alla fall.

När jag väl hade tagit mig hem från gymmet så var det bara att sätta fart igen och åka till stallet och RIDA ! Lite trött var jag allt, men Tailor var så snäll och medgörlig att rida, tyvärr blev det knappt någon galopp då han snubblade och halkade hela tiden då ridbanan ser ut som den gör med all snö och is. Veterinären kikade förbi en sväng med bilen när jag precis suttit upp i sadeln och ridit i kanske 5 minuter. Han skulle tydligen vaccinera Tailor vilket jag inte visste om. Han hade inte bestämt någon tid och dag med mamma utan han skulle bara åka förbi någon dag. Han tyckte det var lite synd om jag skulle avbryta ridningen, så han skulle svänga förbi på Torsdag kväll istället.

Det ska bli väldigt intressant att se om jag kommer ta mig upp ur sängen imorgon bitti! Känner redan hur det värker överallt ! ;D


Jag och sötnosen i stallet idag


Kladdkaka med vaniljglass


Jag vet inte riktigt varför men jag har kommit in i någon typ av "bak-mode" då jag bakar hela tiden, men det är ju så roligt, och GOTT! Jag gjorde en kladdkaka som man äter med vaniljglass. Det är ju lite fel med tanke på att jag tränar styrketräning nu, men vafan lite får man väl unna sig? Kladdkakan blev rätt bra faktiskt, mycket bättre än den förra jag gjorde som blev för mjuk. Den här blev seg och god, kanterna blev lite väl hårda dock.

Jag har dammsugit alla golv och Erik har svabbat dom, så nu luktar det fräsht här hemma. Nu ska jag ta tag i att göra rent Sid´s bur, som börjat lukta illa. Han ska få ett nytt sandbad också, som han älskar att gräva ner sig i. Han är duktig som kissar på "låda" precis som en katt! ;)


Mums!


Träningsvärk imorgon då!


Idag har jag fått känna att jag har muskler som jag inte visste fanns! Jag var på Svea eller Må Bättre som det tydligen heter nu för tiden, och tränade tillsammans med Maria från Cozmoz. Det var en 2 till tjejer med som också har praktik på genom Cozmoz. maria visade hur flera maskiner fungerar och hur man gör för att träna rätt. Jag kan ju ett par innan, men det är ju alltid roligt att kunna variera sig lite. Jag är totalt otränad innan så jag fick köra med väldigt lätta vikter för att orka med. Men man måste ju börja någonstans, eller hur? Maria visade ett par "Strechmaskiner" Och det visade sig att jag har extremt korta muskler på baksidan av låret/benet, man skulle ligga ner och hissa upp ett ben i taget så långt man kunde tills det tog stopp och sen slappna av där en stund. Jag fick knappt upp mitt ben överhuvudtaget! haha! Jag skyller på ridningen, det är nog den som gjort att man har korta muskler där.








Ponnyakuten

 

 

Jag fick ett tips av min vän Therese förut att kika på ett program som hade börjat sändas på SVT som heter Ponnyakuten. Det handlar om en duktig hästkille som heter Tobbe larsson, Tobbe är djurvårdaren som blev en internationell stjärna i det som kallas frihetsdressyr. Innan programmet har han auditions där barn mellan 11-14 får söka. Dom som söker har olika "problem" med sina hästar som dom vill ha hjälp med av Tobbe. Ibland så blir man riktigt rädd när man ser vilka ponnyer som föräldrarna har släppt upp sina barn på, utan att ha den blekaste aning om hur man hanterar en häst. Det är riktigt farligt emellanåt, sparkar bett och avkastingar till höger och vänster. Till slut så väljer Tobbe ut dom 8 barn som han tror att han kan hjälpa bäst, och dom får vara med på ridlägret. Sedan får man följa hur det går under 17 avsnitt per säsong. Jag följde alla 17 avsnitt förra säsongen och nu har säsong 2 startat!Så nu är det alltså 8  nya barn man får följa. Programmet är ju egentligen riktat till yngre människor, så det känns som att man kan det mesta, det handlar mest om vanligt "vett". Men programmet är ändå underhållande tycker jag. Är man hästintresserad så kommer man förmodligen gillar programmet skarpt! Jag vet inte när det sänds på tv, men alla avsnitt ligger ute på SVT PLAY


Födelsedagskalas för Ronja

Idag har jag varit hem till Anna-Lenas lägenhet där vi skulle fira att Ronja fyllde 19 år! Gud vad tiden går fort, hon sprang ju nyss runt i rödprickiga byxor och ville leka med mig och Nadia och vi vägrade leka med henne för att hon var några år yngre. Det är inte lätt att vara minst-kusin inte. Hela våran lilla släkt var på kalaset, utom min pappa han jobbade. Anna-Lena och Ronja hade gjort massvis med fikabröd, proppmätt!. Tyckte lite synd om Ronja och Anna-Lena för dom går på bantdiet med bara Shaker som dom dricker, dom får inte äta något annat på 3 veckor så dom satt och tittade på när vi andra åt. Hon fick ett presentkort på Gina Tricot av mig, jag vet att hon brukar handla där och jag hade lite dålig fantasi, men hon verkade gilla det i alla fall!

Nadia har köpt en ny mobil, en likadan som jag har Samsung Galaxy S. Hon kan absolut ingenting om den, så vi satt i några timmar och jag fick visa henne hur man gjorde i princip ALLT haha! Det tar ju ett tag att lära sig en helt ny mobil som har väldigt många funktioner.



Asta, Lucille, Mormor och Morfar


Födelsedagsbarnet i egen hög person


Nu ska jag och Erik sätta oss och äta den här goda lasangnen

Medlemsträning i Lisselhagaridhus

 

Idag var det Medlemsträning i ridhuset i Lisselhaga. Mamma och jag brukar ju åka i vanliga fall, men hon jobbade jourvecka den här veckan så hon slutade en timme senare än vanligt och då hinner vi inte fixa allt i stallet och lasta hästen osv. Så istället så följde Therese med, och hon var jätte snäll och mockade och gjorde iordning precis allting innan. Anledningen var att jag hade möte på Cozmoz precis innan och jag hann inte till stallet tidigare än att vi precis var tvugna att åka iväg i princip.

 

Therese hade inte kört transport på två år, så hon var lite nervös. Men det gick väldigt bra faktiskt! Hon lyckades till och med backa med transporten när vi kommit hem igen.

 

Träningen gick rätt bra. Det är så skönt att kunna rida på bra underlag istället för snöiga ridbanan. Han var lite seg emellanåt tycker jag, och han har blivit lite på den lata sidan på sistone. Han är ju tränad så hårt innan vi köpte honom och han tycker väl att det är rena semestern nu så därför har han slappat till.

 

Tjejerna byggde upp trailbana som vi testade att rida lite på.

 

Vi var dom enda som red, vilket ju är bra eftersom man får hela ridhuset för sig själv. Men samtidigt är det lite tråkigt att det inte är fler som är intresserade av att vara med. Nåja, jag pratade i alla fall med Adelina i stallet och hon skulle fundera på om hon kanske ville vara med.

 

 

Nu blir det BILDBOMB

 

Lugn trav

 

Dom hade lagt ut bommar som vi tränade på,reininghästen har ju inte direkt blivit riden på bommar



Våran sötnos



Funderar på trailbanan



Vi testade grinden, eftersom Tailor var rädd för snöret på tävling då han trodde det var ström i det



Slalom mellan koner i trav, gick inte alls först men gick bättre efter en stund



I spinn går det fort



Tailor blev visst lite taggad och sur när han fick lov att ta i



Efter passet, ord är överflödiga ! ;)


Träna bort fläsket

 

 

 

 

 

 

Då drar jag mig iväg nu och gymmar, vi får väl se hur det går. Jag kommer antagligen vara slut efter redan 5 minuter, men då har jag ju åtminstone börjat och försökt komma igång.

Dom sköterskor som jobbar på vårdcentralen och som svarar i telefon när man ringer borde inte få jobba där. Fattar inte hur dom överhuvudtaget har fått jobbet, dom vet ju inte hur dom ska bete sig när dom pratar med patienter.

 


Tvätta tvättberget


Idag gick jag först upp tidigt bara för att en person skulle ringa mig på hennes morgon-telefontid, men det gjorde hon inte så då blev jag lite sur, då jag är trött på personer som inte ringer upp när man kommit överens om det. Men sedan fick jag reda på att hon var hemma sjuk i influensa så då var det ju lugnt. Efter jag piggnat till så var jag på möte med Annelie, och vi var inne och frågade om praktik igen på Nail Technology ,Vi var ju dit innan jul och frågade om praktikplats men då var han skeptiskt och lovade att han skulle ringa upp mig. Men det gjorde han inte, så Anneli tyckte vi skulle gå dit igen och det gjorde vi, det var lite pinsamt kan jag säga för hon var rätt påstridig. Och dom var rätt positiva den här gången, och dom verkar sjukt trevliga och så. Tjejen som jobbar där lovade att ringa upp mig den här eller nästa vecka, så hoppas på det.

Jag och Erik har suttit och spelat låtsaspoker på våra mobiltelefoner, geeekigt eller vad?!

Imorgon ska jag ta mig iväg till Svea och träna tänkte jag. Kommer kännas sjukt konstigt att träna när det var så himla länge nu, men det behövs verkligen!

Vi har tvättat heeeeela j*vla kvällen känns det som, vi hatar att tvätta. Och vi är så himla dumma som sparar all tvätt tills det absolut inte finns några underkläder kvar och man börjar ta fram mormorstrosorna. Vi började tvätta klockan 5 och var färdiga halv 11. Vi har sprungit fram och tillbaka till den där jäkla tvättstugan som ligger i det andra huset 100 gånger. Nej vi får nog lära oss att inte vänta så länge med att tvätta så det inte blir så mycket på samma gång.




En ny bloggdesign


Jag som kan absolut ingenting om att designa en blogg har försökt göra en design genom att "Testa" mig fram. Jag tänkte att en bloggdesign kan väl inte vara så svår att göra, alla små fjortisar klarar ju till och med av det.Met det var lättare sagt än gjort kan jag säga kan jag säga, men ganska roligt också. Tyvärr ser den inte riktigt ut som den ska överallt än, lite problem här och där men förhoppningsvis så lyckas jag klura ut även det till slut. Jag är trött som en gris och börjar att se i kors snart, så det är lika bra att jag och Erik tar och slumrar till nu.



Baktajm med Sara

 

Idag var det meningen att jag skulle träna på SVEA men jag har inte sovit en blund i natt och är dötrött. Vet inte varför jag inte kunde sova alls, det har varit så dom senaste dagarna. Är väl bara inne i någon period hoppas jag. Skickade sms till Maria på Cozmoz och hon svarade att jag får träna när jag vill och inte på speciella tider, så det var ju skönt att höra. Då kan jag gå dit när jag känner för det.

Jag var med SötSara igår och vi hade väldigt svårt att komma på vad vi skulle göra. Först tänkte vi åka pulka men då kom vi på att den enda bra backen inte har några lysen, och då skulle det blite lite väl mörkt då klockan var rätt mycket, istället så bestämde vi oss för att baka. Vi åkte förbi affären och köpte Dumlekola och minimarsmallows, så vi kunde göra muffins som vi tryckte ner godiset i. Dom var väldigt goda, men grymt fula. Det såg ut som dom hade någon typ av sjukdom haha!. Vi tänkte baka kladdkakemuffins först men då kom vi på att jag hade bakat det bara några dagar innan, bild på dom nedan.

Erik har fått hem sin nya telefon från Motorola idag, så ikväll kommer han nog sitta och leka med den länge.

 

 

kladdkakemuffinsen jag gjorde för ett par dagar sedan, supergoda och i söta Hjärtformar!

 

Ofixade och granna!

 

Bra början

Innan dom åkte in i ugnen så såg dom ju söta ut

 

Inte riktigt lika vackra efteråt, men dom var ju goda och det är det som räknas

 

 


Mjukisbyxor och Jeans


Jag tog en dusch idag och så tänkte jag att då kan Sid få vara lös i badrummet under tiden, jag antog ju att han inte skulle springa under vattnet. Men tydligen så var det väldigt skönt att få en dusch han också! Han sprang under vattnet hela tiden och han såg såååå söt ut efteråt helt pissblöt.

Efter det så åkte jag och Erik till Lager 157 och försökte hitta ett par träningsbyxor/Mysbyxor til mig. Jag hittade ett par från Adidas, jätte sköna. Sen åkte vi till Kupolen en sväng, jag är nämligen i stort behov av Jeans då mina andra sprack framtill upp till knappen :S, jätte konstigt ställe att gå sönder på. Helt nya var dom också, och såklart hade jag inte sparat kvittot.





Mjukisbyxor från Adidas och Jeans från Gina Tricot


Ny blomma och likmaskar


Ni vet det där kissprovet/Drogtestet jag var tvungen att ta förut, när en kille stod och glodde på mig samtidigt, det tog jag helt i onödan. INGEN på Cozmoz frågade efter intygslappen på att det var okej när jag gick där. Haha ville bara berätta det..

Gud vilken hemsk dröm jag haft i natt. Drömde att "vi" bodde i en stad där det kryllade av likmaskar och larver, och om man inte sprang tillräckligt fort så kröp dom upp längsbenen och borrade in sig i huden. Kändes som att drömmen fortsatte i en evighet! UHH!

Ikväll ska jag och mamma på Oriflame kickoffen, det blir massa sminkprat och man får en Goodiebag med sig hem. Hoppas det blir skojjigt.


Köpte den här blomman (krysantemum) , då alla våra Orkideer har tappat sina blommor

 



Nya stallskor?


För ett par dagar sedan så var jag i stallet och hade dom skorna som jag alltid har när jag är där. Det var väldigt mycket snö och både jag och mamma var pissblötaoch iskalla om fötterna när vi åkte därifrån. Då insåg vi att vi nog måste köpa ett par nya skor. Så idag var vi på Aubiose och kollade på vattentäta varma vinterskor. Tyvärr så hade dom slut på det mesta. Anledningen var att alla Skåningar haft så mycket snö nu så dom köpt upp alla lager med vinterskor som grosisterna hade. Därför fick inte Aubiose tag i några. Dom få skorna dom hade hemma passade inte alls. Så vi åkte till kupolen för att försöka hitta några vanliga skor som kan passa att ha i stallet, men det var riktigt klurigt. Dom flesta skor hade ingen klack och det är ett måste, så fötterna inte glider genom stigbygeln. Det slutade med att vi åkte hem tomhänta.Tyvärr.

Ska försöka göra en ny design till bloggen, vi får se om jag lyckas själv eller som jag kan få hjälp av någon. Har inte lust att betala för en design i alla fall. Så svårt kan det ju inte vara hoppas jag.

Imorgon ska jag och mamma på Oriflame kickoff!

Barnskor?



Pretty little liars

 

Har börjat följa en ny serie: Pretty little liars ( http://www.imdb.com/title/tt1578873/ ) heter den. Den handlar om Aria, Hanna, Emily och Spencer som vars vän Alison försvann.Ett år senare hittas en kropp som tros vara Alisons. Men samtidigt som tjejerna försöker hantera deras väns död, får de e-mail och sms från en person som kallar sig "A".Denna "A" vet alla deras hemligheter och hotar med att skvallra...

Jag har än så länge bara sett två avsnitt så det är för tidigt att säga om den är bra eller inte. Men känslan jag har än så länge är att den är helt klart värd att följa. Det är absolut ingen serie för killar, utan den känns väldigt "girly" oxh något omogen kanske. Känns lite som att man är för gammal för att titta på den. Men det struntar jag faktiskt i, jag brukar ju fortfarande ibland läsa mina gamla "hästböcker" från Pollux som jag prenumererade på när jag var mindre.

 

 

 


Tailor i strejk


Förlåt för lite dålig uppdatering nu, har inte känt mig på blogghumör på sista tiden. Idag har det inte hänt särskilt mycket alls har mest plockat ihop lite här hemma och nu sitter jag här med en kopp choklad. Igår så var jag och mamma till stallet, jag har inte varit där på 2 veckor. Jag vet inte riktigt varför det har bara inte blivit av. Var ju sjuk i influensa där ett bra tag också. I alla fall så följde jag med mamma dit igår och vi tänkte rida en sväng på ridbanan trots ALL snö som kommit. När vi väl tog oss ner på ridbanan så insåg vi att det  inte skulle gå att rida särskilt seröst med tanke på att hästen badade i snö upp till knäna. Jag red en stund först och sedan red mamma, och efter en kvart så gick Tailor i "Strejk" körde ner huvudet och vägrade röra sig en fena, mamma bankade å flaxade å gormade han rörde sig inte en cm. Haha det såg sjukt kul ut och jag hade filmat om det inte varit så mörkt.

Erik skickade tillbaka TV´n som vi köpte, allting var bra med den förutom att när bilden var helt svart så såg man fläckvis ljus som läckte igenom. Han ringde och hörde om det var ett vanligt problem på den modellen, men det skulle det inte vara tydligen. Så vi fick skicka tillbaka den och fick pengarna tillbaka. I förrgår så var vi iväg och köpte samma modell igen fast på en annan affär och den funkar super!




Sadeln på, bara tränset kvar


Influensa och Bilder från Julafton

Jag har inga bra dagar just nu alls, Julafton och så där var ju bra, men sen så fick jag influensa och var sjuk på Nyår men vägrade sitta hemma själv på nyår (Erik är i sälen) så jag var på förfest hemma hos Linda som bor på Dagny. Det var Linda Nadia Lina Josefin Madde Sandra och jag, som förfestade. Även om det blev lite drama (Som det alltid blir på fester) så var det ändå skoj. Jag ignorerade totalt att jag var sjuk och vi drog till Bolanche och dansade. Fattar inte varför man ställer upp på vimmelbilder när man vet att man kommer hata bilden dagen efter.

http://www.dt.se/noje/vimmelbilder/

Sen är det massa annan skit som hänt också som jag inte känner att jag orkar med. Magen vill inte alls sammarbeta när jag mår såhär heller, så nu mår jag riktigt bajs men försöker att tänka att det blir bättre igen. Tyvärr så hamnar jag i negativt tankemönster och tänker att jag ska bli riktigt dålig igen.

Här kommer i alla fall bilder från Julafton



Kusinerna Ronja och Nadia ställde motvilligt upp på kort


Isak var tomte


Pappa med fin julslips


Mamma förbereder efterrätt


Mormor och Morfar


Morbror Dennis


Julklappsspelet!


RSS 2.0